19-10-2009, 11:24 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gıda Yönetmeliği İptal Edildi: Gıda Denetiminde Kaos Var
(Habersaglik-Istanbul) Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Kararda Büyükşehir Belediyesi Yasası ile de gıda denetim yetkisinin belediyelere de tanındığı ifade edilerek gıda denetiminin nasıl bir alt yapıdan yoksun bir şekilde Tarım Bakanlığına devredildiği ortaya konuldu. Şu anda Türkiyede gıda denetimi tam bir kaos içinde. Kimin ne yapacağı, nasıl bir denetim mekanizması olduğu belli değil. Sağlık Bakanlığından 2 yıl önce büyük bir icraatmış gibi alınarak Tarım Bakanlığına verilen gıda denetim yetkisi ve görevi şimdi ortada kaldı." dedi. Vatandaş Aldığı Gıdaya Dikkat Etsin
Tarım Bakanlığının zaten gıda denetimini yapamadığına belirten Kahveci "Yaptığımız araştırmalara göre 2005 yılında Tarım Bakanlığı tarafından 450 bin gıda tüketim ve satış noktasından 253 bin 473ü denetime tabi tutulurken, geriye kalan yaklaşık 200 bin gıda tüketim ve satış işletmesinin 1 yıldır hiçbir şekilde denetlemediği ortaya çıktı. İlgili yönetmeliklere göre bu işletmelerin 2 ayda bir denetlenmesi gerekiyordu. Yani bir yılda yapılması gereken denetim sayısı 2 Milyon 700 olması gerekirken bu denetim sayısın ancak %9nun gerçekleştirilmişti. Şimdi ise artık Türkiyede gıda denetimi tamamen kontrolden çıkmıştır. Kime ne sorumluluk yüklendiği belli değildir. Danıştay bile kararında her idarenin görev ve yetkilerinin açık bir şekilde belirlenmesi ve uygulamada birliğin sağlanabilmesi amacıyla bu konuda yetkili ve görevli olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve içişleri Bakanlığınca Gıda Kontrolü ve Denetimi ile ilgili olarak dava konusu yönetmeliğin ortaklaşa hazırlanması ve müştereken çıkarılarak yayımlanması gerektiğine dikkat çekmiştir. Ramazan ayı gibi gıdanın bolca tüketildiği, insanların özel olarak gıda alışverişi yaptığı bir ayda denetimde, yaşanan kaosun faturasını vatandaş sağlığı ile öderse kim hesabını verecek. Devletin yapamadığı denetimi vatandaş artık kendi imkanıyla yapmaya çalışacak gibi görünüyor. Vatandaşlarımızı yaşanan bu boşluktan dolayı gıda zehirlenmelerine karşı uyarıyor ve gıda satın alırken daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. " şeklinde konuştu.
Gıda denetiminde Yetki kargaşasına bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sözlerine şöyle devam etti: Gıda denetimde ortaya çıkan hukuki boşluk giderilmeli, Bir an önce gıda denetim kontrol altına alınmalıdır. Tarım Köyişleri, Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları bir araya gelerek ilgili yönetmeliği bir an önce çıkarmalı, gıda denetimi kaostan kurtarılmalıdır. Aksi halde toplu zehirlenmelerin yaşanacağı günler uzağımızda değil.
Kaynak: SağlıkHaber Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |