21-10-2009, 08:46 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bu testleri mutlaka yaptırmalıyız! Son yıllarda hayatımıza giren yaşam kalitesi kavramı özellikle orta yaşlarda önem kazanıyor. Uzmanlar, hastalıkların yaşam kalitesini düşürebildiğini ya da yaşamı tehdit eden bir risk faktörü oluşturabildiğini hatırlatıyor. Oysa belirli aralıklarla düzenli olarak yapılan muayeneler, laboratuvar incelemeleri ve ölçümler, birçok sağlık sorununu veya hastalığı erken aşamada yakalamayı, önlemeyi ve tedavi edebilmeyi sağlıyor. Acıbadem Labmed Klinik Laboratuvarlar Direktörü Doç. Dr. İbrahim ünsal, sağlık kontrollerinin 20'li yaşlarda her yıl 2 kez, 30'lu yaşlarda 3 kez ve 40'lı yaşlarda yılda 4 kez yapılabileceğini belirtiyor. 50 yaşından sonra da kontrollerin her yıl yapılmasının uygun olacağını belirtiyor. </b />Kadınlar için önerilen testler </b />20'li yaşlar </b />● Boy ve kilo ölçümü: Her 3 yılda 1 kez.
● Kan basıncı ölçümü: Tüm muayenelerde, her 3 yılda en az 1 kez, yüksek bulunmuş ise daha sık ölçüm.
● Kolesterol ölçümü: Her 5 yılda en az 1 kez, yüksek bulunmuşsa daha sık.
● Kan glukoz ölçümü: Risk faktörleri taşıyanlarda her 3 yılda bir.
● Klamidya taraması: Cinsel olarak aktif olanlarda ve risk grubunda her yıl.
● Glokom taraması: Yüksek risk grubunda her 3 - 5 yılda bir, risk
taşımayanlarda ise en az 1 kez.
●Melanoma taraması: Her 5 yılda bir kez, yüksek risk grubunda ise her yıl.
●Meme kanseri taraması: Her 3 yılda bir meme muayenesi, yüksek risk grubunda ise mamografi yapılmalı.
● Rahim ağzı kanseri taraması: Risk faktörlerine göre 1 - 3 yılda bir papsmear testi yapılmalı. </b />30'lu yaşlar </b />● Glokom taraması: Her 2 - 3 yılda bir
● Serviks kanseri taraması: Her yıl pap-smear testi. Düşük risk grubunda olanlarda ise üç negatif sonuç sonrası her 3 yılda bir yapılmalı.
● Tiroid fonksiyonları: Her 5 yılda bir bakılmalı. 40'lı yaşlar
● Kan glukoz ölçümü: Risk faktörleri taşıyanlarda her 3 yılda bir yapılmalı.
●Meme kanseri taraması: 1 - 2 yılda bir meme muayenesi ve mamografi.
● Kolorektal (kalın bağırsak) kanser taraması: Risk grubunda olanlarda her yıl gaitada gizli kan araması, 5 yılda bir sigmoidoskopi, her 10 yılda bir kolonoskopi yapılmalı. </b />50'li yaşlar </b />● Kan basıncı ölçümü: Tüm muayenelerde, her yıl en az 1 kez, yüksek bulunmuş ise daha sık ölçüm.
● Kan glukoz ölçümü: Her 3 yılda bir.
● Osteoporoz taraması: Menopoz sonrası kadınlarda her 2 yılda bir.
●Meme kanseri taraması: Her yıl meme muayenesi ve mamografi. </b />
Erkekeler öneriler </b />20'li yaşlar </b />● Boy ve kilo ölçümü: Her 3 yılda 1 kez.
● Kan basıncı ölçümü : Tümmuayenelerde, her 3 yılda en az 1 kez, yüksek bulunmuş ise daha sık ölçüm.
● Kolesterol ölçümü: Her 5 yılda en az 1 kez, yüksek bulunmuş ise daha sık ölçüm.
● Kan glukoz ölçümü: Risk faktörleri taşıyanlarda her 3 yılda bir.
● Klamidya taraması: Cinsel olarak aktif olanlarda ve risk grubunda her yıl.
● Glokom taraması: Yüksek risk grubunda her 3-5 yılda bir, risk taşımayanlarda ise en az 1 kez.
● Melanoma taraması: Her 5 yılda bir kez, yüksek risk grubunda ise her yıl. </b />30'lu yaşlar </b />● Glokom taraması: Her 2 - 4 yılda bir.
● Kolesterol ölçümü: Risk faktörü taşıyanlarda her 3 yılda bir.
● Tiroid fonksiyonları: Her 5 yılda bir. 40'lı yaşlar
● Kan glukoz ölçümü: Risk faktörleri taşıyanlarda her 3 yılda bir.
● Koleraktal kanser taraması: Risk grubunda olanlarda her yıl gaitada gizli kan araması, her 5 yılda bir sigmoidoskopi her 10 yılda bir kolonoskopi.
● Prostat kanseri taraması: Yüksek risk taşıyanlarda her yıl rektal muayene ve PSA testi. </b />50'li yaşlar
● Kan basıncı ölçümü: Tüm muayenelerde, her yıl en az 1 kez, yüksek bulunmuş ise daha sık ölçüm.
● Kan glukoz ölçümü: Her 3 yılda bir
● Kolorektal kanser taraması: Her yıl gaitada gizli kan aranması, her 5 yılda bir sigmoidoskopi, her 10 yılda bir kolonoskopi.● Prostat kanseri taraması: Her yıl rektal muayene ve PSA testi. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |