Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Tam gün Yasasında tıp Fakülteleri ne istiyor? İşte istekler ve isteyen 34 tıp fakültesi

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Tam gün Yasasında tıp Fakülteleri ne istiyor? İşte istekler ve isteyen 34 tıp fakültesi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tıp fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermekte yükümlüdürler.öğretim üyelerinin tam gün statüsünde çalışmaları Tıp fakültelerinin istenen düzeyde eğitim, araştırma yapabilmeleri, sağlık hizmeti sunabilmelerini önemli ölçüde destekliyecektir. Ancak hekimlerin özlük haklarının korunması, çalışma koşullarının ve maaşlarının ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Tam gün Yasasında tıp Fakülteleri ne istiyor? İşte istekler ve isteyen 34 tıp fakültesi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2009, 04:37 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Tam gün Yasasında tıp Fakülteleri ne istiyor? İşte istekler ve isteyen 34 tıp fakültesi

Tıp fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermekte yükümlüdürler.öğretim üyelerinin tam gün statüsünde çalışmaları Tıp fakültelerinin istenen düzeyde eğitim, araştırma yapabilmeleri, sağlık hizmeti sunabilmelerini önemli ölçüde destekliyecektir. Ancak hekimlerin özlük haklarının korunması, çalışma koşullarının ve maaşlarının iyileştirilmesi zorunludur.

Tam Gün Yasa Taslağı tartışılırken tıp fakülteleri açısından aşağıdaki noktalar göz önüne alınmalıdır:

1- öğretim üyeleri, ülkemizde gelecek nesillerin sağlığından sorumlu olacak pratisyen ve uzman hekimlerin yetişmesine, etik ve ahlaki değerlerinin, araştırma becerilerinin oluşmasına doğrudan katkıda bulunarak, belki de Türkiye'deki gelecek 30 yılın sağlık sistemini etkilemektedirler. Bu fonksiyon tıp fakültesi öğretim üyelerini diğer kamu hastaneleri ve özel hastanelerde çalışan hekimlerden ayırmaktadır. öğretim üyeleri Tıp Fakültesi öğrencilerine. tıpta uzmanlık öğrencilerine ve uzman hekimlere mezuniyet sonrası eğitim vermektedir. Tıp Fakülteleri en karmaşık vakaların gönderildiği üçüncü basamak sağlık kurumlarıdır. Gerekli bilgi beceri ve deneyime sahip hekimlerin yanında özel bir donanım ve altyapı gereklidir. Tıp fakültelerindeki hekimlerin eğitim ve sağlık hizmetinin yanında bilime giderek artan katkıları da akılda tutulmalıdır. ülkemizdeki bilimsel araştırma ve yayınların büyük kısmı tıp fakültelerince yapılmaktadır. Son 25 yılda yapılan tüm uluslararası klinik yayınların yüzde otuzaltısı tıp alanındadır.

2- Hak ettikleri yaşam standartlarını karşılamaktan çok uzak olan öğretim üyelerinin üniversite hastanelerinde mevcut durumda tamgün ve hatta akşam geç saatlere kadar çalışıp sağlık hizmeti üretmesindeki en önemli güdüleyici etken döner sermayeden ek ödeme alabilmesidir. Hekimlerin, Tüm mesailerini kuruma gönül rahatlığı ile verebilmesi için özlük hakları korunmalı ve öğretim üyesine yakışır, emekliliğe yansıyacak bir temel maaş ile performansına göre değişen, döner sermayeye yaptıkları doğrudan gelir getirici faaliyetlere göre, sınırlandırılmamış katkı payı verilmelidir.

3- Gerçekçi rakamlardan uzak olan BUT (Bütçe Uygulama Talimatı) fiyatları ile oluşan üniversitelerin döner sermaye gelirleri ile hastanelerin tüm masraf ve ihtiyaçlarının karşılanması, araştırmaya fon ayrılıp, kalan parayla öğretim üyelerine performanslarına göre yeterli düzeyde ek ödeme yapılabilmesi gerçekçi ve olanaklı görülmemektedir. Sağlık hizmetlerinin mevcut ücretlendirmeleri modern tıp uygulamalarını kısıtlamakta ve hasta güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Döner sermaye hizmet gelirleri, BUT ve SUT üzerinde üniversite hastaneleri için artı yüzde otuz ödeme çarpanı oluşturularak veya tüm özel sağlık sigortaları tarafından da kıstas olarak Kabul edilen TTB fiyatları (-) yüzde yirmi gibi bir fiyatlandırma ile güçlendirilmelidir.

a. üniversite hastanelerinin kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti üretebilmesi için, döner sermayeler tarafından sağlanan sarf harcamalarının üniversite döner sermaye işletmelerine kesintisiz ve zararsız olarak geri dönmesi gerekmektedir.

b. üniversite hastanelerinin sabit cihaz yatırımları için de katma bütçe desteği çok önemlidir.

c. Döner sermaye katkı payı dağıtımının gelir vergisinden muaf tutulması (Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı döner sermaye dağıtımında olduğu gibi) veya indirimli olması uygun olacaktır.

4- Tam Gün Yasa Tasarısı, üniversitede çalışan öğretim üyelerinin, özel hasta bakması ve özel ameliyat yapmasını yasaklayarak hekimlerin mesleki hak ve özgürlüklerini kısıtlamaktadır. öğretim üyelerinin belirli bir performans geçildikten sonra hastanın özgür iradesine bırakılmak ve rasyonel alternatif sunmak kaydıyla üniversitede özel muayene ve ameliyat yapmasına olanak verilmelidir.

a. Döner sermayelerin en önemli kaynaklarından biri hekimlerin özel hasta ve özel ameliyat yoluyla yaptığı doğrudan katkılardır. Birçok büyük üniversitenin toplam döner sermaye cirolarının yaklaşık yüzde onbeşini hekimlerin bu doğrudan katkısı oluşturmaktadır.

b. üniversitede çalışan hekimler, özel muayene ve özel ameliyat yaparak, bir yandan doğrudan döner sermayeye, öte yandan ise hasta haklarının vazgeçilmez bir parçası olan hekim seçme özgürlüğüne katkıda bulunmaktadırlar.

Karar verici mekanizmalar, üniversite bünyesindeki hekimlerin mesleki haklarına uygulamada kısıtlılık koymak yerine; öğretim üyelerinin rutin uygulamalara katılımlarıyla orantılı olarak özel uygulamalarına da olanak tanımalıdırlar.(örneğin bir klinikte ayda on ameliyatın sorumluluğunu alan bir cerraha o ay saat 14:00' den sonra on özel ameliyat yapma izni verilmesi.) Böyle bir düzenleme Tam Gün Yasasının üniversitelerde başarıyla uygulanabilmesinin olmazsa olmaz şartıdır.

Karar verici mekanizmalar öğretim üyelerinin tam gün çalışma prensibiyle eğitime ve sağlığa katkılarının daha fazla olacağı tespitini doğru yapmışlardır.

Karar vericiler, aynı doğru yaklaşımı, öğretim üyelerinin, temel maaş ve döner sermaye gelirlerini belirlerken, bu konuma nasıl geldiklerini, eğitim ve sağlıktaki vazgeçilemez katkılarını en iyi şekilde değerlendirerek sürdürmelidirler.

Destekleyen üniversiteler

1. ADNAN MENDERES üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

2. AKDENİZ üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

3. ANKARA üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

4. ATATüRK üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

5. CELAL BAYAR üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

6. CUMHURİYET üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

7. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

8. ÇUKUROVA üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

9. DİCLE üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

10. DOKUZ EYLüL üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

11. DüZCE üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

12. EGE üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

13. ERCİYES üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

14. FIRAT üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

15. GAZİ üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

16. GAZİANTEP üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

17. HACETTEPE üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

18. HARRAN üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

19. İ.ü.CERRAHPAŞA TIP FAKüLTESİ

20. İ.ü.İSTANBUL TIP FAKüLTESİ

21. İNöNü üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

22. KOCAELİ üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

23. KTü TIP FAKüLTESİ

24. MARMARA üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

25. MERSİN üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

26. ONDOKUZ MAYIS üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

27. OSMANGAZİ üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

28. PAMUKKALE üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

29. SELÇUK üNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKüLTESİ

30. SüLEYMAN DEMİREL üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

31. TRAKYA üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

32. ULUDAĞ üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

33. YüZüNCü YIL üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

34. ZONGULDAK KARAELMAS üNİVERSİTESİ TIP FAKüLTESİ

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks