Açlık Oyunları Açlık Oyunları “Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Hadi Açlık Oyunları başlasın!” Kitabı da oldukça sürükleyici olan Açlık Oyunları adlı filmden bahsetmek gerekirse; başarılı bir uyarlama olduğunu söyleyebilirim. Aslında bir insan avına katılan bir grup gencin, öldürmeye dayalı bir ölüm kalım oyunundan çıkması oldukça zordur ve film ilerledikçe bu insan avını düzenleyenlerin de, bunu hayli zorlaştırdığını görüyoruz. Filmi seyrederken aklıma Gladyatör dövüşleri ve eski Romalıların bir arenaya toplanarak bu vahşeti seyretmeleri , bundan da ölçüsüz zevk almaları geldi. Bu filmde de bu ölüm kalım oyununa katılan gençler hem medyanın hem de halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyorlar ve zaten filmin başrol oyuncuları biraz da çevrelerinden taktik alarak, insanların ilgisini daha fazla nasıl toplayabileceklerini, insanları nasıl manipüle edebileceklerini, biraz da can korkusuyla öğreniyorlar ve uyguluyorlar… Teknoloji çok fazla ilerlese de insanların içindeki karanlığın fazla da yok olmadığını, medyatik olmanın, bir imajı olmanın, sahip olmanın her şey olduğu bir toplumda yine de fedakarlık, aşk, empati, onur gibi kavramlar kazanıyor ve bu kanlı oyunu düzenleyenler bile iki genç arasında gelişen aşk’a kayıtsız kalamıyorlar, en azından çoğunluğu yani halk’ı oluşturan insanlar… Zira bu kanlı oyunların en başındaki yöneten konumundaki kişiler, bu durumlardan memnun olmuyorlar, onlar için bu mıntıkalardan toplanan insanların canının önemi yok ama yaşadıkları yerlerden çıkarılan madenlerin, kömürün, doğal kaynakların önemi var, bunu da Başkan bir repliğinde çok güzel ifade ediyor: “Umut, korkudan çok güçlü bir duıygudur, insanı yaşatır, bir kıvılcımdır ama fazla olduğunda da söndürülmesi gerekir…” Çok kısa bir rolde (Başkan rolünde) görülen yılların oyuncusu Donald Sutherland, filmde Katriss Everdeen rolünu canlandıran oyuncu ve daha önceki yıllarda bu ölüm kalım oyunundan sağ kurtulan ayyaş taktisyen Haymitch Abernathy rolündeki Woody Harrelson’ın oyunlarını çok beğendim. Woody Harrelson’ı üne kavuşturan ilk filmi “Katil Doğanlar” adlı filmdi ve konusunda ve ayrıca o dönem çekildiği yıllarda bir ilk olan bu filmde Harrelson kadar başarılı bir aktör görmedim, Açlık oyunlarında da bu aktörün daha fazla yer almasını isterdim, ama tabi kitabın konusuna göre en uygun roldeydi karizmatik aktör… Doğa çekimleri çok güzel ve filmin konusu bir ölüm kalım savaşı olmasına rağmen çok fazla kan görmüyoruz, şiddet sahneleri hızlı çekimle yapılmış, gözümüze soka soka yapılan bazı şiddet içerikli filmleri beğenmiyorum ben, kan olmadan seyirciyi germenin ustalık işi olduğunu düşünmüşümdür hep, Haneke’nin filmlerinde olduğu gibi (örnek vermek gerekirse; “Funny Games” ve “Benny’s Video” gibi) … Teknolojinin daha da fazla ilerleyeceği, muhtemelen bizim göremeyeceğimiz yıllarda insanların duygularının, aşk’ın, sevgi’nin, her türlü güzel duygunun ölmemesini diliyorum…Ve yaşamlarımızın özel alanlarının gözlenmemesini, çünkü her şeyin apaçık yaşandığı ve üçüncü bir göz'ün olduğu her durumda, yapmacıklık vardır... Bu filmi herkese tavsiye ediyorum; Hadi Açlık oyunları başlasın, Şans sonsuza kadar sizinle olsun!... Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |