degerli kardesim toplumumuzda cok buyuk tepkiyle karsilan ve sanki seytanmis allaha karsi gelen kafirlermis pisliklermis gibi algilanan escinsellik durumunu cekinmeden buyuk bir medeni cesaret ornegi gostererek bizlele paylastigin icin seni oncelikle tebrik ediyorum ve bu ornek davranisin icin sana tesekkur ediyorum.ulkemizde maalesef insan haklari yeteri kadar gelismedigi icin (bunun sorumlusu devlet degil bizzat bizleriz)escinseller issizlikten dislanmisliktan dolayi gecimlerini saglamak icin fuhusa yoneliyor ve escinsellik =fuhus sapiklik olarak goruluyor.bu durum escinseller uzerindeki nefret dalgalarini dahada arttiryor.halbuki bati ulkelrinde escinseller evlilik yapabiliyor doktorlugundan kasiyerligine kadar siradan insanlarin yaptigi islerde calisabiliyor ve normal insanlar gibi bir hayat yasayabiliyorlar.
toplumumuz maalesef her anlamda gelismeyi sevmeyen gecmise bagli kalip dunyanin gelisen sartlarina uyumda zorluk yasayan bir ulke.bu zorluklari hayatimizin her aninda yasiyoruz mesela bir yanda bir gokdelen ama o gokdelenin onunde iki araba surucusu beni niye solladin lan diye birbirine girip isi silahli eyleme kadar goturebiliyor ve hatta birbirlerini oldurup yaralayabiliyorlar sebep beni neden solladin
.bu modernlikle ortadogu kulturu arasinda kalmislik senin gibi toplumda marjinal sayilabilen durumda olan insanlar icin maalesef cok yipratici.
probleminin cozumune gelince benim sahsi kanaatim bir an evvel bir psikologa gitmendir bu tip konulari herkez istemedende olsa kendi bakis acilarina gore yorumladiklari icin kafani karistiracak seni daha cok bunalima surukleeyecek cevaplar alip kendini daha da kotu hissedebilirsin.
toplumumuzun escinsellige bakis acisi senin escinsel olabilme ozgurlugun uzerinde buyuk bir baski yapabilir.seni bunaltabilir kendini kotu hissettirebilir.ama onemli olan toplumun bakis acisindan cok senin ne hissettigindir.
soyle dusun ki issiz bir adadasin bu adada sadece escinseller yasiyor escinsellik sonderece normal ve siradan bir hak bu durumdan mutlu olurmuydun?kimsenin seni gormeyecegi hicbir tanidiginin bilemiyecegi bu adada kendi cinsinden biriyle gozunu kirpmadan bir beraberlik yasarmiydin?
sorulara cevabin evetse hayatini cok zor olmasina ragmen hissttigin bu normal sey icin duzenlemeye baslamalisin.internette bi suru site var bu konular hakkinda bilgi bulabilecegin ve eger arastirirsan escinselligin dogustan insan beyninin farkliligindan oldugu saptanmistir.eger kendini gunahkar biri olarak yanlista biri olarak gorursen sunu dusunki allah senin beynini escinsel olarak yaratti ve senin bu konu uzerinde hic bir gunahin yok.sunu dusunki allah seni sag kolun olmadan yaratmis ve oldukten sonra neden hayatin boyu sag elinle yemek yemedin diye seni cehenneme atiyor.boyle bir sey olabilirmi?
eger kendi cinslerine olan ilgini bastirmaya calisirsan cok buyuk psikolojik problemler yasayabilirsin.bir kisi eger bana deseki bundan sonra kadinlarla iliskiye girmeyeceksin sadece erkeklerle birlikte olacaksin bu bende cok buyuk problemler yaratirdi bana milyar verseler boyle birseyi yapamazdim cunku benim beynim boyle yaratilmis.senin durumunda boyle eger karsi cinsden hoslanmiyor kendi cinsinden hoslaniyorsan buda senin yaratilisin ben nasil karsi cinse ilgimi durduramiyorsam sende kendi cinsine olan ilgini durduramiyorsun.bu olay bu kadar basit ve normal.
bunlar benim senin sorunun hakkindaki bakis acim.
ama sen beni onu bunu dinleme kafani bulandirma bir an evvel doktora git.psikoterapi sana cok faydali olacaktir.bir profesionalle birlikte gercek bir escinsel olup olmadigin saptanip ona gore tedaviye gecilebilir.boylece mutlu bir yasama kavusabilirsin.
kendini uzme psikolog tedavisine baslamadan hic bu konu hakkinda dusunme bile