zmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde görevli Opr. Dr. İsmail Akkol, giderek artan hava kirliliğini ve trafik sorununu protesto etmek için işe gidip gelirken 10 yıldır
kullanıyor.
Opr. Dr. Akkol, 25 yıllık doktor olduğunu belirterek, hava kirliliği ve trafik kazalarının neden olduğu birçok olumsuzluğu gördüğünü, bu nedenle
i tercih ettiğini söyledi. Opr. Dr. Akkol, eviyle hastane arasında 7 kilometre uzaklık bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: Dünyamız hızla kirleniyor, buna katkım olsun istemiyorum. çok uzun süren, gece yarısı biten ameliyatlardan çıktıktan sonra bile
imle eve dönüyorum. Bisiklet beni yormuyor. Tek sıkıntım
yolu olmaması. Eşim araba yerine
i tercih etmemden biraz şikayetçi, kendisi de
kullanıyor, ama arabamız olmasını da istiyor. Bense araba almayı hiç istemiyorum. çocukluğunda da
e binmeyi sevdiğini belirten Opr. Dr. Akkol, daha sonra ara verdiği
tutkusuna bilimsel bir toplantı için gittiği Almanya'da,
in yaygın kullanıldığını gördükten sonra yeniden başladığını söyledi. Bisikletin sağlık açısından birçok faydası bulunduğuna dikkati çeken Opr. Dr. Akkol, kalori yakmada, kalp egzersizi ve bütün adaleleri çalıştırması açısından
e binmenin önemli olduğunu, ancak mutlaka kask takması gerektiğini anlattı. Opr. Dr. Akkol, zannedildiği gibi
ten düşerek yaralanmaların çok fazla olmadığını ifade ederek,
yaralanmalarının motosiklet yaralanmalarıyla kıyaslanamayacak kadar basit, motosiklet kazalarının ise çok daha ciddi sonuçlandığını kaydetti. Hürriyet