21-10-2009, 07:25 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Kursu T.C.SAĞLIK BAKANLIĞITedavi Hizmetleri Genel MüdürlüğüSayı : B.10.0.THG.0.12.00.02 / 08.10.2007 / 20851Konu : Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Eğitimi........................................... ....Yataklı Tedavi Kurumlarında sağlık hizmetleri ile ilişkili olarak gelişen enfeksiyon hastalıklarını önlemek ve kontrol altına almak, konu ile ilgili sorunları tespit etmek, çözümüne yönelik faaliyetleri düzenleyip yürütmek ve yataklı tedavi kurumları düzeyinde alınması gereken kararları gerekli mercilere iletmek üzere, enfeksiyon kontrol komitesi teşkili ile bu komitenin çalışma şekline, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 11.08.2005 tarih ve 25903 sayılı resmi gazetede Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği yayımlanmıştır.Adı geçen komitede yer alan yataklı tedavi kurumlarında görev yapacak enfeksiyon kontrol hemşirelerinin eğitimi ve sertifikalandırılması ile bu personele eğitim verecek olan eğitim merkezlerinin tespitine ve taşıması gereken niteliklere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 18.11.2006 tarih ve 26350 sayılı resmi gazetede Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine Ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.Söz konusu Tebliğ' in usul ve esasları doğrultusunda Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Eğitiminin sağlanması için üniversiteniz hastanesinin eğitim merkezi olma talebi Makamın 01.10.2007 tarih ve 8970 sayılı Onayı ile kabul edilmiştir. Kursun standardizasyonu ve eğitimcilerin kullanımına sunulmak üzere ilgili ders sunumlarının yer aldığı standart bir eğitim paketi hazırlıkları devam etmekte olup eğitim merkezlerine CD olarak gönderilecek ve Bakanlığımız web sayfasında da yayımlanacaktır.Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Kursu'nun ilki yirmibeş eğitim merkezinde 15 Ekim 09 Kasım 2007 tarihleri arasında uygulanacaktır. Bu doğrultuda;1. Eğitim merkezi olacak hastanelerden eğitime katılacak enfeksiyon kontrol hemşireleri tarafından ekte yer alan başvuru formunun doldurulması ve 08 Ekim 2007 tarihine kadar Bakanlığımız hemsire.hizmetler@saglik.gov.tr e-posta adresine, 0.312.5851565 no lu faxa ve Bakanlığımıza gönderilmesi,2. Mezkur Tebliğ'in ekinde yer alan eğitim müfredatı doğrultusunda soru bankasında kullanılmak üzere 20 sorunun hazırlanarak, gizlilik esasına uygun olarak Bakanlığımıza gönderilmesi,3. Söz konusu kursun bir hafta teorik üç hafta pratik olmak üzere dört hafta süre ile uygulanması,4. Eğitim merkezinin bir eğitim döneminde en fazla o merkezdeki enfeksiyon kontrol hemşiresinin iki katı kadar kursiyere eğitim verebilmesi,5. Eğitim merkezlerinin her yıl Kasım ayının sonuna kadar, bir sonraki yıl için her eğitim döneminde kabul edeceği kursiyer sayısını yazılı olarak Bakanlığımıza bildirmesi,6. Söz konusu Tebliğde yer alan teorik eğitimlerin üniversiteniz tıp fakültesi, hemşirelik yüksekokulları, sağlık yüksekokulları ile işbirliğiyle yürütülebileceği gibi ayrıca eğitimin her aşamasında iliniz hemşirelik hizmetleri hizmetiçi eğitim il koordinatörü ile bağlantıya geçilmesi,7. Kurumunuzun mezkur Tebliğ'in 5 inci Maddesinde belirtilen nitelikleri taşıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda eğitimler başlayana kadar varsa eksikliklerinizin giderilmesi ve sonucundan Bakanlığımıza bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.Doç. Dr. öner ODABAŞBakan a.Genel MüdürEK: Başvuru Formu DAĞITIM: BİLGİ:Akdeniz üniversitesi Rektörlüğü Yüksek öğretim Kurulu BaşkanlığıEge üniversitesi Rektörlüğü Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi BaşkanlığıErciyes üniversitesi RektörlüğüGazi üniversitesi RektörlüğüGaziantep üniversitesi Rektörlüğü Hacettepe üniversitesi Rektörlüğü- Hacettepe üniversitesi Erişkin Hastanesi- Hacettepe üniversitesi Çocuk Hastanesi (partner) İstanbul üniversitesi Rektörlüğü- İstanbul üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi- İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp FakültesiKaradeniz Teknik üniversitesi Rektörlüğü Karaelmas üniversitesi RektörlüğüKocaeli üniversitesi RektörlüğüOsmangazi üniversitesi RektörlüğüSelçuk üniversitesi Rektörlüğü Trakya üniversitesi RektörlüğüUludağ üniversitesi Rektörlüğü T.C.SAĞLIK BAKANLIĞITedavi Hizmetleri Genel MüdürlüğüSayı : B.10.0.THG.0.12.00.02 / 08.10.2007 / 20850Konu : Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Eğitimi..................................VALİLİĞİN E(İl Sağlık Müdürlüğü)Yataklı Tedavi Kurumlarında sağlık hizmetleri ile ilişkili olarak gelişen enfeksiyon hastalıklarını önlemek ve kontrol altına almak, konu ile ilgili sorunları tespit etmek, çözümüne yönelik faaliyetleri düzenleyip yürütmek ve yataklı tedavi kurumları düzeyinde alınması gereken kararları gerekli mercilere iletmek üzere, enfeksiyon kontrol komitesi teşkili ile bu komitenin çalışma şekline, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 11.08.2005 tarih ve 25903 sayılı resmi gazetede Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği yayımlanmıştır.Adı geçen komitede yer alan yataklı tedavi kurumlarında görev yapacak enfeksiyon kontrol hemşirelerinin eğitimi ve sertifikalandırılması ile bu personele eğitim verecek olan eğitim merkezlerinin tespitine ve taşıması gereken niteliklere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 18.11.2006 tarih ve 26350 sayılı resmi gazetede Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine Ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.Söz konusu Tebliğ' in usul ve esasları doğrultusunda Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Eğitiminin sağlanması için İliniz hastanelerinin eğitim merkezi olma talebi Makamın 01.10.2007 tarih ve 8970 sayılı Onayı ile kabul edilmiştir. Kursun standardizasyonu ve eğitimcilerin kullanımına sunulmak üzere ilgili ders sunumlarının yer aldığı standart bir eğitim paketi hazırlıkları devam etmekte olup bu ders sunumları eğitim merkezlerine CD olarak gönderilecek ve Bakanlığımız web sayfasında da yayımlanacaktır.Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Kursu'nun ilki yirmibeş eğitim merkezinde 15 Ekim 09 Kasım 2007 tarihleri arasında uygulanacaktır. Bu doğrultuda;Söz konusu kursun bir hafta teorik üç hafta pratik olmak üzere dört hafta süre ile uygulanması,1. Eğitim merkezi olacak hastanelerden eğitime katılacak enfeksiyon kontrol hemşireleri tarafından ekte yer alan başvuru formunun doldurulması ve 08 Ekim 2007 tarihine kadar Bakanlığımız hemsire.hizmetler@saglik.gov.tr e-posta adresine, 0.312.5851565 no lu faxa ve Bakanlığımıza gönderilmesi,2. Mezkur Tebliğ'in ekinde yer alan eğitim müfredatı doğrultusunda soru bankasında kullanılmak üzere 20 sorunun eğitim merkezleri tarafından hazırlanarak, gizlilik esasına uygun olarak Bakanlığımıza gönderilmesi,3. Söz konusu kursun bir hafta teorik üç hafta pratik olmak üzere dört hafta süre ile uygulanması,4. Eğitim merkezinin bir eğitim döneminde en fazla o merkezdeki enfeksiyon kontrol hemşiresinin iki katı kadar kursiyere eğitim verebilmesi,5. Eğitim merkezlerinin her yıl Kasım ayının sonuna kadar, bir sonraki yıl için her eğitim döneminde kabul edeceği kursiyer sayısını yazılı olarak Bakanlığımıza bildirmesi,6. Söz konusu Tebliğde yer alan teorik eğitimlerin iliniz tıp fakülteleri, hemşirelik yüksekokulları, sağlık yüksekokulları ile işbirliğiyle yürütülebileceği gibi ayrıca iliniz hemşirelik hizmetleri hizmetiçi eğitim il koordinatörünün eğitimin her aşamasında yer almasının sağlanması,7. Eğitim merkezlerinin mezkur Tebliğ'in 5 inci Maddesinde belirtilen nitelikleri taşıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda eğitimler başlayana kadar aşağıda isimleri belirtilen hastanelere gerekli duyurunun yapılarak varsa eksikliklerinin giderilmesi ve sonucundan Bakanlığımıza bilgi verilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.Doç. Dr. öner ODABAŞBakan a.Genel MüdürEK: Başvuru Formu DAĞITIM:Ankara Valiliği- Ankara EAH- Atatürk EAH- Numune EAH- Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Hastalıkları EAH (partner)İstanbul ValiliğiGöztepe EAH- Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH (partner)İzmir Valiliğiİzmir EAH- Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları EAH (partner) Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |