Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Zayıflarken sadece kilo kaybetmeyemi değil, mevcur kilolunun sağlıklı yapıtaşlarından ve hücrelerden oluşmasına da özen göstermeliyiz. Örneğin bir insan şarküteri ürünleri ve kırmızı et yiyerek tok kalabilir ve zayıflayabilir. Fakat böylesi bir durumda böbreklerde ve safrada taş oluşumuyla, sindirim sisteminde kolitle, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2009, 05:52 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI

Zayıflarken sadece kilo kaybetmeyemi değil, mevcur kilolunun sağlıklı yapıtaşlarından ve hücrelerden oluşmasına da özen göstermeliyiz. Örneğin bir insan şarküteri ürünleri ve kırmızı et yiyerek tok kalabilir ve zayıflayabilir. Fakat böylesi bir durumda böbreklerde ve safrada taş oluşumuyla, sindirim sisteminde kolitle, aşırı derecede kabızlıkla, ileri dönemlerde birtakım alerjik sorunlarla karşı karşıya kalma riskini taşır. Yani, kaç kilo olduğumuz kadar, bu kilonun hangi yapıtaşlarından oluştuğu da önemlidir. Lifli ve çeperli taze gıdalarla beslenen bir kişinin kilosu ortalamanın biraz üstünde olsa bile, genel olarak sağlıklı ve dengeli bir yapıya sahip olabilir. Kişinin rakamsal kilosunun, hangi yapıtaşlarından oluştuğu kadar önemli bir diğer konu da, vücutta nasıl yerleştiği ve dağıldığıdır. Örneğin, ikisi de 100 kg olan, biri yalnızca kırmızı etle, diğeri ise çeperli gıdalarla, tahıl, bakliyat ve sebzeyle beslenen iki kişiyi ele alalım. Bu iki kişi, tartı üzerinde aynı kiloda olsalar da, sağlık açısından elbette ikincisinin daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Bazen kişiler, fazla kilo vermeden de, kendilerinde ciddi bir inceleme hissedebilirler. Özellikle Ayurveda tipi diyetlerde, az kilo verip kendini ciddi şekilde incelmiş hissedenler çoğunluktadır. Diyetlerde, vücuttaki kilonun atılması kadar, toksik dokuların azaltması, bazı hayati organların, örneğin kemik yoğunluğunun, incebağırsakların yüzey uzunluğunun artması ve vücuttaki kütlesel dağılımın değişmesi de önemlidir.

Kişi kilo verirken hangi beden tipine uyduğunu bilmelidir. Bu, kişinin, hangi öğünde, ne şekilde ve nasıl bir yiyecek umuduyla beslenmesi gerektiğinin tekniğini öğrenmesi açısından önemlidir. Ayrıca yaşlılık, hamilelik, lohusalık, ameliyat öncesi ve sonrası kronik hastalıklar gibi özel durumların da, kendilerine özgü beslenme özellikleri vardır. Örneğin buluğ çağındaki öğrencilerin, yoğun ders dönemlerinde sürekli diyet yapmaları sağlıklı değildir. Sürekliliği olan diyetler, kişinin savunma sistemlerini bozar ve özellikle buluğ çağında, bazı yapıtaşlarının eksik kalmasına neden olarak, kişilerin sağlıklı gelişmesini engeller. Spordan, güneş ışığından faydalanarak ve sebze, meyve yiyerek zayıflamaya çalışmak, zayıflamanın daha problemsiz ve başarılı olamsını sağlar. Çalışma tempoları yoğun olan, sık sık seyehate çıkan kişiler için ise uygun zamanı seçmek gerekir. Sürekli diyet, bu kişilerin de genel psikolojik direncini olumsuz yönde etkiler.

Zayıflamak için mutlaka bir merkeze başvurmak gerekmez. İradesine hakim bir insan, bu kitaptaki bilgilerden faydalanarak sağlıklı zayıflama konusunda motive olabilir, fakat disipline olabilmek için yardıma ihtiyaç duyuyorsa, o zaman bir uzmanın rehberliğinde, yaşına, yaşam tarzına ve değişen mevsimlere uygun bir diyet uygulayabilir.

Proteinler/mineraller/vitaminler

Ani ve hızlı zayıflama programlarında ve uzun süreli diyetlerde kişiye mutlaka vitamin, hücre yaşlanmasını geciktirici ve engelleyici doğal katkılar verilmelidir.Genel olarak edindiğim tecrübeye göre, şok diyet programlarını pek sağlıklı bulmuyorum, çünkü hızlı verilen kilolar, ya çok hızlı bir şekilde geri alınır ya da vücudun dengesini bozup, sürekli hücre yaşlanmasına yol açarak, fizyolojide bir çöküntüye neden olur. Ani kilo kaybı, Vata dosha' yı artırdığı için kişide kabızlık, sinirlilik, gaz, vücutta değişik tarzda ağrılar, çarpıntı, adet düzensizliği, cinsel performans düşüklüğü gibi bozukluklar yaratır. Bu Vata bozukluklarına açlık devam ederse , Pitta bozuklukları da eklenir. Pitta bozulunca, kabızlık , saç ve cilt problemleri, mide asidi sorunu, enerji düşüklüğü gibi durumlar ortaya çıkar. Olay uzarsa, Kapha dosha dda bozulur ve doku kaybı ( vücudun stamina dayanıklılığının bozulması ) oluşur.

Kısa vadede Vata dosha'yı korumak için, diyetlerdeki sıvı açığını kapamak amacıyla bol sıcak su içmek önemlidir. Önceden herhangi bir metabolizma hastalığı yoksa, kişi et takviyesi almadan da idare edebilir. Ancak ilerleyen haftalarda gerektiğinde laboratuvar desteği almak şarttır.

Proteinler

Son yıllarda insanlar, doğal ve orijinal beslenme yöntemi olan vejetaryenliğe dönüş yapmaya başlamıştır. Gittikçe önem kazanan vejetaryen ağırlıklı beslenmede sık sık üzerinde durulan konu, vücutta protein eksikliği yaratıp yaratmadığıdır. Ne de olsa, vücutta bağışıklık sistemini çalıştıran pek çok hücre ( lenfosit, immünogloblin ) temelde proteindir. Bunu unutmamak gerekir. Ancak, bilinçli vejetaryen beslenmede kesinlikle protein eksikliği olmaz. Diyet merkezlerinde ve tıp camiasında son yıllarda yapılan, tansiyon, nabız, vücut kütle endeksi gibi kriterlerin dikkate alındığı çalışmalarda, vejetaryenlerin, et ağırlıklı beslenenlere göre daha olumlu değerlere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Hayvansal hiçbir ürünü tüketmeyen laktovejetaryen beslenme türünde süt, yoğurt ve peynirden ( ve eğer kişi tüketiyorsa yumurtadan ) yeterince hayvansal protein ve kalsiyum alınır. Bu kişilerde protein eksikliği olma ihtimali çok düşüktür. Zaten fazla miktarde hayvansal gıda, yüksek kolestrolden gut hastalığına kadar pek çok hastalığın nedenidir. Bizim toplumumuzda bir şansızlık olarak kabul edilen ekonomik nedenlerle et yiyememe durumu, aslında büyük bir şanstır. Türkiye coğrafyası göz önüne alındığında, özellikle kırmızı et ağırlıklı beslenen güney ve güneydoğu illerinde ortalama yaşam süresi daha düşüktür ve kalp-damar hastalıkları yaygındır. Oysa Ege halkı gibi, bol zeytinyağı, çeperli gıda ve sebzeyle beslenenlerde, yaşam süresi uzun, kalp hastalıkları daha azdır. Vejetaryenlerde bir risk olan B 12 vitamini eksikliği de, ketentohumu tüketilerek giderilebilir.

Bu konuyla ilgili geniş bilgi Milliyet Yayınları' ndan çıkan Ayurveda kitabımın Vejetaryen Beslenme bölümünde detaylı olarak bulunabilir.

Mineraller

Diyet yaparken, bazı minerallerin doğal yolla dışarıdan alınması gerekir. Genelde uzun süren diyetlerde dönem dönem eklenmesinde fayda olan katkılar şunlardır:

Demir:

Özellikle brokoli, roka, antepfıstığı, pekmez, ıspanak, pazı gibi yeşil lifli, yapraklı sebzelerde, siyah üzüm, yeşil mercimek gibi sebze, meyve ve bitki özlerinde yeterince demir vardır.

Bunlar diyete iyi yayıldığı takdirde, kişide demir eksikliği olmaz.

Vejetaryen olmayan kişiler için sakatatlar, dalak, yumurta sarısı, kırmızı et demir kaynağıdır.

Ancak çalışmalarımda, hayvansal demir kaynağı fazla tüketildiğinde, zaman içinde alerjik sorunlar, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi bazı problemler oluştuğunu gözlemlemekteyim.

Kalsiyum:

Başlıca süt, yoğurt ve peynirde bulunur. Ayrıca fındık, badem, susam da iyi birer kalsiyum kaynağıdır. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda ve yaşlı kişilerde, uzun süreli diyet yapanlarda, ya kalsiyum dengesi iyi ayarlanmalı ya da doğal kalsiyum preparatları kullanılmalıdır. Kalsiyumun bazen tek başına değil, magnezyum, çinko ve boronla verilmesi uygun olur.

Çinko:

Uzun süreli diyetlerde ihmal edilen oligoelement çinkodur. Çinkonun vücutta çok önemli işlevleri vardır. Çalışmalarım sırasında, çinko yetersizliği durumlarında, pankreastan salgılanan ve kan şekerini ayarlayan insülin hormonunun fonksiyonlarında değişiklikler olduğunu gözlemledim. Diyetine çinko eklenen kişilerde, insülinin daha verimli çalışmasına bağlı olarak, günün geç saatlerinde oluşan kan şekeri düşüklüğünün engellendiğini gördüm.

Vitaminler

B-vitaminleri:

B1, B6 ve B12 vitaminleri

B1 vitamini: çeperli tahıllar

B6 vitamini: inek sütü, peynir, bulgur, tam buğday, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler

B12 vitamini: tahıl, ketentohumu

Vejetaryenlerde, beslenme bilinçli yapılmazsa, B12 vitamini eksikliği ortaya çıkar.

Chlorella, spirulina gibi tatlı suyosunu özleri ve ketentohumu kullanmak, piyasada satılan B12 vitamini içeren tabletleri almak takviye açısından önemlidir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE BEDENİN YAPITAŞLARI Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Zayıflarken sadece kilo kaybetmeyemi değil, mevcur kilolunun sağlıklı yapıtaşlarından ve hücrelerden oluşmasına da özen göstermeliyiz. Örneğin bir insan şarküteri ürünleri ve kırmızı et yiyerek tok kalabilir ve zayıflayabilir. Fakat böylesi bir durumda böbreklerde ve safrada taş oluşumuyla, sindirim sisteminde kolitle, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.