Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Çocuklar da kalp hastası olur

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Çocuklar da kalp hastası olur Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gazi üniversitesi (Gü) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu, erken tanı konan kalp hastalıklarının kontrol altına alınarak tedavi edilebildiğini, tanı konulmamış kalp hastalıklarının ise ani ölümlere neden olabildiğini söyledi. Doğumsal kalp hastalıklarının yüz doğumda ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Çocuklar da kalp hastası olur

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-10-2009, 08:23 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Çocuklar da kalp hastası olur

Gazi üniversitesi (Gü) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu, erken tanı konan kalp hastalıklarının kontrol altına alınarak tedavi edilebildiğini, tanı konulmamış kalp hastalıklarının ise ani ölümlere neden olabildiğini söyledi. Doğumsal kalp hastalıklarının yüz doğumda bir görüldüğünü ve ailesinde kalp hastası bulunanların risk altında olduğunu anlatan Tunaoğlu, Çocuğu sık sık uykudan uyandıran, oyun oynarken oyunu bırakmasına neden olan, günlük aktivitesini kısıtlayan ağrı, yanma, batma, sıkışma hissi, nefes darlığı ve ateş bulguları halinde kalp hastalığından şüphelenilmeli ve hem çocuk hem de çocuk kalp doktoruna başvurulmalı diye konuştu.



Bu tür şikayetlerin gözardı edilmemesi, bebeklerin de sorunlarını dile getiremedikleri için davranışlarına dikkat edilmesi gerektiğini konusunda aileleri uyaran Tunaoğlu, Bebeğin uyku düzeninin bozulması, 5-10 dakikada bitirilen bir biberon gıdanın 20-15 dakikada tüketilmesi, terleme, hızlı nefes alıp verme, nefes alırken burun kanatlarının açılıp kapanması gibi bulgular da bebeklerde doğumsal kalp hastalıklarının habercisidir dedi.



KALITIMSAL BİR HASTALIK

Tunaoğlu, son yıllarda sıklığı artan kalp krizinin çocuklarda da görüldüğünü ifade ederek, kalp krizinin, damarlardaki sertleşmeye ve yağ birikimine bağlı kalıtımsal bir hastalık olduğunu söyledi.



Doğumdan itibaren damarlarda yağ biriktiğini ve bunun hangi yaşta bulgu vereceğinin belli olmadığını anlatan Tunaoğlu, 3-4 gibi çok erken yaşta, 13-14 gibi ergenlik çağında ya da ileri bir yaşta damarlardaki tıkanmalar kalp krizine yol açabilir diye konuştu.



Tunaoğlu, yağ birikiminin 2-3 aylık bebeklerin bile yaşamını tehlikeye atabileceğine dikkati çekerek, Bebeklerde, huzursuzluk, meme emmeme, derin uyuyamama, ağlama nöbetleri de kalp kası bozukluklarının belirtisi olabilir uyarısında bulundu.



FöTALEKO YöNTEMİ İLE ANNE KARNINDA İNCELEME

Doğumsal kalp hastası bebeklerin bazılarına doğum anında, bazılarına da daha sonraki aylarda tanı konularak cerrahi girişimde bulunulmadan izlendiğini belirten Tunaoğlu, doğumsal kalp hastalıklarında en sık kalpte delik tespit edildiğini kaydetti.



Kalpteki deliklerin, kimi zaman 2 yaşına kadar kapanabildiğine kimi zaman da yaşamı tehdit ettiğine dikkati çeken Tunaoğlu, Bu durumda hastanın izlemi mutlaka çocuk kalp hastalıkları uzmanı tarafından yapılmalı. Geç kalınması halinde çocuk, ameliyat olma şansını da kaybedebilir diye konuştu. Tunaoğlu, tedavide başarı oranlarının giderek arttığını, zamanında tanı konulması ve uygun tedaviye başlanılması durumunda yüzde 80'nin üstünde tam iyileşme elde edildiğini söyledi.



Gelişimsel kalp hastalıklarına, anne karnındayken tanı konulabildiğini ifade eden Tunaoğlu, Gebeliğin 16. haftasında Fötaleko ' denilen uygulamayla bebeğin kalbine bakılabiliyor ve gerekirse girişimde bulunuluyor. Kalpte herhangi bir yapısal bozukluğun olup olmadığı inceleniyor dedi. Tunaoğlu, bu uygulama ile tüm müdahaleye rağmen normal yaşam kalitesine ulaştırılamayacak ve ölümle sonlanacak kalp hastalıklarının saptanması halinde, ailenin arzusu ile gebeliğin erken dönemde sonlandırılabildiğini kaydetti.



Ailesinde kalp hastalığı olan, daha önce bebeklerini kaybeden, gebe kaldığında yaşı geçkin olan ve kromozom bozukluğu saptanan kadınların doğacak bebeklerinin risk altında olduğuna dikkati çeken Tunaoğlu, Rutin kontrollerde herhangi bir patoloji saptanmasa bile bebeklerin kalp gelişimleri anne karnında iken çocuk kardiyoloji hekimleri tarafından değerlendirilmeli dedi.



SPOR öNCESİ DOKTOR KONTROLü ŞART

Tunaoğlu, kalbe giden damarların ucunda darlık olmasının da doğuştan gelen kalp hastalığı olduğunu ifade ederek, bunun genellikle küçük yaşlarda bulgu vermediğini, 13-14 yaşlarında göğüste ağrı, yanma ve sıkışma gibi bulgularla kendini gösterdiğini söyledi.



Tanının, ergenlik çağına kadar konulmamış olması halinde, damarlardaki darlığın hızla artabileceğini, kalbe aşırı yük binebileceğini ve kişinin ölümüne neden olabileceğini belirten Tunaoğlu, Bunun için 12-13 yaşlarında göğsüm ağrıyor gibi yakınmaları olan, hareket ederken ağrı şikayeti olan çocuklar mutlaka çocuk kalp hekimleri tarafından muayene edilmeli uyarısında bulundu.



Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu, basında yer alan Basketbol oynarken öldü, Yeşil sahada yaşamını yitirdi gibi haberlerde yer alan kişilerin spora başlamadan önce kalp doktorları tarafından taramalarının yapılmış olması gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerde bulgu vermeden ortaya çıkabilen ve ölümle sonuçlanan kalp kasının fazla büyümesinin söz konusu olabileceğini söyledi.



Bu hastalığın, çok sinsi olduğunu, kendini belli etmeden geliştiğini ve yaşın ilerlemesine bağlı olarak bulgu vermeye başladığını ifade eden Tunaoğlu, Bu hastalıkta, kalp hareket sırasında aniden kasılarak bir daha gevşeyemez ve bu arada çocuk yaşamını yitirir dedi.



Aktif olarak sporla uğraşacak olan çocukların mutlaka kalp doktoru tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tunaoğlu, tanı konulması halinde, bu çocukların heyecan yarattığı için yarışmalı sporlardan uzak durmaları gerektiğini kaydetti.

ntvmsnbc

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Çocuklar da kalp hastası olur

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Çocuklar da kalp hastası olur Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gazi üniversitesi (Gü) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu, erken tanı konan kalp hastalıklarının kontrol altına alınarak tedavi edilebildiğini, tanı konulmamış kalp hastalıklarının ise ani ölümlere neden olabildiğini söyledi. Doğumsal kalp hastalıklarının yüz doğumda ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.