*
bilirsiniz insanların dünyaya geliş nedenleri olduğu söylenir..bu adam da malum gitar çalmak için daha doğrusu öttürmek için gelmiştir..anatomisi de bize ipucu verir..
millet müjde official Steve VAI FUN Turkey sitesi açıldı! ! ! ! [www.
craft.net]
o adam armoni fışkırması ve bir idol...
Steve Vai tabi ki David lee Roth ve Whitesnake'le tanıdım... Sonra Yol Ayrımı (Cross Roads) filminde Karete Kid'e karşı şeytanı temsil eden gitaristçi rolüyle tek başına harikalar yaratabileciğine inandım ve gitar solo albümleri popüler olduğu zamanlarda çıkardığı iklk albümle yanılmadığımı anladım...
Joe Satrian'in öğrecilerinin arasında en başarılısı olan gitarist 6 Temmuz 1960 New york doğumlu... 13 yaşında müziğe başladı, Joe Satrian'iden özel dersler alırken Berklee College Of Music'te Jazz ve Kalsik müzik öğrenimi gördü. 1979'de Franzk Zappa, evet yanlış duymadınız Frank Zappa tarafından keşfedildi...
Herhalde babası zengin midir nedir 1984'de kendi müzik stüdyosunu kurdu. 1985'te Yngwie Malmsteen yerine Alcatrazz grubana katıldı... Esas ününü borçlu olduğu David Lee Roth ve sonra Whitesnake gruplarına katıldı. Giysileri, gitaları ve hareketleriyle modern hipi dedirticek kadar rengarek bir müzisyen...
Solo gitarist olarak dünyaca tanınması sağlayan başarısı 1990 yapımı caz, rock, funk, klasik, ve metal nuanslardan oluşan melodik enstrumantal Passion And Warfare albümüdür.... Sonra vokalist olarak Devin Townsend alarak 1993'te Sex & Religion adında deneysel albümünü çıkardı...Sanırsam çocuğunun sesini de bu albüme kaydetmişti... 1995'de sanki at sürüyormuş gibi çaldığı gitarıyla Alien Love Secrets çıkardı. Hzını alamayıp 1997 de Joe Staraini'nin G3'si ile turlara çıktı... Hıza doyamayan Vai 1999 Favored Nations kendine brand etiketi yaptı. Belki de hızıyla çok uzaklara gittiğinden sonraki albümlerinin nal seslerı pek duyumadı ama hala atını sürmeye devam ediyor...
Bir de dünyanın en küçük elektrik gitarını çalma rekorunu mu ne kırmıştı:P
Albümleri
FLEXABLE LEFTOVERS 1984
Passion And Warfare 1990
Sex And Religion 1993
Alien Love Secrets 1995
G3 Live In Concert 1997
Ultra Zone 2000
Seventh Sign 2001
Kaynak:Antropoloji