21-10-2009, 10:50 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| "Hacettepe için muayenehaneni kapatır mısın?" Hacettepe üniversitesi'nde bugünlerde rektörlük heyecanı yaşanıyor. Seçimler yapıldı. Altı isim YöK'e bildirildi oradan da adayların üçü elenerek, üç isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önüne gitti. Gül'ün önündeki listenin en başında Prof. Dr. Uğur Erdener bulunuyor. Süresi dolan Prof. Dr. Tunçalp özgen, koltuğunu yeni bir ismi devredecek.
Bu süreçte Hacettepe'nin sevilen Rektörü Prof. Dr. Tunçalp özgen'le başarıyla geçen sekiz yılı konuştuk.
Hacettepe üniversitesi'nin kaderini değiştiren özgen başarısının en büyük sırrını felsefe değişikliği olarak açıklıyor. Hacettepe üniversitesi'ni dünyayla yarışır hale getiren özgen bu felsefe değişikliğini ise şöyle anlatıyor:
Sekiz yıla baktığımda ben çok şanslı bir insanım. Hizmet süremde hayalimdeki bir çok şeyi gerçekleştirebildim. Sekiz sene önce beyin cerrahisi öğretim üyesi olarak ameliyatlarını yapan bir kişiydim.
MUAYENEHANENİ KAPAR MISIN?
Bana bazı arkadaşlarım gelip, Prof. Dr. Süleyman Sağlam'ın süresi doluyor? Bu işi yapar mısın? Hacettepe için muayenehaneni kapatır mısın? dediler. Ben iyi kazanan ve mesleğinde iyi olan biriydim. Bu görev için kapatırım dedim. Bu dönemde Hacettepe üniversitesi Hastanesi'nden kopmadım. Her güne saat 07.00'da başladım. 10.00'a kadar hasta gördüm, vaka tartıştım, haftada en az bir gün ameliyata girdim. Bunun şöyle iyi bir tarafı oldu. Mesleğimden kopmadım devlet bana bir yatırım yapmış onu boşa çıkarmadım.
DERİN DEVLET YARDIMI
Bazen dostlarım yanıma gelerek tüm bu değişikliği nasıl başardığımı soruyor. Tek başına hiç bir değişiklik olmaz. Ben onlara şaka yollu Derin devlet yardım etti diyorum. Derin devlet deyince insanların gözü büyüyor. Derin devlet kim biliyor musunuz? Maliye Bakanlığı'ndaki Ahmet Bey, Devlet Planlama Teşkilatı'ndaki Hurşit Bey. Demek istediğim buradaki insanlar da Hacettepe'deki değişikliği gördü ve desteklerini esirgemediler. İnanın tek bir bakanın sözüyle hiç bir şey olmaz. Kurumların inancıyla bizim büyümemiz devam etti.
FELSEFE DEĞİŞTİ
Sizler büyüme deyince doğal olarak hasta odalarına, yurtlara, dersliklere yani dış görünüme bakıyorsunuz. Bunlar moral veren ama çok önemli olmayan değişimlerdir. Bu sekiz yılda asıl değişim tüm öğretim üyelerinde de olan bir felsefe değişimdir. öğretim üyelerinden, bekçiye kadar felsefe değişti. Eğitimlerimiz değişti, yeni programlar koyup mevcut programları iyileştirdik. Bugün Erasmus değişim programında 250 öğrencimiz yurt dışında. 246 mensubumuz yurtdışında doktora çalışması yapıyor. Bu arkadaşlar öğretim üyesi olarak dönecek ve yepyeni bir kan getirecekler.
Kızılay'da simit satamam
GöREVİ biten rektörün teorik olarak üniversiteden ayrılması en doğrusudur. Ama ben Kızılay'da simit satamam. Mesleğimi yapmak istiyorum. Ağzımı kapatıp işimi yapacağım. Başka yerde cerrahlık yapamam. Benim başka bir koltuğa oturmam Hacettepe'yi aşağılar. Bir özel kuruma gidip müdür olursam Hacettepe Rektörü şunu yapıyor derler. Ben bunu Hacettepe'ye yapamam. Ben zirvedeyken ayrılma taraftarıyım. Arkasından teneke çalmak diye bir tabir vardır ya. Arkanızdan teneke çaldırmadan şerefle ayrılmasını bilmek doğru yöntemdir.
DEMİREL'İN TAVSİYESİ
REKTöRLüĞüMüN ilk dört yılında görevimi onaylayan Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel o gün bana bir tavsiyede bulunarak, Sen üniversitenin rektörüsün, sana oy verenleri değil, herkesi kucakla dedi. Bu o kadar doğru ki, zaten bunun da dışına çıkmadım. Ben doktorum, benim uğraşı alanım insan. Biz insan severiz. Hepimiz birbirimizi sevdiğimiz ve kucakladığımız için Hacettepe bu noktaya geldi. Bugün attığımız bazı tohumların ne kadar faydalı olduğunu dört beş sene sonra göreceğiz ve Hacettepe esas o zaman kazanacak.
HASTANEYİ KAPATACAKTIK
1999 depreminde bizim hastanemiz de zarar görmüştü. Kolonlar, kirişler ciddi anlamda etkilendi. Her gün yüreğim çapıyordu. Ya bir şey olursa diyerek hastaneyi kapatmayı günlerce düşündüm. ODTü İnşaat Mühendisliği'ndeki hocalarımız, Hocam kapatmanıza gerek yok. Ama bir an önce çalışmalara başlayalım dedi. Hastanenin tüm temellerini açtık, kolonlar çelikle kaplandı ve hastanemizi kurtardık.
Hürriyet Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |