18-10-2009, 02:13 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Özel hastanelerle hükümet arasında 'ücret farkı pazarlığı' kızıştı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Yasa Tasarısı'nın Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşmesi sürerken hükümetle özel hastaneler arasında fark ücreti (katkı payı) pazarlığı yaşanıyor.
Hükümet, özel hastanelere kamudan gelen hasta için yüzde 20'lik ücret farkı uygulaması getirmeye hazırlanırken sektör temsilcileri maliyetlerini kurtaracak rakamın bunun yaklaşık 5 katı olduğunu savundu.
Bayındır Hastanesi Genel Müdürü Cengiz Babacan, kaliteli sağlık hizmeti veren özel hastanelerin maliyet yapısının yüzde 20 oranını karşılayacak durumda olmadığını söylerken bakanlık ile sektör temsilcilerinin geçen ay bu konuda yaptıkları ortak maliyet hesabından çıkan ücret farkı oranının yüzde 105 olduğunu ileri sürdü. Babacan, bakanlığın yüzde 20 rakamını belirlediği hesapta muayene süreleriyle ilgili önemli bir boşluğun olduğunu vurgularken Muayenenin 5 dakikada yapılmasıyla bir doktorun günde 60 hastaya baktığı düşünülürse bu rakamı elde edersiniz, ancak bu rakamın dünya standartlarındaki karşılığı 20-30 hastadır dedi.
Kimi branşlarda anlaşma gündeme gelir
Babacan, hükümetin hastanelerin gelir yapısını dikkate almayarak ücret farkında yüzde 20 oranını belirlediğini savunurken özellikle kaliteli hizmet sunan kurumların bu oran üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu'yla (SGK) anlaşma yapmasının güç olduğunu dile getirdi. Süreci takip ettiklerini ancak tasarının değişmeden 1-2 hafta içinde genel kurula gönderilmesini beklediğini söyleyen Babacan, kendilerinin bu oran üzerinden SGK ile sözleşme imzalamayacaklarını kaydetti. Böyle bir durumda sağlıkta 4-5 yıl önce SSK hastaneleri döneminde olduğu gibi bir ikilik ortaya çıkacağına işaret eden Babacan, kişilerin SGK ile anlaşması olmayan hastanelerden hizmet alamayacağını ve
devlete ödedikleri primin de karşılığını alamayacaklarını söyledi. Babacan, ancak ilerleyen günlerde yönetmeliklerle kamunun kimi branşlarda özel hastanelerle parçalı anlaşmalar yapmasını beklediklerini de ifade etti.
Muayene ve tahlilde nitelik azalır
Medicana Ankara Hastanesi Genel Müdürü Oğuz Engiz ise devletin sağlık hizmetini satın alırken ortaya koyduğu tek kriterin hizmetin ücreti haline geldiğini söylerken Bir süre sonra sadece çok düşük standartlarda sağlık hizmeti üreten hastaneler, devlete hizmet sunar hale gelebilir. Şimdiden günde 60-70 hasta bakan doktorların bulunduğu özel sağlık işletmeleri kulağımıza geliyor. Bu önemli bir risk dedi. Engiz, Bir muayene ücreti bugün 30 YTL. Bu rakam ücret farkıyla 36 YTL olacak ve bu rakama hastanıza gerekli görebileceğiniz tüm radyolojik ve laboratuvar tetkikleri dahil. Bu, dünyanın hiçbir yerinde yok. Böyle bir sistemde hiç tetkik yapmadan belki basit bir kan veya idrar tahliliyle hızlı bir muayeneyle hastalar yollanır dedi. Engiz, Türkiye'yi sağlık sektöründe birinci lige çıkaran bir dinamiğin var olduğunu ancak hükümet politikalarıyla sektörün şevkinin kırıldığını söylerken, hangi sağlık kurumundan ne kadara hizmet alacağını hastanın kendi tercihine bırakmak gerektiğini belirtti.
Cepten ödeyen hastayla yetiniriz
Engiz, fark ücretinin hükümetin belirlediği rakamın en az 2-3 katı olması gerektiğini söylerken Aksi durumda anlaşma yapmayarak özel sigorta ve kendi cebinden ödeyen hastalarla yetinebiliriz. Belli başlı özel hastanelerin devlet hastası oranı yalnızca yüzde 10-12 civarında. Bunlar SGK'yla anlaşma yapmasa da olur dedi. Engiz, ayrıca özel sektörün hizmet verdiği kamudan gelen bu hastaların tekrar kamu hastanelerine yönelmesiyle kamunun şu an dile getirilen doktor sıkıntısını daha çok hissedeceğini de söyledi.
GSS Yasa Tasarısı'nın Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşmesi sürerken hükümetle özel hastaneler arasında fark ücreti (katkı payı) pazarlığ...
Referans Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |