Sigaranın ZararlarıSigara ve Sağlığnıza Etkileri ve Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri Sigaranın Zararları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir? dusun
Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
Ağız ve yutakta tat alma eksikliği ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri kuantum düşünce kitap haberi |
|
04-10-2006, 12:53 AM
|
#1 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Üyelik tarihi: May 2006 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sigaranın Zararları Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir? dusun
Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar.
Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır.
Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar.
Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur.
Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir. şaşkın
Burunda koku alma duygusu azalır.
Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir.
Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır.
Pankreas kanseri riski artar.
Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.
Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir.
İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir.
Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur.
Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur.
Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.
Anne ve baba mirası olarak; Sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür. 26
SİGARA ZARARLIDIR VE GIRTLAK KANSERİ,KALPKRİZİ VE DİĞER CİDDİ HASTALIKLARA SEBEP OLMAKTADIR Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
04-10-2006, 12:56 AM
|
#2 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Üyelik tarihi: May 2006 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigaranın Zararları Tütün ve Sağlık 88
Sigara tütününün içinde bulunan madde türleri şöyledir:
* Kansere yol açan maddeler
* Kanseri ilerletenler,
* Zehirli maddeler
* Uyarıcılar, zevk vericiler ve aromatik maddeler.
1961 yılında ünlü bir sigara firmasının yaptırdığı araştırmaya göre, sigara dumanı sağlık için çok zararlıdır ve içinde öldürücü zehirler barındırmaktadır.
RJ Reynolds firmasından Alan Rodgman’ın yaptığı 1962 yılına ait “Sigara ve Sağlık Problemlerinin Değerlendirilmesi” isimli rapora göre:
“Sigaranın içinde kötü huylu tümör oluşumuna yol açan kimyasal maddeler bulunmaktadır. Zararlı maddelerin etkisi istatistiksel olarak da kanıtlanmıştır, bu maddelerin zararı belli bir derecede uygun bir filtre kullanılmasıyla azaltılabilir.”
1963 yılında yapılan bir araştırmaya göre:
“Köpekler üzerinde yapılan deneylerde, sigara dumanına maruz bırakılan köpeklerin ciddi hastalıklara özellikle de bronşite yakalandığı görüldü. Bu hastalıklar kanser dönüşümü gösterdi.
Köpek akciğerinde kanser oluşumuna sebep olan sigara, insan akciğerinde de kanser oluşumuna yol açacaktır.”
Araştırmanın sonuçları sigaranın insan akciğerinde kanser oluşumuna yol açtığını kanıtlasa da, sigaralardaki bu riski azaltma yolu konusunda bir bilgi yoktur.”
3 Nisan 1970 tarihli Amerikan Şirketinin raporuna göre:
Gerçeklerle yüzleşelim:
Sigara dumanı biyolojik olarak aktiftir.
Nikotin kuvvetli bir farmakolojik bir maddedir. Tüm doktorlar ve kimyagerler bunu bilmekteler. Bu bir sır değil.
Sigara dumanı yoğunlaştırılarak farelerin sırtına zerk edildi ve hepsinde tümör oluştu.
Sitokrom oksidasyonun güçlü bir katalizörü olan hidrojen siyanid metabolizmanın enerjisi ve hücreler için çok zararlı bir enzim üretilmesine neden olur.
Sigaranın içinde bulunan nitrosaminlerde çok güçlü kansorejen maddelerdir.
Sigara dumanında önemli bir miktarda uçucu olmayan nitrosaminler mevcuttur.
Akrolein göze çok zararlı bir maddedir ve hücre zehirlenmesine yol açmaktadır. Sigara dumanında çok önemli bir miktarda bulunmaktadır. ağla
Sigara dumanında Polonium-210 madde si de mevcuttur.
Sigaranın yakıldığı anda çıkan dumanın biyolojik faaliyetleri hakkında çok az bilgi bulunmaktadır.
Birkaç yıldır sigaraya eklenmeye başlanan yeni katkı maddelerinin biyolojik aktivasyonu hakkında bilgi çok azdır. | Offline
| |
04-10-2006, 12:58 AM
|
#3 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Üyelik tarihi: May 2006 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigaranın Zararları Türkiye'de Sigara Tüketimi
1990-1995 YILLARI
İki yabancı markalı sigara fabrikası faaliyete geçti. Açılışında bütün devlet erkanı oradaydı. Bütün “billboard”lar, gazeteler, dergiler, satış noktaları neredeyse her yer sigara reklamı ile donatıldı. Bine varan araç, on bini aşan personelle dağıtım ağı kuruldu. Tüketimi körüklemek için bedava sigaralar dağıtıldı.Başta bayiler olmak üzere her yere promosyonlar yağdırıldı. Tıp fakültesi mezuniyet balosunu Marlboro düzenledi. Üniversitelerin özel günlerinin değişmez sponsoru sigara idi. “Camel Trophy” - “Marlboro Adventure” gibi organizasyonlar sürekli gündemde tutuldu. Bir çok gazeteci- televizyoncu tanıtım için başta Amerika olmak üzere seyahatlere götürüldü. Çıkarılmak istenen kanun veto edildi, sonra gündeme bile alınmayıp, bir dönem görüşülemeden kadük oldu.
Patlama Yapan Sigara Tüketimi
* 1993 yılında yıllık tüketim 4.7 milyar paket / 22 Trilyon TL
* 1994 yılında yıllık tüketim 5.4 milyar paket / 61 Trilyon TL
* 1995 yılında yıllık tüketim 5.7 milyar paket / 95 Trilyon TL
Sosyal Sonuçlar
* 5 yılda (11-19 yaş arası) 5 milyon genç sigaraya başladı.
* Sigara içme yaşı 11’lere indi.
* Sigara, son derece prestij kazandı, bilinç altlarına yerleşti.
* Sigara içmek doğal bir davranış oldu. Hiçbir kapalı yerde, sigara içen hiçbir kimseyi uyaramazdınız.
* Savaşılması imkansız görünen sosyal ve ekonomik bir dev imajı oluşturuldu.
SİGARA ÜLKEMİZİN 1 NUMARALI SORUNUDUR !!!
Türkiye'de Sigaradan Ölümler
Peki sigaradan daha öncelikli sorun var mı? Bir toplumsal sorunu neye göre sıralamalıyız. Şüphesiz ölçümüz insan hayatı ve sağlığına verdiği zarar ölçü olarak alındığında: Hiçbir şey, sigara kadar ülkemizde insanlarımıza zarar vermemektedir. Ölçümüz insan hayatıdır.
Her yıl ülkemizde 100.000 insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban vermekteyiz eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yılda bu sayı 250.000'e çıkacak.
Her yıl ülkemizde 100 bin kişinin ölmesi karşısında kılı kıpırdamayanlar var. Her yıl 100 bin kişi ne anlama geliyor?
Her gün 1 uçak düşüyor ve 300 kişi ölüyor.
Her yıl yüz bin nüfuslu bir şehrimize bir atom bombası atılıyor
Her gün içi dolu 6 otobüs uçuruma yuvarlanıyor kimse sağ kalmıyor.
Sigarayı Daha Başka Nasıl Tanıyabiliriz?
Ülkemizde en çok ölüme sebep veren diğer toplumsal sorunlarla karşılaştıracak olursak, sigarayı daha iyi tanıyabiliriz. Ülkemizde sonucu ölüm olan toplumsal belli başlı diğer sorunlarla karşılaştırılacak olunursa :
Bilinen terör yılda 2-3 bin insanımızın
Trafik terörü yılda 6-7 bin insanımızın
Sigara terörü yılda 100 bin insanımızın hayatına mal olmaktadır.
Sigaranın yol açtığı ölümler; trafik, terör, iş kazaları vb. tüm ölümlerin toplamından beş kat daha fazladır.
SİGARA SADECE ÜLKEMİZİN SORUNU DEĞİLDİR..
Dünyada Sigaradan Ölümler
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu ilan etmiştir.
Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybediyor. Eğer, gerekli önlemler alınmazsa bu sayı, önümüzdeki 20 yılda 10 milyona çıkacak. | Offline
| |
20-10-2006, 11:42 AM
|
#4 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Üyelik tarihi: May 2006 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigaranın Zararları İÇERDİĞİ ZARARLI MADDELER
Sigara dumanında 4000 çeşit kimyasal madde vardır. Bunun 2000 tanesi insan vücudu için zehirli olan maddelerdir. 55 tanesinin ise kanser yapıcı olduğu bilinmektedir.Sigara içimi sırasında bu maddelerin tamamı akciğerlere ulaşır ve büyük bölümü kana geçer.
SİGARA NEDEN ZARARLIDIR? Sigara dumanında 4000 çeşit kimyasal madde vardır. Bunun 2000 tanesi insan vücudu için zehirli olan maddelerdir. 55 tanesinin ise kanser yapıcı olduğu bilinmektedir.Sigara içimi sırasında bu maddelerin tamamı akciğerlere ulaşır ve büyük bölümü kana geçer.Örneğin sigaradaki nikotin 7 saniyede beyne ulaşmakta, 15 saniyede ise tüm vücut organ ve dokularına dağılarak zararlı etkilerini göstermektedir. Kanda bulunan Bu zehirli maddeler kalp tarafından ortalama dakikada 70 kez , bir sigara içini sürede 500 kez tüm vücuda pompalanmaktadır.
NASIL ZARAR VERİR
Ağız, burun, diş ve dişeti, gırtlak ve akciğerlere doğrudan temas ile zehirleyici etki gösterir.
Vücut direncini düşürerek enfeksiyona yakalanmayı kolaylaştırır. İyileşme döneminin uzamasına yol açar.
Kan damarlarının iç yüzünü kaplayan damar epiteline zarar vererek damar sertliği, hipertansiyon, kalp krizi, felç ve inme gibi rahatsızlıklara zemin hazırlar.
Ayrıca nikotinin pıhtılaşmayı artırıcı etkisi nedeniyle kanın akışkanlığını azaltarak dokularda beslenme bozukluğuna yol açar, damarlarda pıhtı oluşumunu artırır.
Kan dolaşımının bozulması kalp krizinden bacakların kesilmesine yol açan Burger hastalığına, cilt yaşlanmasından erkeklerde cinsel işlev bozukluğuna kadar bir çok hastalıktan sorumludur.
Kronik CO (karbonmonoksit) zehirlenmesine neden olarak beyin, kalp, böbrek gibi bol oksijene ihtiyaç duyan organlara zarar verir.
İÇERDİĞİ ZARARLI MADDELER Sigara dumanında bulunan başlıca zararlı maddeler şunlardır.
CO (karbonmonoksit)
Nikotin
Kanserojen Maddeler
Diğer Zehirli Maddeler
1.KARBONMONOKSİT (CO) CO mangal ve soba zehirlenmelerinde ortaya çıkan zehirli bir gazdır.Kanda oksijen taşıyan eritrositlere (kımızı kan hücreleri) bağlanarak oksijen taşımalarını engeller.Miktarı arttıkça ölüme varan zehirlenme tablosuna yol açar.Sigara içimi sağlıklı insanlarda belirti vermeyen hafif bir CO zehirlenmesine yol açmakla birlikte kalp ve damar hastalığı olanlarda ölüme bile yol açabilen hipoksi tablosu oluşturabilir. Sigara dumanına maruz kalmakla oluşan kalp krizi vakaları bildirilmiştir.
2.NİKOTİN Bir dönem böcek öldürücü olarak da kullanılmış olan nikotin; hem bir zehir hem de sigaranın bağımlılık yapıcı maddesidir.Ayrıca kan damarlarına hasardan birinci derece sorumludur.Nikotin sigaraya yeni başlayanlarda uyarıcı, keyif verici etkisiyle kişiyi tekrar içmeye teşvik ederken, nikotin bağımlılarında bu etkiye tolerans geliştiğinden giderek sigara içme sıklığı artar. Bağımlılara sigara içilmediğinde kandaki nikotin miktarı düşer ve huzursuzluk, sıkıntı hissi, yerinde duramama, sinirlilik, gibi yoksunluk belirtileri ortaya çıkar.Sigara içilince bu rahatsızlıklar ortadan kalkar. Bu durum sigaranın içildiğinde kişiyi rahatlattığı, sinirlere iyi geldiği düşüncesini doğurur. Ancak sigara, bağımlılığı nedeniyle kendi oluşturduğu sıkıntıyı ortadan kaldırır. Oysa sigara içmeyenlerde bu tür sıkıntı ve sinirlilik halleri zaten yoktur ve sigara içenlere göre daha mutlu ve huzurludurlar.
3.KANSEROJEN MADDELER Sigarada 1936 yılında 120 çeşit kimyasal madde tespit edilmişken, bu sayı 1968 yılında 950, 1988 yılında ise 3996'ya ulaşmış ve her geçen gün daha da artmaktadır.Aynı şekilde sigarada bilinen 55 çeşit kanserojen madde vardır. Araştırmalar sürdükçe yenileri bulunmaya devam edecektir. Bu kanser yapıcı maddelerin; akciğer kanseri, dudak, ağız, gırtlak, nefes borusu, yemek borusu ve idrar torbası kanserlerine neden olduğu ispatlanmıştır. Ayrıca böbrek ve pankreas kanserlerinin oluşumuna katkıda bulunur.Mide ve rahim ağzı kanserleriyle de ilişkili olduğu tespit edilmiştir.
SİGARA İÇEN HERKES NEDEN KANSER OLMAZ? Sigara içmeyen sağlıklı insanlarda bile her gün belli sayıda kanser hücresi oluşabilir. Buna karşın vücudumuzun savunma sistemi mikroplarla mücadele ettiği gibi kanser hücreleriyle de mücadele ederek onları ortadan aldırır. Sağlıklı kişilerde savunma sisteminin mükemmel çalışması ileri yaşlara kadar kanserden korunmayı sağlar. Ancak tabi ki sigara içmeyen kişilerde de erken yaşlarda kanser ortaya çıkar. Çünkü sigara dışında kansere neden olan birçok madde olduğu gibi, kalıtımsal faktörler, kişinin direnç düzeyi ve hatta ruhsal durum da kanser oluşumuyla ilişkilidir. Sigara içenlerde bir yandan vücut savunma sistemi önemli derece zayıflarken, öte yandan da kanserojen maddeler nedeniyle çok sayıda kanser hücresinin ortadan kaldırılamaması sonucu kanser oluşur.Ancak yukarıda açıklanan bünyesel faktörler nedeniyle her sigara içen kişide de kanser oluşmaz. Bu nedenle her sigara içenin çevresinde 80 yaşında günde iki paket sigara içen vardır ve bu örnekler "sigaranın kanser yapmadığına" kanıt olarak gösterilir. Tabii ki sigara içenler 80 yaşında hala sağlam görünen bir kişiye karşın çevrelerinde kanser ve sigaranın yol açtığı diğer hastalıklardan erken yaşta ölen onlarca kişiyi görmezden gelirler.
4.ZEHİRLİ MADDELER Zehir: Düşük miktarları organizmaya zarar verirken belli bir miktarda alındığında ölüme yol açan maddeleri zehir olarak tanımlayabiliriz.Zehirlenmeleri Akut (ani) ve Kronik (süregen) olarak ikiye ayırabiliriz. Akut zehirlenme mantar zehirlenmesi, şofben zehirlenmesi gibi saatler, günler içinde ölüme yol açabilirken, kronik zehirlenmeler daha hafif ve süreklidir. Sigara içimi kronik zehirlenmeye iyi bir örnektir. Sigara içimiyle düşük miktalarda 2000 çeşit zehirli maddeyi bir sigara içimiyle 10 kez, bir günde (günde bir paket içildiği varsayılırsa) 200 kez ciğerlerimize, kana ve oradan tüm doku ve organlarımıza gönderiyoruz.Bunu yılda 70 bin kez, 30 yıl sigara içtiğimizi varsayarsak 2.000.000 (iki milyon) kez yapıyoruz. "Ben yıllardır sigara içiyorum, hiçbir şeyim yok"diyebilir miyiz? | Offline
| |
03-11-2006, 09:06 PM
|
#5 (permalink)
| Administrators Atakan Sönmez
Üyelik tarihi: May 2006 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigaranın Zararları Kasım 2006 Pazar günü düzenlenecek olan 28. Avrasya Maratonu'nun bu seneki amacı "sigarasız bir dünya için" koşmak. Ben maratona koşarak değil belki ama başka alanlarda, sigara hakkında birtakım çalışmalar yaparak katılmak amacındayım. Sigaranın insan sağlığını birinci derecen tehdit eden bir etken olduğunu çok iyi biliyoruz. Hâttâ sigara tüketenler bu türden uyarılara fazlasıyla âşina.
Geçtiğimiz ay fakültede göğüs hastalıkları stajımı bitirdim. Orada bir kez daha sigara ile ilgili gerçekleri ve sigarayı bırakma yollarını gözden geçirme, hatırlama şansımız oldu öğrenciler olarak. Bu yazıyı kaleme alırken, amacım zaten birçoğumuzun bildiği "sigaranın sağlığı olumsuz etkilerini" ve sigarının bırakılabilecek bir madde olduğunu dostane bir şekilde hatırlatmak.
Tıp, sigara içilmesi günümüzde bir hastalık olarak kabûl etmektedir. Derslerimizde anlatılan birkaç önemli noktayı paylaşmak isterim:
- Sigara, akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünün en sık nedenleri arasında yer almaktadır. Akciğer kanserinde sigarının rolü %90 oranındadır.
- Eğer öksürüp, balgam çıkartıyorsanız bu zaten sigara içtiğiniz için normal olan bir durum değil, ileri yaşlarda "kronik obstrüktif akciğer hastalığı"na %80-90 oranında yakalanma eğiliminiz olduğunu gösterir. Kendinize şu kısa testi deneyin: Derin bir nefes alıp tutun, ardından bu derin nefesi tutarak üzerine nefes alıp-vermeye çalışın. İşte, sigara tüketenlerin ileri yaşlarda karşılaşabileceği solunum yetmezliği bu karakterdedir.
- Sigara içmeseniz bile, sigara içilen bir ortamda durduğunuzda "pasif içici" konumunda olup, sigaranın zararlarından etkilenme oranınız oldukça yüksektir.
- Sigarayı bırakmanın çeşitli yöntemleri ve tedavileri vardır. Fiziksel belirtiler için nikotin sakızları, nikotin bantları ve hâttâ ilâç da yer almaktadır.
- Sigara bırakma polikliniklerinde başarı oranı tüm dünyada yaklaşık %30-35 oranındadır. Yâni, çeşitli sigara bırakma merkezlerine başvuran her üç kişiden biri, sigarayı bırakabilir. Bu oranının arttırılması için çalışmalar yürütülmektedir; asıl olan sizin iradenizdir.
Tabi ki hiçbir koşulda, sigara içen kimseyi yargılayamayız. Günümüzde, başta Amerika olmak üzere sigara bir özgürlük, bireysellik, kendine güven sembolü olarak değil, artık ciddî bir sağlık sorunu olarak algılanmaktadır. Son yıllarda sigara tüketimindeki oran gelişmiş ülkelerde düşmekte, gelişmekte olan ülkelerde ise artmaya devam etmektedir. Sigara, aynı zamanda çok ciddî bir ekonomik pazar alanı olduğundan ötürü, sigaraya karşıt çalışmalar birçok alanda engellenebilecek nitelikte… Televizyon ve çeşitli yayınlarda doğrudan sigara reklâmı yapılmasa bile, dolaylı yoldan birçok "gizli" reklâmla karşılaşmaktayız. Bu nedenle ister sinema ister dizi film olsun, gazete haberleri olsun, ister magazin yayınları olsun, kısaca her alanda basında yer alan sigara görüntülerine dikkat edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Sigaranın bugün, doğrudan gündelik hayatın bir parçası değil, sağlık sorunlarının bir parçası olduğu gün geçtikçe dikkat çekici bir boyut kazanmaktadır.
Elbette tüm bu "sigara tartışmaları"na karşılık, sigaranın stresle baş etmede bir dayanak noktası olduğu düşüncesindeyim. Hayat şartlarının zorlukları karşısında ister sigara olsun ister başka bir tüketim/uğraş alanı, birçoğumuz içimizdeki olumsuz enerjiyi boşaltma gayretindeyiz. Böylelikle sigarayı bırakmak son derece zor görünen bir karar hâlini alabiliyor. Buna karşılık unutmamalıyız ki istatistikler ne kadar uzak görünse de, bir hastalığa yakalandığımız zaman artık oranlar önemli değildir. Hayat bir defaya mahsussa, bedenimize iyi bakmalı ve onu koruyabilmeliyiz.
Yazımı bu noktaya kadar okuduysanız, size teşekkür ediyorum. Belki sıradan bir hatırlatma oldu; ama kimi zaman bu sıradan hatırlatmalardır birtakım dengeleri yerinde tutan. Daha az sigara tüketilen bir dünyada, sağlıklı yarınlara koşabilmek ümidiyle…
David Ojalvo www.davidojalvo.com | Offline
| |
25-01-2008, 09:02 PM
|
#8 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 473
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Sigaranın Zararları okadar yazi yazdim iyimi sifremi istedi yazilar silindi neyse. kisa ve oz tekradan yazacagim
atakan bey bukadar bilgili yazilar ve vidyolar koydugunuz icin tesekur edrim size demek tip sigara iceni hastalik kabul eti ama bizler bun farkinda degiliz. ben gunde 10 sigrayi gecirmeye calisyorum ama bir sigara icsende zararli. birgun tamemen birakmayi istiyorum ve omrumun sonu guzel saglikli gecirmek istiyorum insallah bunu bior gun basaririm.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. | Offline
| | |
Yetkileriniz
| Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok HTML-Kodu Kapalı | | | Sigaranın ZararlarıSigara ve Sağlığnıza Etkileri ve Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri Sigaranın Zararları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir? dusun
Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
Ağız ve yutakta tat alma eksikliği ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri telkin cd indir izle İstanbul Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri nerededir kimdir Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hipnoz Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sigara ve Sağlığınıza Genel Etkileri kuantum düşünce kitap haberi WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:59 PM.
|