Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Geri Dönüşüm > Konu Dışı Kategoriler > Pratik Bilgiler

Uyarılar

Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif

Konu Dışı Kategoriler ve Pratik Bilgiler Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ekmekli ezme: 2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır. Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Pratik Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Pratik Bilgiler nerededir kimdir Pratik Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Pratik Bilgiler hipnoz Pratik Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Pratik Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Pratik Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-01-2009, 01:59 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif







Ekmekli ezme: 2 dilim bayat ekmeğin kabukları

kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5

dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır. Ufalanmış ekmekler, 3

yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer yemek kaşığı

zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve 1’er çay kaşığı domates ve biber salçası

iyice karıştırılır. Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul

biber ekilir. Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.



Not: Ceviz yerine

badem veya fındık da kullanılabilir





?

Bayat ekmek köftesi: Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu

süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon,

köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler

kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay yanında

yenilebilir.



? Peynirli bayat

ekmek köftesi:
1

adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine

yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta

kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber

katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce

una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda

kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.



? Bayat ekmek

pizzası:
Bayat

ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un

serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı

süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar

çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda

buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir. Fırına

verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir.

Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların



üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.



? Dilim pizzası: Bayat ekmek dilimlerine tereyağı

sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp

ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates

ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında

kızartılır.



? Ketçaplı dilim

pizzası:
Bayat

ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir. 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba

kaşığı ketçap, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı? kekik



ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır.

Karışım, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Dilimler, orta ısılı fırında,

pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak sıcak servise çıkarılır.



? Dilim

kayganası:
2-3

yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek

dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.



? Sarımsaklı

ekmek (Tiriti):
Bayat

ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır.



2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber,



bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek



dilimleri üzerinde gezdirilir.



? Bayat ekmek kanepesi:

Bir kabın içinde 1

çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay

bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu

karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler,

fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış

dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis

yerleştirilir. Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan,

kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.























? Tutmaç: 3 su bardağı toz şeker, aynı

miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup

soğumaya bırakılır. Bayat ekmek küp küp doğranır. Zeytinyağı, tavada yakılmadan

kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda

peyderpey kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba atılır. Bir yandan kızartma

işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına

çıkartılır. Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler

üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe

karıştırılır. İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.Bayat ekmek

tatlısı :
Bayat

ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2 su

bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir. Elde

edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir.

Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.



Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde

gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de

mümkündür.



? Sütlü bayat

ekmek tatlısı:
1.5

bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip

karıştırılır. Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt

süzülür. Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin, 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı

toz şeker eklenip karıştırılır. Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan

karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede

ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç

yerinden delinir. Tatlı fırında pişerken, bir tencerede 1 su bardağı toz şeker,

aynı miktarda su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından çıkarılan

tepsi üzerine gezdirilerek dökülür. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir.

Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır.



Ekmek helvası: Bir tencerede 3 su bardağı

dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı erimiş margarin veya

tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur.

Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp

ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. Tencere

kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir. Tane tane olan helva, servis tabağına

alınıp çekilmiş antep fıstığı ile süslenir.



Vişneli ekmek

tatlısı:
Bayat

ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek

çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın

tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg. toz

şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri

çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri

bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek

dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak,

içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak,

ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca,

tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir.

Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri

yerleştirilir.



Üzümlü ekmek

tatlısı:
1 büyük

salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır; taneleri ortadan ikiye bölünerek

çekirdekleri çıkartılır. Yarım bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile

karıştırılır.



Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür. 1 kahve fincanı elenmiş un bir

kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz şeker, 1 çimdik tuz, çırpılmış 3

adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir. Bu karışım da tahta bir kaşık ile

karıştırılıp kalıba dökülür. Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede

ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır.

Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır.



? İncir ve ballı

ekmek turtası:
1

adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile

ıslatılır. 20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır. 8 adet kuru İncir suda

bekletilerek yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri

5-6 dilim halinde kesilir. 2 kaşık tereyağı tavada eritilir. 4 yumurta

çırpılarak, eritilmiş 2 kaşık tereyağı, 3 çorba kaşığı bal ve sütlü ekmek ile

mikserde karıştırılır. Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. 18x20

cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile

yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede ısıtılmış fırında 1

saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır.



? Ekmekli puding:

Bir kapta 3 su

bardağı süt, 3 yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun suyu, 4 çorba kaşığı

keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır.

İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış bayat ekmek, 1.5 su bardağı

rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi eklenip karıştırılır. Tüm

karışım, yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika

kadar pişirilir. Bu ölçü, 6 kişiye yeter.



Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem

şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir. (Tijen

İnaltong’dan.)



? Ekmekli krep: 4 dilim bayat ekmek ufalanır;

üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır. 4 yumurta, 2.5 çay bardağı un

ve 4 çorba kaşığı bal, ufalanmış sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.

Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir

miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır. Krepin her

iki tarafı da pişirilir. Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.



Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep, komposto

ile birlikte iyi gider.



Bademli ekmek

dilimleri:
1 kutu

krema ve 2 yumurta çırpılıp karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri krema ve

yumurta karışımına batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da,

kızdırılmış tereyağında kızartılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür.

Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir.



? Çikolatalı ve

ekmekli kek:
3 su

bardağı dolduracak kadar, ufalanmış ekmek içi, 2 su bardağı ılık sütte

yumuşaması için biraz bekletilir. Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.

Yarım su bardağı kuru üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir. 1 adet

küçük çikolata ince ince kıyılır. Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve

fincanı toz şeker, 3 çorba kaşığı kakao, 2 adet çırpılmış yumurta, doğranmış

badem, kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice

karıştırılır.



20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş

tereyağı ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış

fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır. Üzerine

pudra şekeri serpilir. Ilıyınca, kareler halinde kesilerek servise çıkarılır.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif

Konu Dışı Kategoriler ve Pratik Bilgiler Bayat ekmek ile yapılan 20 tarif Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ekmekli ezme: 2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır. Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Pratik Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Pratik Bilgiler nerededir kimdir Pratik Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Pratik Bilgiler hipnoz Pratik Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Pratik Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Pratik Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.