03-01-2009, 02:24 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kutlama yapmaya karar verdik
Hazin ve Demir, bir pazar sabahı, büyük bir kutlama yapmaya karar verdiklerini bunun için hazırlıklara başlamanın doğru olacağını ilan ettiler. Kocam ve ben o sırada iki kişilik kanapede oturuyorduk. Kucağımızda tüm gazetelerin pazar ilaveleri vardı.
İki çocuğumuz da birer ''büyümüş de küçülmüş'' gözlerle bir kutlama tertip etmek istediklerini, biz ebeveynine söylüyorlardı. Kendimizi o anda Buz Dansı jürisi gibi hissettik. Birbirimize hiç bakmadan bu karşımızdaki kutlama isteyen buz dansı adaylarına bakakaldık. O an Demir'e şöyle söylemek istedim: Kaymak için çok küçüksün... Yani kutlama yapmak için... Hazin'e de, sen de yüzündeki o büyük ifadeyi silmelisin, sen daha çocuksun. Tabii bu benim fantazimdi. Çocuklarımı birer buz dansı yarışmacısı görmek isteğimin nereden geldiğini kestiremedim. Ama uzun zamandır itiraf ediyorum: Jüri olmak istiyorum. Ya alaturka ses yarışmasına ya da buz dansına fark etmez. Ben jüri olmak istiyorum. Ukalalıklarda sınır tanımamak, kristal küpeler takmak, alnımı kırıştırmadan yorum yapmak istiyorum. Bundan eşime de bahsettim.
Tabii ki kayınpederimi bir ziyaret etmemi salık verdi. Bildiğiniz gibi kendisi ruh doktorudur. Benim jüri olma isteğimin altında kendimi gerçekleştirmemiş hissetmemin mümkün olabileceğini belirtti. Eşim de iyi ki mühendis, her fırsatta psikanaliz yapmaktan kendini alamıyor. Oysa ben jüri olmak istiyorum çünkü çok zevkli. Jüri olmak istiyorum çünkü eşim yanılıyor. Dekorasyon merakım sayesinde kendimi gerçekleştirmemiş değil, gerçekleştirmiş hissediyorum. Bir an önce bu böyle bilinmeli! Bu adam beni delirtmeye mi çalışıyor? Onca boya/badana/marangoz işinden sonra evimiz çiçek gibi oldu. Temizliğe gelen Sabur Hanım bile böylesine modern bir evde temizlik yapmanın onu ''motif'' ettiğini söylüyor. Sabur Hanım, yabancı kelimeleri kullanmaya bayılıyor. O sizin kompolunuz, dedi geçen gün... Hazin hemen kapmış. Bütün gün ''Bana Gompulo Yapmayın'' diye bağırıyordu. Sabur Hanım, bu sözüyle kompliman yapmayı kastediyordu. Dekorasyona da dakarasyon diyor.
Depresyona da deprasyon, promosyona da promasyon... Ama her şeyden haberdar, mistik diyor, rustik diyor, her temizliğe gelişinde bütün ev halkını şaşırtıyor. Seda Sayan'a da tapıyor. Bir keresinde evimi onun stüdyosundaki gibi dekore etmemi tavsiye etmişti. Kocaman koltuklar, simler, altın yaldızlar, illa ki kıpkırmızı detaylar... Sabur Hanım'ın evinde kırmızı yastıkları, bir de bordo simli kanapesi varmış. Bir mağazadan 44 ay taksitle almış. 44 ay taksitle... Neyse... Kutlama yapmaya karar verdik. Daha doğrusu çocuklarımızın kutlama yapma isteklerini kabul ettik. Neyi kutluyor olduğumuzu ise bize o gün söyleyeceklerini ifade eden çocuklarımızı büyük gibi gördük.
Cam kaseler içine küçük mumlar atıldı. Her biri yakıldı. Evdeki tüm saksılar gümüş rengi sprey boyayla boyandı. Kar spreyiyle Demir harikalar yarattı. Duvara yaptığı kağıt üzerine resimler yapıştırıldı. Ev bir sanat galerisine benzedi. Avize maceramızdan arta kalan kristal parçaların içinden teller geçirildi. Telin uçu kanca gibi şekillendirildi. Tele boncuk geçirilip aşağıya doğru itildi. Bunlar çeşitli yerlerden sallandırıldı. Koltukların üzerine rengarenk Hint işi örtüler atıldı. Sehpanın üzerinde her türlü ıvır zıvır bu kutlamalığına çekmecelere dolduruldu. Çekmeceler bu manasız ıvır zıvır kalabalığından kapanamadı bir türlü... Suyun içindeki mumlar harika görünüyordu. Ama en harikası Hazin ve Demir'in kutlama günü gelip çattığında yaptığı basın açıklamasıydı: ''Burada bugün dünyanın en sıkıcı annesi ve en sıkıcı babasının evlilik yıldönümlerini kutlamak için toplandık. Onlara sıkıcı hayatlarında sıkıcı olmayan bir gün diliyoruz...''
Kutlamanın nedeni ikimizin de unuttuğu evlilik yıldönümümüzdü. Bu kutlama fikrinin arkasında ise kayınvalidem vardı. Bihevyorist ekolün temsilcisi kayınpederim jüri olma isteğimi anlaşılan biraz fazla ciddiye almıştı...
Kaynak:Evdergisi Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |