Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız (Habersaglik-Istanbul) Rapor aşağıdaki gibidir: Sağlıkta yeni dönem hem sağlık çalışanları, hem sağlık hizmeti alanlar, hem de sistem açısından köklü değişimler getirmektedir. Bu değişikliklerin büyük kısmı herkesin düşündüğü doğrular olarak görülmekle beraber, uygulamada değişik kötü kullanımlar nedeni ile büyük riskleri de ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-10-2009, 09:31 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı



(Habersaglik-Istanbul) Rapor aşağıdaki gibidir:



Sağlıkta yeni dönem hem sağlık çalışanları, hem sağlık hizmeti alanlar, hem de sistem açısından köklü değişimler getirmektedir. Bu değişikliklerin büyük kısmı herkesin düşündüğü doğrular olarak görülmekle beraber, uygulamada değişik kötü kullanımlar nedeni ile büyük riskleri de içinde barındırmaktadır.



Koruyucu Hekimlik uygulamaları ihmal edilmiştir. Koruyucu hekimlik uygulamalarına yeterince kaynak ayrılmamakta ve bu konuda çalışan personele hizmet içi eğitim desteği verilmemekte ve motivasyonları artırılmamaktadır. Konunun uzmanı hekimlerden yararlanılmamaktadır.

Pratisyen Hekimler adeta sağlık hizmetinin dışında kalmış, sağlık memuruna yakın bir yapıda kalması nedeni ile sürekli ihtisas sınavına hazırlanan hekimler oluşmuştur.

Uzman Hekimler SSK ve devlet hastanelerinde emeklerinin karşılığını alamadıklarından, muayenehane açmak ve özel hastanelerde çalışmak zorunda bırakılmışlardır. Bu durum çeşitli suiistimallerin kaynağı olmuştur.

Akademik kadrolar ayrı bir değerlendirme konusudur. Ancak Devlet Hastanelerindeki halen yürürlükte olan Şeflik sistemi kaydı hayat şartıyla sürdürülen, gelişmelere kapalı, kişisel değerlendirmelere ve suiistimallere son derece açık bir yapıdır.

Aile hekimliği anlayışı henüz olgunlaşmamıştır. Pilot bölge olarak Düzce de uygulanan aile hekimliği sistemi Hekim ve Hasta memnuniyeti konusunda başarılı gözükmekle birlikte henüz kanuni alt yapısı oluşturulmamış, el yordamı ile yürütülen bir sistem görünümdedir. Mutlaka çok detayıca incelenip ülkemiz şartları göz önüne alınarak çok iyi bir alt yapı hazırlanarak uygulama genelleştirilmelidir. Yoksa iyi niyetli yarım kalmış projeler arasına karışma tehlikesi sağlık sistemimiz açısından kaçırılan bir fırsat olabilir.

Özel Hastaneler, Poliklinik ve Tıp Merkezleri

SSK hastaları poliklinik hizmetleri için Özel Muayenehane, poliklinik ve Tıp Merkezlerinden hizmet alamamaktadır.

Hasta hedef kitlesi genellikle SSKlı ve sosyal güvencesi olmayan dar gelirli hastalar olan bu sağlık kuruluşları bu kararla kapatılmanın eşiğine gelmiştir.

Poliklinik hastalarının polikliniklere, hastaneye yatması gerekenlerin hastaneye gönderilmesi sistemin sağlıklı işlemesi için önemlidir.

Kamu ve Özel hastaneler

Hastanelerin birinci basamak sağlık hizmetine ihtiyaç gösteren hastalarla dolup taşması bir yandan maliyetleri arttırırken, diğer yandan da oluşan yoğunluk nedeniyle gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmalarına neden olmaktadır.

Bu durum hastanelerin kalite ve verimliliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Kamu ve Özel Hastaneler de denetimsizlik nedeni ile hem etik, hem de mesleki hataların ortaya çıkmaktadır.

Faturalama işlemlerinin gerektiği gibi kontrol edilmemesi devleti çok büyük maddi kayıplara uğratmaktadır. Şu andaki mevcut durumda devletin kasasının anahtarları hastane yöneticilerinin elindedir. İstedikleri kadar parayı kasadan almaktadırlar.





Sağlıkta Finansman

Hizmet finansman ayrımı ilkesiyle özel sektörden hizmet satın alınmasına geçilmesi belli bir rahatlık sunmakla birlikte "Genel sağlık sigortası ödemelerine" ilaveten vatandaşın cebinden önemli ölçüde ek para ödenmesini beraberinde getirmiştir.

Böylece sağlık hizmetlerinin maliyetinde genel bir artış ortaya çıkmıştır.

Özelleştirme uygulamaları koruyucu ve temel sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açma yanında sağlık harcamalarını önemli ölçüde arttıran bir faktör olmuştur. Örneğin, 2005 yılında özel hastanelerden sağlık hizmeti satın alınan 2 milyon SSKlı hasta için 652 milyon YTL (kişi başına 326 YTL) ödenmiştir. Aynı dönemde Kamu hastanelerinde bir hastanın maliyeti 59 YTL olarak hesaplanmıştır.

Yani özel hastanelere ödenen para 5.5 kat daha yüksek bulunmaktadır. Hastalardan ayrıca alınan fark ücretleri bu rakamlara dahil değildir.

Çözüm Önerileri

Koruyucu Sağlık Hizmetlerine öncelik verilmelidir.

Toplum sağlığı hizmetleri ve Aile Hekimliği bir an önce hayata geçirilmelidir.

Sevk Zinciri sağlıklı bir şekilde kurulmalıdır.

Sağlık Giderlerinin sıkı bir şekilde denetlenmesi sağlanmalıdır.

Özel muayene-Poliklinik ve Tıp Merkezlerinin sistem dışı bırakılmaması gerekmektedir.

Sağlık yöneticileri ayrıca bir uzmanlık alanı olarak yetiştirilmeli ve liyakat usulü atanmalıdır.

Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitimler, şeflik sistemi, uzmanlık yeterlilik tanımı, gibi konular çağdaş normlara kavuşturulmalıdır.

Performans sisteminin adaletsizlikleri ve hataları önleyecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Bürokratik işlemlerin fazlalaşması hem hekimler, hem bürokratik elemanlar, hem özel ve kamu hastaneleri için önemli bir sorundur. Bu sorunu en aza indirmek için e-sağlık uygulamaları yaygınlaştırılmalıdır.

SSKlıların özel eczanelerden ilaç alması, hastalar için ek zaman, külfet, memnuniyetsizlik gibi sorunları büyük oranda ortadan kaldırmıştır. Ancak beraberinde İlaç tüketiminin aşırı artışı ve İlaç alım maliyetlerinin artışını meydana getirmiştir.

Aşırı ilaç kullanımı ve hekim-eczane-ilaç firmalarının suistimalleride mutlaka göz önünde bulundurulmalı ve denetlenmelidir.

Ayrıca yerli ilaç sanayini güçlendirici tedbirler alınmalı, ilaç pazarı uluslar arası kartellerin olmayan insafına terk edilmemelidir.

Sağlık Bakanlığının, sağlık politikalarının ve önceliklerinin belirlenmesi ile denetim, toplum sağlığının korunması gibi temel fonksiyonların yerine getirilmesine yoğunlaşması gerekmektedir.

Sağlık kayıtlarının ve istatistiklerinin sağlıklı hale getirilmesi ve "Ulusal Sağlık Veri Tabanı" oluşturulmalıdır.



Kaynak: SağlıkHaber

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Kutup Yıldızı Sağlık Raporu açıklandı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız (Habersaglik-Istanbul) Rapor aşağıdaki gibidir: Sağlıkta yeni dönem hem sağlık çalışanları, hem sağlık hizmeti alanlar, hem de sistem açısından köklü değişimler getirmektedir. Bu değişikliklerin büyük kısmı herkesin düşündüğü doğrular olarak görülmekle beraber, uygulamada değişik kötü kullanımlar nedeni ile büyük riskleri de ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.