Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Mecburi hizmet batıya kayıyor

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Mecburi hizmet batıya kayıyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağlık Bakanlığı 16. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını çekti. Kura sonucu ataması yapılan 943 pratisyen hekimin 366'sı Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilirken 577 hekim Batı ve Orta Anadolu illerinde kaldı. İktidara geldikten kısa süre sonra mecburi hizmeti kaldıran ancak, sözleşmeli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Mecburi hizmet batıya kayıyor

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-10-2009, 09:11 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Mecburi hizmet batıya kayıyor

Sağlık Bakanlığı 16. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını çekti. Kura sonucu ataması yapılan 943 pratisyen hekimin 366'sı Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilirken 577 hekim Batı ve Orta Anadolu illerinde kaldı.

İktidara geldikten kısa süre sonra mecburi hizmeti kaldıran ancak, sözleşmeli hekim uygulamasından istediği sonucu alamayan AK Parti Hükümeti, 2005 yılında devlet hizmeti yükümlülüğünü tekrar getirdi. 5 Temmuz 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Devlet Hizmet Kanunu'na göre, Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinden uzmanlıklarını alanlar, tıp fakültelerinden yeni mezun olmuş pratisyenler ve uzmanlık eğitimini tamamlayan tüm hekimler 30 Eylül 2005 tarihinde yapılan birinci mecburi hizmet kurasına katıldı. İlk kuradan bugüne kadar yapılan kuralarda Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine gönderilen hekim sayılarındaki düşüş dikkat çekiyor.



İlk çekilen mecburi hizmet kurasında, kuraya katılan 88 hekimden 86'sı Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki sağlık kurumlarına atanmıştı. Ancak bu denge Sağlık Bakanlığı'nın son kurasında tam tersine döndü. Yapılan 16. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'na 1166 hekim katıldı. İlk defa ataması yapılan 943 pratisyen hekimin 366'sı Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilirken 577 hekim Batı ve Orta Anadolu illerinde kaldı.



Uzman hekimler de ağırlık Orta ve İç Anadolu da

Kura sonucunda ataması yapılan uzman hekimlerde ağırlık pratisyen hekimlerde olduğu kadar olmasa da yine İç ve Orta Anadolu illerinde oldu. Ataması yapılan 223 uzman hekimin 127'si İç ve Orta Anadolu illerine dağılırken, 96'sı ise Doğu ve Güneydoğu illerine yerleştirildi.



943 pratisyen ve 223 uzman atandı

16. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında, 943 pratisyen ve 223 uzman hekimin ataması yapıldı. Kurada, ilk tercihine göre 558 kişi, ikinci tercihine göre 99 kişi, üçüncü tercihine göre 52 kişi, dördüncü tercihine göre 30 kişi, beşinci tercihine göre 48 kişi ve genel kura sonucu 379 kişi yerleştirildi.



Mazeret kurası

Yine Bakanlığın aynı tarihte düzenlediği 16. Dönem Mazeret Kurası ile 35 pratisyen hekim ve 57 uzman hekimin de ataması gerçekleştirildi. Pratisyen hekim mazeret atamalarında Ankara ve İstanbul illerinin ağırlıkta olduğu görüldü.



Sistem Doğudaki Doktoru Cezalandırıyor

Van-Muş-Bitlis-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. özkan ünal, mecburi hizmet uygulamasıyla birlikte bölgede pratisyen hekim sayısının oldukça yükseldiğini ancak bazı branşlarda uzman hekim sıkıntısının devam ettiğini söyledi.



Bitlis'te yaklaşık 1 yıldan beri radyoloji uzmanı bulunmadığını belirten ünal Bu hastanemizde Bilgisayarlı Tomografi çekilmekte, raporlanamadan kliniklere gönderilmektedir. Benzer sıkıntılar Nöroloji, Anestezi, Biyokimya gibi dallarda için de geçerlidir. Eksik veya yetersiz olan her dal, halkımızın mağduriyeti yanında hekimlerimizin de iş yükünü artırmaktadır. Bu nedenle bölgemize gelecek her hekim, öncelikle bu bölgede çalışan biz hekimleri rahatlatmaktadır. diye konuştu.



Mevcut tayin ve atamaların adil, kalıcı ve sorun çözücü olduğuna inanmadıklarını belirten ünal Bir örnek ile izah etmek gerekirse; 2 yıl önce Van'a gelmiş, 2 yıl bu bölgeye hizmet etmiş bir anestezi uzmanı, tayin istediğinde puanı tutmadığı için hiçbir yere gidememektedir. Halbuki yeni mezun bir anestezi uzmanı için son kurada İzmir'de bir Eğitim Hastanesinde mecburi hizmet kurası açılmıştır. Bu durum ya saçma bir uygulama veya özel bir nedenle, özel bir hekime açılmış, özel bir kadro olarak anlaşılmaktadır. Veya bir dönem önce kura çeken uzmanın Hakkari'ye, bir dönem sonra çekenin İzmir'e gitmesi, 'şans'' ile açıklanamaz. Ama şu anda atamalar en iyi ihtimalle şansa dayanmaktadır. dedi.



Benzer uygulamalar sayılamayacak kadar çok olduğunu dile getiren ünal, kurum içi tayinlerde, yıllarca bu bölgelerde çalışmış hekimlere Iğdır, Şırnak, Batman açılırken mecburi hizmet kurasında, Konya, Samsun, Çanakkale'de kadro açılmasının tam anlamıyla tezat oluşturduğunu söyleyerek mevcut uygulama iç barışı bozan, çalışma şevkini kıran bir uygulama olduğunu mecburi hizmetini bitiren birçok hekimin istifa etmek zorunda kaldığını belirtti.



Doğuya gelen hekimin mevcut uygulama ile cezalandırılmakta, bir şekliyle batıya kura çekmiş hekimin ise ödüllendirilmiş olduğunu belirten ünal, bu uygulamaya bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.



Van Tabip Odasınınçözüm önerileri



1- Mecburi hizmet kuralarında doğuya öncelik verilmelidir. Batıdan yerler mecburi hizmetini bitiren veya bu bölgede uzun yıllar çalışmış hekimler için açılmalıdır. Her hekim 2 yıl sonra batıya gidebileceğini bilirse bu bölgede daha severek çalışacaktır.



2-Bilgisayarla yapılan atamaların şaibeli olduğuna inanılmaktadır. Bilgisayar programını yapan kişinin de insan olması beraberinde bu şüpheyi getirmektedir. Atamalarda bunu destekleyebilecek uygulamalar da bulunmaktadır. Bu nedenle kuraların üzerinden bu şaibe kaldırılmalıdır.



3- Kurum içi tayinlerde, adayların hizmet puanı ilan edilmelidir. Puanın diğer adaylar tarafından bilinmesi, atamalardaki şaibeyi ortadan kaldıracaktır.



4-Mecburi hizmet süreleri yeniden ve adil olarak düzenlenmelidir. Hakkari merkezde 500 gün olan mecburi hizmet süresinin, batıdaki birçok yerleşim yeri ile aynı olması adil değildir. Veya Hakkari'den daha gelişmiş olduğu halde ilçe olduğu için Yüksekova'da 400 gün olması da böyledir.



5-Sağlık Bakanlığının bazı branşlar için doğuya rotasyon planladığı medyada yer almıştır. Adil bir mecburi hizmet sistemi kurulursa kısa süreli, hizmeti sınırlı bir rotasyon sistemine gerek kalmayacaktır. 3 aylığına uzman göndermek yerine doğuya kadroların artırılması daha doğru olacaktır. Rotasyon sistemi ile mecburi hizmet birbirinin alternatifi olan iki tayin sistemidir. Birisini tercih edilmesi bizce yeterlidir, yeter ki adil olsun.



6-Tam gün yasası çıkarsa doğudaki bazı dallarda, kamuda uzman doktor sıkıntısı daha da artacaktır. Şimdiden 20 hekim kamudan ayrılmış, özel hastanelere geçmiştir. Bu geçişler devam edecek gibi gözükmektedir. Tam günün olabilmesi iyileştirilmiş bir özlük hakları yanında, adil bir tayin sistemine de bağlıdır.



Ataması yapılan PRATİSYEN hekimlerin illere göre dağılımı



İstanbul 74

Van 49

Tokat 43

Şanlıurfa 42

Ağrı 41

Erzurum 35

Kocaeli 34

Diyarbakır 29

Konya 28

Muş 27

Zonguldak 27

Afyonkarahisar 25

Kahramanmaraş 24

Yozgat 21

Kastamonu 21

Sakarya 21

Gaziantep 20

Bursa 20

Tekirdağ 20

Şırnak 19

Çorum 19

Kütahya 17

Kars 16

Rize 16

Ordu 16

Hakkari 15

Kayseri 14

Bitlis 13

Giresun 13

Siirt 11

Mardin 10

Adana 10

Erzincan 9

Karabük 9

Aksaray 8

Malatya 7

Karaman 7

Osmaniye 6

Iğdır 6

Tunceli 6

Hatay 6

Kırklareli 6

Sivas 6

Bilecik 6

Düzce 6

Kırıkkale 5

Batman 5

Adıyaman 5

Manisa 5

Bartın 4

Kırşehir 4

Samsun 4

Ardahan 3

Niğde 3

Eskişehir 3

Amasya 3

Trabzon 3

Bolu 3

Sinop 2

Artvin 2

Balıkesir 2

Bingöl 2

Burdur 2

Mersin 2

Uşak 1

Nevşehir 1

Çanakkale 1



TOPLAM 943





Ataması yapılan UZMAN hekimlerin illere göre dağılımı

Şanlıurfa 11

Van 10

Batman 10

Diyarbakır 9

Ankara 8

Mardin 7

Erzurum 6

İstanbul 6

Şırnak 5

Ardahan 5

Hatay 5

Hakkari 5

Ağrı 5

Rize 4

Iğdır 4

Kars 4

Kırklareli 4

Konya 4

Tokat 4

Karabük 4

Samsun 4

Kahramanmaraş 4

Sivas 4

Elazığ 4

Siirt 3

Afyonkarahisar 3

Kastamonu 3

Osmaniye 3

Malatya 3

Adana 3

Çorum 3

Çankırı 3

Bilecik 3

Karaman 3

Bingöl 3

Kırşehir 3

Balıkesir 3

İzmir 3

Yozgat 3

Muş 3

Tunceli 2

Kütahya 2

Artvin 2

Nevşehir 2

Niğde 2

Kayseri 2

Tekirdağ 2

Trabzon 2

Kırıkkale 2

Muğla 2

Sinop 2

Gaziantep 2

Bayburt 2

Bolu 2

Zonguldak 1

Uşak 1

Aksaray 1

Erzincan 1

Antalya 1

Eskişehir 1

Düzce 1

Giresun 1

Mersin 1

Burdur 1

Denizli 1



TOPLAM 223

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Mecburi hizmet batıya kayıyor

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Mecburi hizmet batıya kayıyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağlık Bakanlığı 16. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını çekti. Kura sonucu ataması yapılan 943 pratisyen hekimin 366'sı Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilirken 577 hekim Batı ve Orta Anadolu illerinde kaldı. İktidara geldikten kısa süre sonra mecburi hizmeti kaldıran ancak, sözleşmeli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.