ne biliyoruz ki? benim çekim yasası ile ilgilendiğimi duyan hocamın tavsiyesi ile aldıım bu filmi..hocamız bu konularda katı olan kocasının bile bu film ile bazı şeyleri kabul ettiğini söyledi.bende az önce izlemeyi bitirdim ve sizle payşamak istedim.aslında belgesel nitelikli bir film kurgusu olsada araya konuşmacılar giriyor tıpkı secret filminde olduğu gibi.benim şahsi görüşüm secret filminden daha açıklayıcı oluşu...inanmak kısmından daha çok çekim yasasınınnasıl işlediğini beynimizde ve hücrelerimizde neler olup bittiğini hem çok basit hemde çok doyurucu destekli bir bilgi ile vermesi.gerçi belkide ben direnç göstermeyi bıraktığımdan bana öyle gelmiştir ama ben bu filmi daha güçlü buldum.bu filmin daha sonra devamı çekilmiş onunda adı : ne biliyoruz ki?-tavşan deliği..orjinal isimleri; what the bleep down ve rabbit hole..ben bu filmlere biraz zor ulşatım..umarım siz benim kadar zorlanmazsınız..internette buldgum bu film hakkındaki bazı bilgileri paylaşayıım
Ne Biliyoruz ki?” aynen “The Matrix” ve “Vanilla Sky” gibi, kabullendiğimiz sıradan gerçekliğin arkasında bambaşka ve daha büyük bir gerçeklik olduğunu gözler önüne seriyor. Bunu yaparken, düşünce gücümüzle istediğimizi başarabileceğimizi ve içinde yaşadığımız dünyanın şartlarını bütünüyle kendimizin yarattığını da açıkça ortaya koyuyor. Ancak “Ne Biliyoruz ki!?” bir bilimkurgu değil “Ne @#!* Biliyoruz ki!?” çok daha tuhaf. Çünkü bütünüyle gerçek. Kulaktan kulağa yayılan başarısıyla birçok seyirciyi salona çeken film, ABD’de tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü belgeseli olurken, DVD’si 4 ay boyunca Amazon.com’un en çok satan 10 film listesinde kaldı.
bu filme katkısı olan alanlarında uzman olan, araştırmalarıyla çığır açmış toplam 14 fizikçi, biyolog, anestezi uzmanı, psikiyatrist, ruhani lider ve hekimlerden bazıları:
Willliam Tiller, Ph.D. - Stanford Üniversitesi Madde Bilimi ve Mühendisliği bölümünde profesörlük yapmış olan William Tiller, metalurji ve katı madde fiziği konusunda Amerikan hükümetine danışmanlık da yapmış. Yayımlanmış 250’den fazla makalesi olan Tiler, aynı zamanda Parapsikoloji ve Tıp Akademisi’nin kurucularından.
Amit Goswami, Ph.D.- Nükleer fizik konusunda uzmanlaştıktan sonar 32 sene boyunca Oregon Üniversitesi’nde fizik eğitimi veren Goswami, halen Amerika ve Brezilya’da çeşitli kurumlarda eğitim veriyor. Quantum mekaniği hakkında bir ders kitabı yazan Goswami’nin diğer kitaplarından bazıları “The Self-Aware Universe”, ”Quantum Creativity”, “Physics of the Soul” ve “The Visionary Window”.
John Hagelin, Ph.D.- Dünyaca ünlü bir kuantum fizikçisi olan John Hagelin, Avrupa Zerre Fiziği Merkezi ve Stanford Çizgisel Hızlandırıcı Araştırma Merkezi’nde, çığır açan araştırmalara imza atmış. Çarpıcı buluşları nedeniyle, “bilim ve teknoloji alanında topluma yaptığı hizmetlerden ötürü” prestijli Kilby Ödülü’nü kazanan Hagelin, “Einstein, Jeans, Bohr ve Eddington geleneğinden gelen” bir bilim adamı olarak nitelendiriliyor.
Fred Alan Wolf, Ph.D.- Kuantum fiziği alanında ve bilinç ile ilgili yaptığı çalışmalarla ünlenen Fred Alan Wolf, uzayda yol alabilmek için geliştirilen nükleer ateşleme sistemi Project Orion’da çalıştıktan sonra, bilinç, fizyoloji ve ruhaniyet arasındaki ilişkiyi araştırmaya koyulmuş. Araştırmaları onu, ünlü fizikçi David Bohm’la yaptığı uzun görüşmelerden, Peru’nun büyülü ve gizemli ormanlarına, Werner Heisenberg’le buluşmalardan, Meksika’nın çöllerine kadar birçok farklı yere götürmüş. Amerika’da Bilim alanında Ulusal Kitap Ödülü’nü kazanan “Kuantum Sıçramasını Yapmak” dahil 10 kitabı bulunan ve San Diego, Paris, Kudüs ve Londra’da saygın üniversitelerde profesörlük yapmış olan Wolf, Discovery Channel’ın da daimi danışmanlarından biri.
David Albert - Kuantum mekaniğinin felsefi sorunları ve Uzay ve Zaman Felsefesi konusunda uzman olan, “Kuantum Mekaniği ve Deneyim” ve “Zaman ve Şans” adlı kitapların yazarı olan Dr. David Albert, aynı zamanda Columbia Üniversitesi’nde Fiziğin Felsefi Temelleri bölümünün direktörü.
Jeffrey Satinover, M.D.- Asıl ilgi alanı olan fizik teorisine ara verip yirmi yıldan fazla bir süredir psikiyatristlik yapan ve New York’daki C.G. Jung Vakfı’nın başkanlığını yürütmüş olan Satinover, Harvard ve Yale üniversitelerinde eğitim vermiş. Kimilerince “21. yüzyılın ilk büyük kitabı” olarak adlandırılmış “Kuantum Beyin”in yazarı olan Satinover, araştırmalarına Yale’de devam etmekte.
?
Ramtha – Son 10 yıldır bilim adamlarının aklını karıştıran büyük gizemlerden biri olan Ramtha, Amerikalı JZ Knight adlı bir kadını insanlığa ulaşma kanalı olarak kullanan erkek figüründeki bir filozof, öğretmen ve ruhani lider. Bilimsel bulguları ruhani bilgilerle birleştirerek takipçilerine sunan Ramtha, söylediğine göre 35.000 yıldır insanlığın gelişimini takip ediyor.
Bilim adamlarının Ramtha üzerindeki çalışmaları, “Benliği Arayış – Gerçekliğin Yapılandırılmasında Bilincin Yeri” adlı bir konferansa konu olmuş ve kuantum fizikçileri, antropologlar, sosyologlar, parapsikologlar ve teologlar, iki sene boyunca inceledikleri JZ Knight hakkındaki buluşlarını burada sunmuşlar.
Karmaşık bir poligrafla JZ Knight’ı izleyen ünlü parapsikologlar Ian Wickramasekera ve Stanley Krippner’ın bulgularına göre, Ramtha tarafından kanal olarak kullanılma esnasında JZ Knight’ın beyin dalgaları deltaya dönüşüyor ve beynindeki alt cerebellum bölgesi, konuşup yürüyebilmesi için onun vücudunu kontrol ediyor. Aklın gizemlerinden biri. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |