Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| SAĞLIK BAKANLIĞI YAYIN YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BöLüM
Genel Hükümler
Amaç
Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bakanlığın yayın hizmetlerindeki etkinliğini ve koordinasyonunu sağlamak ve bu hizmetlerin yürütülmesine ilişkin esaslar ile Yayın Kurulunun görev, yetki ve çalışma esas ve usullerini düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2 Bu Yönetmelik, Bakanlıkça yayımlanacak telif ve işlenme eserler ile satın alınacak yayınların, Bakanlığın hizmet konuları bakımından incelenmesi, değerlendirilmesi, basılması ve satın alınmasına ilişkin esas ve usulleri kapsar.
Hukuki Dayanak
Madde 3 - Bu Yönetmelik 181 Sayılı Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 12 nci maddesinin (g) bendi ve 2/3/1987 gün ve 19388 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca ödenecek Telif ve İşlenme ücretleri Hakkında Yönetmeliğin 20 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4 - Bu Yönetmelikte geçen deyimlerden;
a) Bakanlık Sağlık Bakanlığını,
b) Kurul Yayın Kurulunu,
c) Genel Müdürlük Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünü,
ifade eder.
İKİNCİ BöLüM
Yayın Kurulu
Yayın Kurulu
Madde 5 (Değişik: 6/11/1996-22809) Bakanlıkça satın alınacak, bastırılacak ve abone olunacak yayınları incelemek ve Bakanlık yayın faaliyetlerinin bu Yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilmesini sağlamak üzere, Bakanlık onayı ile 7 kişiden oluşan bir Yayın Kurulu teşkil olunur.
Madde 6 Yayın Kurulu, şu üyelerden oluşur;
a)Müsteşar veya görevlendireceği bir Müsteşar Yardımcısı,
b)Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanı,
c)Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü,
d)Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü,
e)Ana - çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü,
f) Sağlık Eğitimi Genel Müdürü,
g)(Ek: 6/11/1996-22809)Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi
Başkanı.
Kurulun sekreterya hizmetleri Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Ders Araçları ve Yayın
Dairesi Başkanlığınca yürütülür.
Ders Araçları ve Yayın Dairesi Başkanı Kurulun raportörüdür.
Kurulca alınan kararlar Bakanlık onayı ile kesinleşir.
Madde 7 Yayın Kurulu en az üçte iki çoğunlukla toplanır, kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır. Oyların eşit olması halinde Başkanın oy kullandığı taraf çoğunlukta sayılır.
Müsteşar veya görevlendireceği Müsteşar Yardımcısının katılmadığı toplantılara, Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Başkanlık eder.
Yayın Kurulu, Başkanının daveti üzerine her ay toplanır. Olağanüstü toplantı yapılabilir. Toplantıda, gündemdeki konular görüşülür ve karara bağlanır.
Yayın Kurulunun Görevleri
Madde 8 Yayın Kurulunun görevleri şunlardır ;
a) Bakanlıkça satın alınması, abone olunması ya da teşkilat için tavsiye edilmesi istenen yayınları 10. maddedeki esaslara göre incelemek ve karara bağlamak,
b)Bakanlığın yıllık yayın planı taslağını hazırlamak,
c)Bakanlıkça bastırılacak dergilerin şekil ve muhteva bakımından devamlı olarak geliştirilmesini ve düzenli bir şekilde çıkarılmasını sağlayacak tedbirleri tespit etmek,
d) Yayınlanacak kitap ve dergilerin teknik özelliklerini ve baskı şartnamesinin esaslarını belirlemek,
e)Yayın ile ilgili komisyonların kararlarını inceleyip, onaylamak,
f)Telif ve işlenme ücretinin ödenip ödenmeyeceğini, hangi gösterge rakamının uygulanacağını ve ödenecek telif ve işlenme miktarının tespiti konularında 2/3/1987 gün ve 19388 sayılı Resm Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca ödenecek Telif ve İşlenme ücretleri Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre karar vermek,
g)Bakanlık Kütüphanesi için satın alınması ya da abone olunması yararlı görülecek yerli ve yabancı yayınları tespit etmek.
Yayınların İncelenmesi
Madde 9 Yayın sahiplerinin, Bakanlığa yapılan başvuruları, Ders Araçları ve Yayın Dairesi Başkanlığınca Yayın şartları göz önünde bulundurularak incelenmek üzere kurula sunulur. Kurul bu yayınları 10. maddedeki esaslara göre inceler ve karara bağlar.
Madde 10 Kurul yayınları aşağıdaki kıstaslara göre inceler;
a) Tıp ve Sağlık bilimleriyle ilgili dallara ait bilimler ve sosyal hizmetler yönünden ilmi ve teknik değerini,
b)Sağlık eğitimi bakımından değerini,
c)Sağlık hizmetleri ve programlarına uygunluk derecesini,
d)Sağlık personeline sağlayacağı yararlılığı,
e)Sağlık ve sosyal faaliyetleri ve bunları yansıtma derecesini,
f)öğretim bakımından değerini.
Madde 11 Kurul, gerek gördüğünde İnceleme ve Seçme Komisyonu kurulmasına karar verir.
İnceleme ve Seçme Komisyonu konusunda uzman üç üyeden oluşur. üyeler kurulun teklifi ve Makam onayı ile seçilir.
Komisyon çalışmaları Genel Müdürlük bünyesinde yapılır.
İnceleme Sonucu Yapılacak İşlemler
Madde 12 Satın alınmasında ve abone olunmasında kurulca faydalı bulunan kitap, dergi, gazete, bülten, genel idare ile ilgili mevzuat ve diğer yayınlar, Bakanlık onayından sonra satın alınır, veya bir yılı geçmemek üzere abone olunur.
üçüNCü BöLüM
çeşitli Hükümler
Telif Haklarının Belirlenmesi
Madde 13 Bu Yönetmelik hükümlerine yayımlanacak telif ve işlenme eserlere uygulanacak telif ve işlenme ücreti, itibari sayfa tespiti 2/3/1987 gün ve 19388 sayıl Resm Gazetede yayımlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca ödenecek Telif ve İşlenme ücretleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre hesaplanır ve ödenir.
Yayın Şartları
Madde 14 Yazar, eserin ilk ve sonraki baskılarına ait haklarını Bakanlığa devrettiğine dair Noterlikçe düzenlenecek bir Temliknameyi Bakanlığa vermekle yükümlüdür. Ancak, Bakanlıkça bastırılacak dergilerde yayımlanacak makale ve çevirilerde temliknamenin noterlikçe düzenlenme şartı aranmaz, yazılı bildirim yeterli olur.
Yazar, eserin daha önce herhangi bir şekilde yayımlanıp yayımlanmadığı hususunu belirten bir beyannameyi Bakanlığa vermek zorundadır.
İşlenme eserlerde, gerek görüldüğünde asıl eser sahibinden alınacak izin belgesi istenir ve eklenir.
Ortak eserlerle ilgili sözleşmeyi ve gerekli ise izin belgesini eser sahiplerinden birisi, diğerlerinin vekaletini almak suretiyle Bakanlığa verebilir.
Eser içinde ya da ek olarak yer alan harita, grafik, tablo, çizelge ve şekillerin aydınger kağıda, çini mürekkeple çizilmiş olması gereklidir.
Bakanlıkça bastırılacak dergilerde yayımlanacak eserlerin kağıdın tek yüzüne daktilo ve iki satır aralıkla, açık, düzgün, okunaklı bir şekilde yazılmış yazarınca veya yazarlarınca imzalanmış olması ve en az iki nüsha gönderilmesi gereklidir.
Bakanlıkça bastırılacak dergilerde yayınlanacak makale ve çevirilerde gerektiğinde yazarın veya yazarların izini alınarak kısaltma yapılabilir.
Basın ve Satın alma işlemleri
Madde 15 Yayımlanmasına karar verilen eserlerin basımına ve satın alınmasına ilişkin diğer işlemler 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Bakanlık idari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca sağlanır.
Dağıtım
Madde 16 Yayımlanan ve satınalınan eserlerin dağıtımı, gerektiğinde Kurulun uygun göreceği dağıtım planına göre Ders Araçları ve Yayın Dairesi Başkanlığınca sağlanır.
Ayrıca, 2527 sayılı Basma Yazı ve Resimleri Derleme Kanunu na bağlı dağıtımlar, mezkur kanun hükümleri dairesinde aynı Başkanlıkça sağlanır.
Genel Yayın Numarası
Madde 17 Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Bakanlık bağlı kuruluşlarınca yayımlanacak süreli yayınlar dışındaki eserlere, Bakanlık Genel Yayın Numarası, Ders Araçları ve Yayın Dairesi Başkanlığınca verilir.
Merkez Teşkilatı ve bağlı kuruluşlar, Ders Araçları Yayın Dairesi Başkanlığından alacakları bu numarayı yayın üzerinde belirtirler.
Hüküm Bulunmayan Haller
Madde 18 Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Kamu Kurum ve Kuruşlarınca ödenecek Telif ve İşlenme ücretleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır.
Yürürlükten Kaldırılan Hükümler
Madde 19 29 Ocak 1962 gün ve 11021 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığınca Satın alınacak, Bastırılacak ve Abone Olunacak Her Türlü Yayın ve Filmlere Ait Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
Madde 20 Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik Resmi Gazetede yayım tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 21 Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |