Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 1 yıl içinde uygulamaya girecek Vita-x sistemiyle, artık herkes sağlığına ilişkin tüm bilgi ve belgeleri cebinde taşıyacak. Sistem ABD, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde başarıyla uygulanıyor. Türkiye'de ise doktorların teknik ve etik kaygıları var. Herkesin bir Vita-x, yani Cep hasta ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-10-2009, 10:39 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK

1 yıl içinde uygulamaya girecek Vita-x sistemiyle, artık herkes sağlığına ilişkin tüm bilgi ve belgeleri cebinde taşıyacak. Sistem ABD, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde başarıyla uygulanıyor. Türkiye'de ise doktorların teknik ve etik kaygıları var.

Herkesin bir Vita-x, yani Cep hasta kartı' olacak; sağlığına ilişkin tüm bilgiler, kullandığı ilaçlar, tahliller, MR ve tomografi gibi röntgen görüntüleri bu karta yüklenecek. Sistemi Türkiye'ye getirecek olan Tıpdata Genel Müdür Yardımcısı Nur Erden, NTVMSNBC'ye Artık Van'daki hasta İstanbul'a sevkedildiğinde, hasta değil, kartı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gelecek dedi. İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof. Abdullah İğci ise, Her doktorun yanına bilgisayar ve hasta verilerini girecek sekreter verilmezse sistem bir-iki sene sonra çöker dedi. Kardiyolog Doç. Sinan Dağdelen de kişiye özel bilgilerin suistimale de açık olabileceğine dikkat çekti.

HASTAYA MALİYETİ OLMAYACAK

Tıpdata Genel Müdür Yardımcısı Nur Erden, projenin Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışma sonucu hayata geçirileceğini söyledi. Avrupa ülkelerinde özellikle de Almanya'da yaygın olarak kullanılan sistemin önce pilot uygulaması yapılacak.

Türkiye'deki altyapı ve adaptasyon çalışması için 6 ay süre tanındı. Bu sürenin sonunda, yaklaşık bir yıl içinde tüm yurtta işlerlik kazanacak.

Vita-x ile hastanelerde 1989'da başlayan ve hasta bilgilerinin saklandığı sistemin bir adım önüne geçileceğini vurgulayan Erden, şu bilgileri verdi.

Cep hasta kartı ile hastanın her türlü tıbbi bilgisinin yanı sıra röntgen filmleri, MR ve tomografi görüntüleri de kartta yer alacak. Hastanelerde bir veri bankası oluşturulacak ve hasta kartını bu bankaya girdiğinde, tüm sağlık arşivi ekrana yansıyacak. Mesela hasta dahiliye servisinde yatıyorsa; beyin cerrahi veya üroloji servisinden konsültasyon istendiğinde, artık hasta değil, kart dolaşacak.

KALİTE YÜKSELECEK, MALİYET DÜŞECEK

Sistemle sağlık hizmetlerinde kalite artacak, zamandan kazanç sağlanacak, tıbbi hata oranı düşecek. Çünkü doktor hastayla ilgili doğru bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek. Maliyetlerde ortalama yüzde 52 oranında azalma sağlayacak. Hastaya ise herhangi bir maliyeti olmayacak.

HASTA DEĞİL KARTI SEVK EDİLECEK

Mesela Van'da kalp hastalıklarından ölüm oranı çok yüksek. Bunda en önemli etken geç teşhis. Film çekiliyor, fakat doktor karar veremiyor, hasta İstanbul'a gönderiliyor ama bu arada zaman geçiyor ve hasta kaybediliyor. Ancak cep kart sayesinde hasta taşınmayacak, sadece verileri taşınacak. Çünkü bütün verileri kartıyla örneğin İstanbul Tıp Fakültesi'ne gönderilecek. Burada hasta için konsültasyon yapılacak, tahlillerine bakılıp tedavisi planlanacak ve böylece erken teşhis konmuş olacak. Kısacası hasta oradan oraya gezmeyecek, hasta yerine kartı sevk edilecek ve çok gerekirse hasta İstanbul'a çağrılacak.

PROF. İĞCİ: ALTYAPI YETERSİZ

İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Abdullah İğci ise, cep hasta kartının iyi bir adım olduğu, ancak pratikte zor uygulanacağı görüşünde:

En önemli nokta sekreterya. Eğer Sağlık Bakanlığı bu sistemi kurduktan sonra, her doktorun yanına hastanın verilerini girecek bir sekreter vermezse sistem bir-iki sene sonra çöker. Hastanelerde yıllardır gördüklerime ve tecrübeme dayanarak söylüyorum; burada altyapı ve sekreterya çok büyük önem taşıyor. Çünkü Amerika'da bu yapılıyor ama, Amerikalı'nın yanında devamlı sekreter var ve hastanın her türlü verisini anında sisteme giriyor.

Türkiye'de de bu tür bir tıbbi sekreterya kurulur, altyapı oluşturulursa yöntem hem hastalar, hem doktorlar, hem de ülkenin sağlık sistemi açısından büyük yararlar ve kolaylıklar getirir. Ama ülkemizde nerede hangi hastalık var, nasıl bir tedavi uygulanıyor, kaç kişiye ne yapıldı, kaç kişi bu hastalıktan öldü... Türkiye'de bunlar için doğru düzgün bir kayıt ve sağlam bir data sistemi hala yok.

UZAKTAKİ HASTALAR AÇISINDAN OLUMLU

Kardiyolog Doç. Dr. Sinan Dağdelen ise sistemin özellikle hastaya ulaşmanın zor olduğu durumlarda son derece yararlı olacağını söyledi. Dağdelen şöyle konuştu:

Mesela Eskişehir'de bir hastam var, oradan bilgilerini bana faks ile gönderiyor. Ama bu bilgilerin filmleriyle birlikte, yani görüntülü olarak bana ulaşması elbette çok iyi olur. Biz şu anda bunu faks ya da kuryelerle yapıyoruz; ama sorun yaşıyoruz. Hastaya ait tıbbi bilgilere eksiksiz ve yanlışsız ulaşmak açısından iyi ve yararlı bir uygulama olacaktır. Çünkü doktorun her durumda ve her zaman hastayı görmesi gerekmez.

SUİSTİMALE AÇIK OLABİLİR

Doç. Dağdelen, sistemin hasta mahremiyeti açısından etik sorunlar yaratabileceğinin de altını çizdi:

Mide kanserinin en çok görüldüğü ülke olmasına rağmen Japonya, mide kanserinden ölümlerin en az olduğu ülkedir. Çünkü bu tip sistemler sayesinde devlet vatandaşını sürekli takip ediyor ve kişi kontrolüne gelmese bile, devlet onu kontrol ediyor ve şu ilaçları kullan, şu tedaviyi uygula' diyor. Bu açıdan böyle bir sistem gerçekten çok güzel bir gelişmedir. Ancak bir takım etik sorunları da beraberinde getirebilir. Çünkü sağlık bilgileri kişiye özeldir. Böyle bir etik sorunun olmaması için Sağlık Bakanlığı'nın özellikle bu noktaya dikkat etmesi gerekir. Yani hasta hakları ve hasta bilgilerinin gizliliği açısından sistemin devlet eliyle yapılması lazım, çünkü suistimallere açık bir konu olabilir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri HERKES SAĞLIK ARŞİVİNİ CEBİNDE TAŞIYACAK Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 1 yıl içinde uygulamaya girecek Vita-x sistemiyle, artık herkes sağlığına ilişkin tüm bilgi ve belgeleri cebinde taşıyacak. Sistem ABD, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde başarıyla uygulanıyor. Türkiye'de ise doktorların teknik ve etik kaygıları var. Herkesin bir Vita-x, yani Cep hasta ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.