Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| MALİ KONULARDAKİ UYGULAMALAR HAKKINDA GENELGE
Cuma, 12 Mayıs 2006
SAĞLIK BAKANLIĞI- Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sayı: B.10.0.THG.0.74.00.01-840- 09.05.2006***9199
Konu: Mali Konulardaki Uygulamalar
GENELGE 2006/ 54
Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında yer alan kurumların finansmanı, her yıl bütçe kanunları ile belirlenen genel bütçe ödenekleri ve döner sermaye gelirlerinden karşılanmakta ve genel bütçe kanunu ile Genel Müdürlüğümüze verilen ödenek belirli kriterlere göre kurumlara dağıtılmaktadır.
Kıt kaynaklarla en rasyonel hizmeti sunmak ve öncelikle Bakanlığımızca ve ilgili mevzuat ile belirlenen ilke ve esaslar doğrultusunda hareket etmek, genel bütçe ile döner sermaye gelirleri arasında dengenin sağlanmasına bağlı olup, bu husus ise hastane idareciliğinin en önemli gereklerindendir.
Bu nedenle; kurumun döner sermaye gelirleri, bulunduğu yerin iklim şartları, bölgenin sosyo-ekonomik durumu, kurumun fiziki durumu ve hizmet verdiği dal gibi kriterler ile mevcut genel bütçe ödenekleri göz önüne alınarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2006 Mali Yılında da bazı kurumlarımıza 15.01.31.62-07.3.1.00-1-03.2 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları tertibinden kontenjan ödeneği ayrılmayacaktır. Kontenjan ödeneği ayrılan kurumlar ve serbest bırakılan ödenek miktarları Sağlık Müdürlüklerine periyodik olarak bildirilecektir.
Mali konulardaki uygulamalarda ortaya çıkan bazı aksaklıkların giderilebilmesi ve ödenek taleplerinde birlikteliğin sağlanması amacıyla kullanılacak formlar ve formlara ilişkin açıklamalar Genel Müdürlüğümüzün www.saglik.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca 31/12/2005 tarihli ve 26040 mükerrer sayılı Resm Gazetede yayımlanan Genel Bütçe Muhasebe Yönetmeliği ve Maliye Bakanlığı'nın 1 nolu Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliği ile yeni düzenlemeler yapılmış, İta Amirliği ve Tahakkuk Memurluğu unvanları kaldırılarak Harcama Yetkilisi ve Gerçekleştirme Görevlisi unvanları getirilmiştir.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 31 inci maddesi ile de bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisi (ita amiri) olarak belirlenmiş ve 28.04.2006 gün ve 26152 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2 Seri Nolu Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ ile de Harcama Yetkilileri ve yetki devri uygulamasına ilişkin açıklamalar yapılmıştır.
Buna göre sağlık müdürlüğü emrine kaydı ile il defterdarlık muhasebe müdürlüğüne herhangi bir harcama birimi ile ilişkilendirilmeden toplu olarak gönderilen maaşlar, sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemeleri ile tedavi ve cenaze giderlerine ait ödenekler için;
· Harcama Yetkilisi (ita amiri); maaşlar, sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemeleri ile tedavi ve cenaze giderlerine ait ödeme emri belgesini (tahakkuk evrakı) hazırlayan kurumun baştabibidir.
· Gerçekleştirme Görevlileri (tahakkuk memuru) ise; baştabibin hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe yöneticileri arasından görevlendirilen bir veya daha fazla sayıdaki kişidir. (hastane müdürü veya baştabip yardımcısı gibi)
Yeni hizmete açılacak olan kurumların ihtiyaçları için gönderilen ödeneklerin kullanımında ise hastaneye henüz personel ataması yapılmamış olması nedeniyle: Harcama Yetkilisi sağlık müdürü, Gerçekleştirme Görevlisi ise; Harcama Yetkilisinin görevlendireceği, sağlık müdürüne hiyerarşik olarak en yakın üst kademe yöneticileri arasından görevlendirilen bir veya daha fazla sayıdaki kişidir.(sağlık müdür yardımcısı veya idari ve mali işler şube müdürü gibi).
· Hastaneler adına (harcama birimi kodu belirtilerek) il muhasebe ve ilçe mal müdürlüklerine tahsis edilen ödeneklerde ise, Harcama Yetkilisi hastane baştabibi, Gerçekleştirme Görevlisi ise baştabibin hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe yöneticileri arasından görevlendirilen bir veya daha fazla sayıdaki kişidir. (hastane müdürü veya baştabip yardımcısı gibi)
Ayrıca; 3816 sayılı ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil kart Verilerek Devlet tarafından Karşılanması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde yürütülen iş ve işlemler 01.03.2006 gün ve 1713 sayılı Makam Onayı ile Strateji Geliştirme Başkanlığına devredilmiştir. Bu nedenle; yeşil kart uygulamasına ilişkin iş ve işlemler ile ödenek talepleri ve ilgili formlar bundan sonra Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilecektir.
Bilgilerinizi ve konunun Sağlık Müdürlüğünüz yetkilileri ile sağlık gurup başkanları, baştabipler ve hastane müdürlerine imza mukabili tebliğini önemle rica ederim.
Prof. Dr. Necdet üNüVAR
Bakan a.
Müsteşar
DAĞITIM:
81 İl Valiliğine (Sağlık Müdürlüğü)
Form-1/Form-2
Form-3
2006 YILI MALİ KONULARDAKİ UYGULAMALAR HAKKINDA AçIKLAMALAR:
1. GİYECEK YARDIMI öDENEK TALEPLERİ:
Giyecek yardımı dağıtım listelerinin 16.01.2001 gün ve 20261 sayılı genelgemize göre Sağlık Müdürlüğünce onaylanmasını takiben, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün Memurlara Verilecek Giyecek Eşyalarının 2006 Yılı Azami Birim Fiyat Listesinde belirlenen fiyatlar üzerinden K.D.V. dahil edilerek hesaplama yapılacak ve gerekli ödenek Sağlık Müdürlüğü kanalı ile Genel Müdürlüğümüzden talep edilecektir. İl merkezinde bulunan kurumların ödenekleri bağlı bulundukları İl Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne/Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğüne, İlçelerde bulunan kurumların giyim yardımı ödenekleri ise İlçe Mal Müdürlüğüne 15.01.31.62-07.3.1.00-1-03.2 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları ekonomik sınıflandırma düzeyinden gönderilecektir.
2. YOLLUK öDENEĞİ TALEPLERİ:
2006 yılındaki yolluk talepleri bu genelgemizin ekinde sunulan (EK-1) ve (EK-2) formlar ile yapılacaktır. Yolluk ödenekleri Sağlık Müdürlüğü kanalıyla, 2006 Mali Yılı Bütçesinin 15.01.31.62-07.3.1.00-1-03.3 Yolluklar ekonomik sınıflandırma düzeyinden talep edilecek ve genelgemize uygun olan taleplere ait ödenekler Genel Müdürlüğümüzce (YTK personelinin kadroları İl Sağlık Müdürlüklerinde olduğundan) İl Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne/Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğüne ilgili hastane adına tahsis edilecektir.
örneği ilişikte sunulan Yolluk ödeneği Talep Formu (EK-1) hastane tarafından doldurularak Sağlık Müdürlüğüne bildirilecek, Sağlık Müdürlüğü; hastane taleplerini Yolluk ödeneği Talep Formu İcmaline işleyerek (EK-2) üst yazı ekinde Genel Müdürlüğümüze gönderecektir. Yukarıdaki açıklamalara uygun olmayan formlar değerlendirmeyecektir.
3. HASTA TAŞIMA GİDERLERİ öDENEK TALEPLERİ.Yoksul, hasta, cüzzamlı ve akıl hastalarının yol paraları ve şehir içi otobüs ücretleri 2006 Mali Yılı Bütçesinin 15.01.31.62-07.3.1.00-1-03.5 Hizmet Alımları (Yolcu Taşıma Giderleri) ekonomik sınıflandırma düzeyinden karşılanmakta olup, bu tertibe ait talepler, gerekçesi ile birlikte Sağlık Müdürlüğü kanalıyla Genel Müdürlüğümüze gönderildiği taktirde gerekli değerlendirme yapılacaktır.
4. KIRTASİYE, BASKI VE CİLT, SU VE TEMİZLİK MALZEMESİ, ENERJİ, YİYECEK, İçECEK, TIBBİ VE CERRAHİ SARF MALZEMESİ, öZEL MALZEME ALIMLARI öDENEK TALEPLERİ:
2006 Mali Yılı Bütçesinin 15.01.31.62-07.3.1.00-03.2 Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları ekonomik sınıflandırma düzeyinden yıllık ödenek ayrılan kurumlar, ihtiyaçlarını Genel Müdürlüğümüzce (Maliye Bakanlığının serbest bırakma ilke ve oranlarına göre) tahsis edilecek kontenjan ödeneğinden karşılayacaklardır. Gönderilen ödeneğin kurum ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmaması halinde Eylül ayından itibaren Sağlık Müdürlüğü kanalıyla ve gerekçeleriyle birlikte ek ödenek talebinde bulunabileceklerdir. Döner sermayeli olup, yıllık ödenek ayrılmayan kurumlar yukarıda belirtilen ihtiyaçlarını hastane döner sermaye gelirlerinden karşılayacaklardır.
5. MAAŞLAR, EMEKLİ SANDIĞI PRİM öDEMELERİ, EK çALIŞMA KARŞILIKLARI İLE TEDAVİ VE CENAZE GİDERLERİ (TEDAVİ VE İLAç GİDERLERİ) öDENEK TALEPLERİ:
Genel Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda çalışan personelin kadroları İl Sağlık Müdürlüğünde olduğu için, gerek 657 sayılı Kanunu tabi olarak çalışan memurlar, gerekse aynı kanuna tabi olarak çalışan sözleşmeli personelin maaşları, emekli sandığı primleri ile tedavi ve cenaze giderlerine ait ödenekler (Maliye Bakanlığının belirlediği serbest bırakma ilke ve oranlarına göre) Genel Müdürlüğümüzce İl Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne/Sağlık Kurumları Saymanlık Müdürlüğüne 2006 Mali Yılı Bütçesinin 15.01.31.62-07.3.1.00-1-01/02 ve 03.9 ekonomik sınıflandırma düzeyinden gönderilmektedir. Bu nedenle; kurumların bu tertiplerden ayrı ayrı ödenek talebinde bulunmaları gerekmemektedir. Kurumların bu şekildeki talepleri değerlendirilmeyecektir.
6. TUTUKLU VE HüKüMLüLER İLE ADLİ VAKALARA AİT TEDAVİ GİDERLERİ:
Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerince muayene, tetkik, tedavi için hastanelerimize sevk edilen tutuklu ve hükümlülerin tedavi giderleri ile herhangi bir adli olaya taraf olan (2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca yükümlü sigorta şirketlerinin ödemekle yükümlü bulunduğu, trafik kazalarına ait muayene ve tedavi giderleri hariç) sanık, mağdur ve müşteki durumdaki kişilerin tıbbi muayene, kontrol, tetkik ve tedavilerine ait giderlerin karşılanması amacıyla 2006 Mali Yılı Bütçesinin 15.01.31.62-07.3.1.00-03 ekonomik sınıflandırma düzeyine ödenek konulmuştur.
Buna ilişkin giderler, müracaat tarihinde yürürlükte bulunan tedavi yardımına ilişkin Bütçe Uygulama Talimatı Eki Fiyat Tarifeleri üzerinden ücretlendirilecek ve ödenek talepleri, genelgemiz eki formda (EK-3) belirtilen bilgilere göre Genel Müdürlüğümüze yapılacaktır.
7. DöNER SERMAYE GELİRLERİNDEN KARŞILANACAK GİDERLER:
a. Haberleşme giderleri,
b. İlan giderleri,
c. Yangından korunma malzemeleri ve yangın tüpü dolumu talepleri,
d. Büro malzemeleri alımları,
e. Kırtasiye malzemesi alımları,
f. Tıbbi cihaz, sabit tesis ve muhtelif araç ve gereçlerin (faks, bilgisayar, yazıcı vb.) yıllık periyodik bakımları ile onarım ve yedek parça giderleri,
g. Stajyer öğrenci ücretleri. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |