Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif Ekmekli ezme: 2 dilim bayat ekmeğin kabukları
kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5
dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır. Ufalanmış ekmekler, 3
yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer yemek kaşığı
zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve 1’er çay kaşığı domates ve biber salçası
iyice karıştırılır. Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul
biber ekilir. Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.
Not: Ceviz yerine
badem veya fındık da kullanılabilir
? Bayat ekmek köftesi: Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu
süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon,
köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler
kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay yanında
yenilebilir. ? Peynirli bayat
ekmek köftesi: 1
adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine
yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta
kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber
katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce
una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda
kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır. ? Bayat ekmek
pizzası: Bayat
ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un
serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı
süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar
çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda
buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir. Fırına
verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir.
Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların
üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir. ? Dilim pizzası: Bayat ekmek dilimlerine tereyağı
sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp
ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates
ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında
kızartılır. ? Ketçaplı dilim
pizzası: Bayat
ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir. 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba
kaşığı ketçap, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı? kekik
ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır.
Karışım, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Dilimler, orta ısılı fırında,
pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak sıcak servise çıkarılır. ? Dilim
kayganası: 2-3
yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek
dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır. ? Sarımsaklı
ekmek (Tiriti): Bayat
ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır.
2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber,
bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek
dilimleri üzerinde gezdirilir. ? Bayat ekmek kanepesi: Bir kabın içinde 1
çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay
bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu
karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler,
fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış
dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis
yerleştirilir. Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan,
kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır. ? Tutmaç: 3 su bardağı toz şeker, aynı
miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup
soğumaya bırakılır. Bayat ekmek küp küp doğranır. Zeytinyağı, tavada yakılmadan
kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda
peyderpey kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba atılır. Bir yandan kızartma
işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına
çıkartılır. Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler
üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe
karıştırılır. İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.Bayat ekmek
tatlısı : Bayat
ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2 su
bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir. Elde
edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir.
Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.
Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde
gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de
mümkündür. ? Sütlü bayat
ekmek tatlısı: 1.5
bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip
karıştırılır. Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt
süzülür. Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin, 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı
toz şeker eklenip karıştırılır. Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan
karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede
ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç
yerinden delinir. Tatlı fırında pişerken, bir tencerede 1 su bardağı toz şeker,
aynı miktarda su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından çıkarılan
tepsi üzerine gezdirilerek dökülür. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir.
Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır. Ekmek helvası: Bir tencerede 3 su bardağı
dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı erimiş margarin veya
tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur.
Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp
ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. Tencere
kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir. Tane tane olan helva, servis tabağına
alınıp çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. Vişneli ekmek
tatlısı: Bayat
ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek
çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın
tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg. toz
şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri
çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri
bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek
dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak,
içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak,
ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca,
tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir.
Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri
yerleştirilir. Üzümlü ekmek
tatlısı: 1 büyük
salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır; taneleri ortadan ikiye bölünerek
çekirdekleri çıkartılır. Yarım bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile
karıştırılır.
Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür. 1 kahve fincanı elenmiş un bir
kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz şeker, 1 çimdik tuz, çırpılmış 3
adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir. Bu karışım da tahta bir kaşık ile
karıştırılıp kalıba dökülür. Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede
ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır.
Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır. ? İncir ve ballı
ekmek turtası: 1
adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile
ıslatılır. 20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır. 8 adet kuru İncir suda
bekletilerek yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri
5-6 dilim halinde kesilir. 2 kaşık tereyağı tavada eritilir. 4 yumurta
çırpılarak, eritilmiş 2 kaşık tereyağı, 3 çorba kaşığı bal ve sütlü ekmek ile
mikserde karıştırılır. Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. 18x20
cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile
yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede ısıtılmış fırında 1
saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır. ? Ekmekli puding: Bir kapta 3 su
bardağı süt, 3 yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun suyu, 4 çorba kaşığı
keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır.
İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış bayat ekmek, 1.5 su bardağı
rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi eklenip karıştırılır. Tüm
karışım, yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika
kadar pişirilir. Bu ölçü, 6 kişiye yeter.
Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem
şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir. (Tijen
İnaltong’dan.) ? Ekmekli krep: 4 dilim bayat ekmek ufalanır;
üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır. 4 yumurta, 2.5 çay bardağı un
ve 4 çorba kaşığı bal, ufalanmış sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.
Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir
miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır. Krepin her
iki tarafı da pişirilir. Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.
Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep, komposto
ile birlikte iyi gider. Bademli ekmek
dilimleri: 1 kutu
krema ve 2 yumurta çırpılıp karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri krema ve
yumurta karışımına batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da,
kızdırılmış tereyağında kızartılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür.
Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir. ? Çikolatalı ve
ekmekli kek: 3 su
bardağı dolduracak kadar, ufalanmış ekmek içi, 2 su bardağı ılık sütte
yumuşaması için biraz bekletilir. Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.
Yarım su bardağı kuru üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir. 1 adet
küçük çikolata ince ince kıyılır. Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve
fincanı toz şeker, 3 çorba kaşığı kakao, 2 adet çırpılmış yumurta, doğranmış
badem, kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice
karıştırılır.
20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş
tereyağı ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış
fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır. Üzerine
pudra şekeri serpilir. Ilıyınca, kareler halinde kesilerek servise çıkarılır. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |