Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Performansın lideri yine ortopedistler İkinci basamak sağlık kurumlarında en yüksek performans payını ortopedi uzmanları aldı. Yılın ilk 7 ayında ortalama 4 bin 657 YTL döner sermaye payı alan ortopedi uzmanlarını kulak-burun-boğaz ve göz hastalıkları uzmanları izledi
Sağlık Bakanlığı, 2007 yılının ilk 7 ayında hekimlere ödenen performansa dayalı döner sermaye paylarını açıkladı. İkinci basamaktaki uzman hekimlerin ek ödeme tutarları, geçen yıla göre ortalama yüzde 6,5 oranında arttı. İkinci basamak sağlık kurumlarında en yüksek performans payını, daha önceki yıllarda olduğu gibi yine ortopedistler aldı. Ortopedi uzmanları, yılın ilk 7 ayında ortalama 4 bin 657 YTL döner sermaye payı alırken, en çok kazanan diğer branşlar kulak-burun-boğaz, göz hastalıkları ve radyoloji anabilim dalları oldu. 2007'nin 8 aylık döneminde, mesleğini serbest olarak icra etmeyen bir uzman hekim ayda ortalama 4 bin 80 YTL serbest çalışan bir uzman ise sadece 1358 YTL'lik ek ödeme almaya hak kazandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Sağlıkta Performans Yönetimi isimli kitapçıkta, performans sisteminin nasıl işlediği ve sistemin sonuçları değerlendirildi. İkinci basamak sağlık kurumlarındaki ek ödeme ortalamalarına yer veren kitapçıkta, ilk sırayı ortopedi ve travmatoloji uzmanları aldı. 2006 yılında 4 bin 227 YTL ek ödeme alan ortopedi uzmanları, 2007 yılının ilk 7 ayında döner sermayeden ortalama 4 bin 657 YTL kazandı. İkinci basamaktaki kulak-burun-boğaz hastalıkları uzmanları aylık 4 bin 614 YTL, göz hastalıkları uzmanları 4 bin 554 YTL, radyoloji uzmanları ise 4 bin 548 YTL döner sermaye aldı.
Yarı zamanlı hekimler düşük ücret aldı
Serbest meslek icra etmeyen hekimlerin ek ödeme ortalamaları, 2006 yılına göre artış gösterdi. Sadece kamuda çalışarak 2006 yılında ayda ortalama 3 bin 828 YTL ek ödeme alan uzmanlar, 2007 yılının 8 aylık döneminde ayda ortalama 4 bin 80 YTL ek ödeme almaya hak kazandılar. Bu dönemde yapılan ek ödeme ortalamaları, serbest meslek icra eden ve etmeyen uzman hekimler büyük ücret farklarına neden oldu. Serbest meslek icra etmeyen uzmanlara ayda 4 bin 80 YTL, serbest meslek icra edenlere de 1358 YTL ek ödeme yapıldı.
Birinci basamaktaki pratisyene 972 YTL
2007 yılının ilk 7 ayında birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan bir pratisyen hekim ayda 972 YTL, sağlık müdürü 3 bin 790 YTL, sağlık hizmetleri sınıfı personeli ise 363 YTL ek ödeme aldı.
İkinci basamakta görev yapan bir başhekime aylık 5 bin 812 YTL, uzman hekime 4 bin 24 YTL, pratisyen hekime 1952 YTL, başhemşireye de 890 YTL döner sermaye ödemesi yapıldı. Personele 2000 yılında yapılan toplam ek ödeme tutarı 114 milyon YTL iken, bu rakam 2005'te 2 milyar 157 milyon YTL'ye, 2006 yılında ise 2 milyar 923 milyon YTL'ye yükseldi.
Hasta başvuru oranları dengeye kavuştu
Kitapçıkta, 2004 ve 2005 yıllarında sağlık alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak sağlık kurumlarına hasta başvuru sayılarının arttığı belirtildi. Bir önceki yıla göre hasta başvuru sayılarında 2002 ve 2003 yıllarında yüzde 2-4 arasında bir artış meydana gelirken, 2004 yılında yüzde 32 gibi büyük bir artış yaşandığına dikkat çekildi. Bu oranın 2005 yılında yüzde 81 ile zirveye ulaştığı, 2006 yılında ise dengeye kavuştuğu vurgulandı.
Verilere göre, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 66 milyon kişiye bakılırken, 2005 yılında 165, 2006 yılında ise 189 milyon kişiye bakıldı.
2004 yılında SSK'ya bağlı hastanelerde hasta başvuru sayısı azalırken, tıp fakültesi hastanelerinde önceki yıllarla orantılı bir artış meydana geldi. Artan bu talebe karşı, sağlık insan gücü ve hastane kapasite artışının sınırlı olduğu belirtilirken, Söz konusu yıllarda hızla yükseliş gösteren hasta başvurusu sonucu, artan sağlık hizmeti talebini karşılayacak yeterli sayıda insan gücü ve fiziki kapasite artışının sağlanması mümkün olamamıştır. 2004 yılında bir önceki yıla göre uzman hekim sayısı yüzde 8,8 artış gösterirken, hastanelerdeki yatak kapasitesi yüzde 3,8 oranında artış göstermiştir. 2005 yılındaki artış, SSK hastanelerindeki uzmanların Bakanlığımız bünyesine dahil olması sonucu gerçekleşmiştir. Aynı şekilde hemşire, ebe, sağlık memuru ve diğer unvanlardaki sağlık personeli artışı da sınırlı kalmıştır denildi.
Tam gün oranı arttı
Performans sisteminin sonuçları arasında gösterilen, hekimlerin kamuda tam zamanlı çalışması konusunda da şunlar kaydedildi:
2004 yılında Sağlık Bakanlığında çalışan 15 bin uzman hekimden 2 bin 300'ü (yüzde 15) muayenehanesini kapatmıştır. Performans uygulamasından önce 2003 yılında sadece kamuda çalışan hekim oranı yüzde 11 iken, 2007 yılı itibariyle bu oran yüzde 62'ye yükselmiştir. Bu şekilde sistemin stratejik amaçlarından biri olan hekimlerin kamuda gönüllü olarak tam gün çalışması konusunda büyük bir mesafe alınmıştır.
Liderliği bırakmıyor
Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre ortopedi ve travmatoloji, 2005 ve 2006 yıllarında da en yüksek döner sermaye payı alan branş oldu. İkinci basamak bir sağlık kuruluşunda çalışan ortopedi ve travmatoloji uzmanı hekimler 2006 yılında ayda ortalama 4 bin 227 YTL, 2005 yılında ise 3 bin 494 YTL ek ödeme alarak, diğer meslektaşlarının önüne geçti.
2006 yılında ortopedistlerden sonra en çok döner sermaye payı alan branşlar sırasıyla iç hastalıkları, nöroloji, kulak-burun-boğaz, radyoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, anestezi ve reanimasyon ile dermatoloji olarak belirlendi.
2005 yılında ikinci basamakta ortopedi ve travmatoloji uzmanlarından sonra, aylık ortalama en yüksek gelir kardiyoloji, anestezi ve reanimasyon, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, radyoloji ve iç hastalıklarının oldu.
Helin Aygün / Ankara Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |