21-10-2009, 07:25 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Engelleri onlara engel olmuyor Gaziantep'te, zihinsel engelli çocuklar eğitim uygulama okulu iş merkezinde eğitim öğretimin yanı sıra el sanatları konusunda da yeteneklerini geliştiriyorlar.
Zihinsel engelli olmalarına rağmen, onlar da duyuyor, görüyor ve tepki verebiliyor... Ama en fazla kendilerine sevgi ile yaklaşanlara sevgi ile karşılık vermeye çalışıyorlar.
Onları normal çocuklardan ayıran farklı bir engelleri olsa da zihinsel engelli çocuklar, belli bir süre eğitim aldıktan sonra yetenekleri konusunda aslında çok da farklı olmadıklarını ispat ediyorlar.
Gaziantep Şehit Şahinbey Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim-Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde ağır derecede zihinsel engelli çocuklar bu işe gönül veren öğretmenleri tarafından eğitilip, yetenekleri ortaya çıkartılarak topluma kazandırılmaya çalışılıyor.
Okul Müdürü Zahittin Cengiz, Şehit Şahinbey Eğitim-Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinin 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başladığını, okulda 68 öğrencinin eğitim aldığını belirtti.
Ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklara eğitim verdiklerini, Gaziantep'te zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 3 okul ve 40'a yakın özel okul olduğunu ifade eden Cengiz, zihinsel engelli çocuklara eğitim veren okulların sayısının arttığını bildirdi.
Okulda, eğitim ve öğretimin tamamen bireysel olduğunu vurgulayan Cengiz, eğitim planının her öğrenciye göre farklı hazırlandığını, eğitim ve öğretimin öğrenciye göre farklılık gösterebildiğini, bu nedenle bireysel eğitim verildiğini dile getirdi.
Normal okullarda eğitim planının sınıfın durumuna göre hazırlandığını anımsatan Cengiz, Biz de ise bunun tam tersi bir durum söz konusu. Sınıftaki her öğrenciye o öğrencinin durumuna göre eğitim planı yapılıyor ve her öğrencinin durumu farklı olduğu için bunların değerlendirmesi de öğrenciye göre yapılıyor. öğrencinin alabileceği bireysel eğitim veriliyor. Bir sınıfta 5 öğrenci varsa 5 ayrı eğitim planı yapılıyor dedi.
Okulun, eğitim-uygulama kısmında 6-14, iş eğitimi kısmında da 14 yaş ve üstü çocukların eğitim gördüğünü anlatan Cengiz, şöyle konuştu:
İş eğitimi kısmında şu anda sadece el sanatları bölümünü açtık. Burada çocukların bireysel becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli dersler veriyoruz. Bize gelen öğrencilerin her birinin gelişimsel düzeyi çok farklı olduğu için önce değerlendirmeye tabi tutuyoruz. öğretmen, öğrencinin bir ay boyunca çeşitli etkinliklerle seviyesini belirliyor. Daha sonra öğrenciye çeşitli hedefler belirlenip, o hedef doğrultusunda eğitim veriyor.
AİLELER, ENGELLİ ÇOCUKLARINI SAKLIYOR
Zihinsel engelli çocukların eğitimine yönelik okulların açılmasıyla birlikte, bu çocukların son bir yıldan bu yana saklı olmaktan kurtarıldığını ve eğitim almaya başladığına dikkati çeken Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:
Bu tür çocukları olan aileler genelde çocuklarını saklamaya yönelik davranışlarda bulunuyor veya çocuklarını kabul etmiyorlar. Aslında bu çocuklar bizim toplumumuzun birer parçası. İstatistiklere göre Türkiye'nin yüzde 3'ü engelli. Ailelere tavsiyemiz, çocuklarını saklamasınlar, getirsinler ve eğitime başlatsınlar. Gaziantep'te özellikle son bir yıldan bu yana saklı olan zihinsel engelli çocukların çoğu, hem devlet hem de özel okulların eğitim vermesi sayesinde eğitime kazandırıldı. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |