Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Buharda pişirmek kanser riskini azaltır

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Buharda pişirmek kanser riskini azaltır Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kanser yapan nedenlerde ikinci faktör olan beslenme alışkanlıklarında yediklerimizi nasıl seçtiğimiz ve pişirdiğimiz de önemli. Beslenme alışkanlıkları arasında tek başına fast food yemenin zararlı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Haluk Onat, yiyeceklerin pişirilmesi ve saklanma şekli de çok önemli olduğuna vurgu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Buharda pişirmek kanser riskini azaltır

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-10-2009, 08:45 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Buharda pişirmek kanser riskini azaltır

Kanser yapan nedenlerde ikinci faktör olan beslenme alışkanlıklarında yediklerimizi nasıl seçtiğimiz ve pişirdiğimiz de önemli. Beslenme alışkanlıkları arasında tek başına fast food yemenin zararlı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Haluk Onat, yiyeceklerin pişirilmesi ve saklanma şekli de çok önemli olduğuna vurgu yapıyor. Aynı şekilde tarım ilaçlarının da beslenme yoluyla risk yaratan kanser yapıcılar olduğuna dikkat çekiyor.

''Sağlıkta ve kanserde doğru beslenme'' adıyla yazdıkları kitapta besinlerin pişirme yöntemlerinde yapılan hatalara da işaret eden Prof. Dr. Haluk Onat ve diyetisyen Çağatay Demir, sorularımızı yanıtlamaya devam ediyor. Türk mutfağında yapılan en büyük yanlışlar neler?

Bir kere mangal alışkanlığı, yanık gıdaları yemek, direkt ateşe maruz kalan gıdaları yemek, çok tuzlu yemek, konserve yapılmış gıdaları tüketmek, kızartmalar ve hazır gıdalar mutfağımızdaki yanlışlardan.En başta yağda kızartma ve yağın yanması, birtakım oksidan maddelerin açığa çıkmasıyla birlikte kanserin oluşumunu tetikliyor. Bunlara karşı neler öneriyorsunuz? özellikle sebzelerin yapısındaki vitamin ve minerallerin kaybını önlemek için buharda pişirme yöntemini öneriyoruz. Sebzeleri suda haşladığınız zaman vitamin kaybı oluyor. Etleri de daha çok fırında, suda haşlama veya yağsız tavada pişirmeyi öneriyoruz. Tarım ilaçların kanser oluşumundaki rolü nedir? Gıdaların daha tarlada maruz kaldıkları tarım ilaçları kanser için risk yaratıyor. Sadece sebze ve meyve yiyeceğim dersiniz ama ilaçlı sebze ve meyveleri yerseniz bu riske maruz kalırsınız. Çünkü bugün dünyada kanserin artmasının en önemli nedenlerinden biri tarım ilaçlarıdır. Peki bu ilaçlar iyi yıkamayla giderilemiyor mu? Bu ilaçların iyi yıkamayla bir ilgisi yoktur meyvenin çekirdeğine kadar girer. Bunun gibi kaçınılmaz durumlar da var. Siz sağlıklı beslendiğinizi düşünürsünüz ama yine yanlış besleniyor olabilirsiniz. Organik tarım da çözüm değil mi yani? Evet değil, çünkü orada da ilaç kullanılıyor. Pişirme yöntemindeki yanlışlar ve doğruları Sebzeyi pişirdikten sonra suyunu döküyoruz. İşte suyunu döktüğünüz sebze saman gibi sadece posa niteliği kalıyor. Ama buharda pişirdiğiniz zaman o gıdayı vitaminleriyle yiyorsunuz. Buharda pişirmede vitamin kaybı, minimumdur. Baklagillerin ve makarnanın haşlama suyunu dökmeyin. Tiamin suda eriyen bir vitamin olduğu için yemeklerin pişirme suyuna geçer. Bundan dolayı yemek sularını dökmeniz tiamin kaybına neden olur. Kurubaklagilleri 12 - 24 saat önceden ılık suda ıslatın ve ıslatma suyu döküldükten sonra pişirin. Et, süt ürünleri, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve kurubaklagillerde bulunan riboflavin ışığa oldukça hassastır. Süt, yoğurt gibi riboflavin kaynaklarının açıkta bekletilmesi kayıplara neden olur. Cam şişede satılan sütler gün ışığında bırakıldığında riboflavin kaybı meydana gelir. Yoğurdun yeşilimsi suyunu döküyoruz. Oysa yoğurdun suyunda yine çok yüksek oranda riboflavin bulunur. Yine Türk mutfağının geleneksel çorbası olan tarhana, içeriğindeki yoğurt ve yumurta nedeniyle iyi bir riboflavin kaynağıdır. Ancak güneşte kurutulduğu takdirde ciddi kayıplar oluşur. Bu nedenle gölgede kurutulması gerekir. Sütlü tatlı yaparken hem şekeri hem de sütü beraberinde kaynatmak sütün yapısındaki proteine zarar verir. Bu nedenle sütlü tatlı yaparken ocağın altını kapatıp en son şekeri ekleyip karıştırmak lazım. Yumurtayı pişirmeyi bilmiyoruz. örneğin ya çok haşlıyoruz ya da çiğ yiyenler var. İkisi de yanlış, çiğ yemek en büyük hata. Hem beslenme bakımından hem de kuş gribi gibi enfeksiyonlar açısından. Yumurtayı beş dakika veya en fazla sekiz dakika kaynatmak lazım. Çok katı yumurta iyi değil çünkü çok haşlayınca yumurtanın yapısındaki demir de ölüyor. Hatta çok kaynatılan yumurtalarda görürsünüz, sarısının etrafında yeşilimsi bir tabaka görürsünüz işte o demir sülfür tabakasıdır ve demirin öldüğünün bir göstergesidir. Yine pişmiş yumurtanın bekletilmemesi lazım. Yağda soğanı kavurmak da birtakım oksidan maddelerin ortaya çıkmasına neden olur. O nedenle soğanı kendi suyunda ya da biraz su ilave edilip öldürüp sonra yemeğin yağına eklemek çok daha doğru. Posalı besin tüketmek kanserden korur Posalı yani liften zengin besinler, kolon (bağırsak) kanserine karşı koruyucu özelliğiyle biliniyor. Posa alımını artırmak için; Günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketin.Kabuğuyla yenilebilen sebze ve meyveleri soymayın.Çiğ tüketilebilen sebzeleri çiğ tüketin.Haftada en az iki kez kurubaklagil tüketin.Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin. Makarna tercihinizi kepekli makarnadan yana kullanın. Mümkün olduğunca pirinç pilavı yerine posa içeriği daha yüksek olan bulgur pilavı tüketin. Omletlere çeşitli sebzeler ekleyin.Meyve suları yerine meyvelerin kendisini tüketin. Yemeklerinizi mümkün olduğunca buharda haşlanmış sebzelerle tüketin. Kahvaltıda zaman zaman kahvaltılık gevreklere yer verin.Çorbaları posa içeriği yüksek nohut, mercimek gibi baklagillerle hazırlayın.

Ayşegül Aydoğan Atakan

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Buharda pişirmek kanser riskini azaltır

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Buharda pişirmek kanser riskini azaltır Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kanser yapan nedenlerde ikinci faktör olan beslenme alışkanlıklarında yediklerimizi nasıl seçtiğimiz ve pişirdiğimiz de önemli. Beslenme alışkanlıkları arasında tek başına fast food yemenin zararlı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Haluk Onat, yiyeceklerin pişirilmesi ve saklanma şekli de çok önemli olduğuna vurgu ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.