Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor?

Serbest Kürsü ve Sözlük İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * SEKSENLERİN EFSANEVİ TARZI SYNTHPOP&ITALO DISCO 'Synthpop,Europop(Eurodance) veya Italo disco" diye adlandırdılan efsanevi bu tarz 80lerin başlarında Avrupada çıkmıştır. İlk olarak müzikseverlerin dikkatini fazla çekmeyen bu tarz aradan geçen bir kaç sene içerisinde yayınlanan oldukça etkili parçalar sayesinde başta İtalya, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-01-2009, 09:44 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor?

*



SEKSENLERİN EFSANEVİ TARZI SYNTHPOP&ITALO DISCO







'Synthpop,Europop(Eurodance) veya Italo disco" diye adlandırdılan efsanevi bu tarz 80lerin başlarında Avrupada çıkmıştır. İlk olarak müzikseverlerin dikkatini fazla çekmeyen bu tarz aradan geçen bir kaç sene içerisinde yayınlanan oldukça etkili parçalar sayesinde başta İtalya, Almanya, Hollanda olmak üzere neredeyse tüm Avrupada varlığını derinden hissettirmiş, bir çok gencin adeta yaşam tarzı haline gelerek çok kuvvetli bir akım olmuştur. Öyle ki 80li yıllarda Avrupada bu tarza ait onlarca parça çok uzun dönem liste başlarını başka tarzlara bırakmamıştır. Bu tarza bir çok değişik isim verilmesinin ana sebepleri klavye ağırlıklı(synthsizer) parçalar olduğundan kimileri tarafından "Synthpop", Avrupada çok rağbet görmüş pop türünde bir müzik tarzı olduğu için "Europop(Eurodance) " ve de bu tarzı İtalyanların keşfederek dolayısıyla da beşiğinin İtalyada olmasından ötürü "İtalo Disco" diye de adlandırılması görülebilir ki bunlar doğrudur ama tam olarak yeterli bir tanımlama değildir. Bu adlandırmaların gerçek sebebi müzik yapısı olarak birbirlerinden çok ince nüanslarla ayrılmasıdır. Her ne kadar durum böyle olsa da Ben yazımın ilerleyen kısımlarında bu tarza genelleme olarak "Synthpop" tanımıyla devam edeceğim.



"Synthpop" tarzının en karakteristik özelliği klavyenin müziğe hakim olduğu basit ve iç içe girmiş ritimlerin ön plana çıkarak, sözlerin etkili bir şekilde müzikseverlere sunulmasıdır. Yani bu tarzı "efsanevi" yapan ana unsur güçlü lirik ve melodik/harmonik yapıda olmalarından gelmektedir. Öte yandan şarkı ile şarkıcı adeta bütünleşmiştir ilgi şarkıcının üzerindedir ve şarkıcı grubun ve şarkıların içeriğini yansıtacak imajı sunmaktadır. Şarkı sözleri genellikle hafiftir, derinlere pek inmemektedir ama zaman zaman çok duygusal ve ciddi temaları da olabilmektedir.







Bir de şunu belirtmekte fayda vardır efsanevi bu tarz, 80leri hegomanyası altına almış "New wave" akımının içinde bir koldur. Günümüzde maalesef bazı arkadaşlar bir çok New wave grubunu "Synthpop" grubu diye adlandırmaktadırlar ki bu çok yanlış bir nitelemedir. Örneğin Alphavillein başta "Big in Japan", "Sounds like a melody" ve "Dance with me" olmak üzere bir kaç "synthpop" tarzında şarkısı vardır ama bu grup genel olarak Rock-pop karışımı olan "New wave" tarzında eserler vermiştir. Yani Alphaville Rock tarzında müzik yapan müzik grupları sınıfına girmektedir..







"Synthpop" diye adlandırdığımız ve de eski Türk filmlerinin de vazgeçilmezlerinden olan bu efsanevi tarz sanılanın aksine Almanyada değil İtalyada ortaya çıkmıştır. Zaten ilk olarak İtalyadan çıkıp dünyaya yayıldığı için "Italo disco" diye de adlandırılmaktadır. Faşizan Milliyetçiliği ile meşhur olan İtalyanları kendi dillerinde olmayan bu türü oluşturdukları için tebrik etmek gerekir. Kimbilir belki de Mussolininin İtalyası kalsaydı çok büyük ihtimalle bu muhteşem tarz ile tanışamayacaktık..







Bunların yanı sıra bu akım sadece Avrupada tutulmakla kalmayarak başta Japonya, Meksika, Şili gibi Okyanus ötesi ülkelerde de geniş dinleyici kitlesi bulmuştur. Öyle ki bu ülkelerde "single"lar bile yüzbinlerce adet satmıştır.. En basitinden bir örnek vermek gerekirse Sandranın 1984 yılında Alphavillein meşhur "Big in Japan"inin Almanca coverı olan "Japan ist weit' isimli singleı uzun dönem Japonyada listebaşını kimselere kaptırmamıştır.







"Synthpop-Europop-Italo disco" şarkıcılarının %50'sini İtalyanlar,



%40'ı Almanlar geriye kalan %10luk dilimini ise diğer milletler oluşturmuşlardır. Yani istatistikten çıkan netice itibarı ile bu tarzın lokomotifleri İtalyanlar ve Almanlar olmuşlardır. İşin ilgin yanı 70li yıllarda ortaya çıkan Anglo Sakson Discosuna alternatif olarak çıkarılan bu tarz İngiltere ve Kuzey Amerikada hiç sevilmemiş, tutulmamış ve de dışlanmıştır. (Öyle ki ismi bu tarzla adeta bütünleşmiş en meşhur "Synthpop" grubu olan "Modern Talking"'in Avrupa listelerini alt-üst etmiş 'Brother louie' parçası bile İngiltere'de en fazla 20.sıraya kadar çıkabilmiştir.







Şahsen bir Synthpop sevdalısı olarak bunun nedenini çok merak ettim ve de yaptığım araştırmalar sonucu bu neticenin tarihten gelen sosyo-kültürel ilişkiler nedeninden kaynaklanabileceği tezine vardım.







Olaya sosyolojik açıdan bakarsak Anglo Sakson(İngiliz Amerikan Kültürü) kökenli olan İngiliz ve Amerikalıların Germen ve Romalılara karşı olan tarihten gelen bir ilişkileri olduğunu görürüz. Sanırım kendilerine başka aidiyet kazandırma mücadelesinin etkisi olarak İngiliz ve Amerikalıların bu tarza tepkili olduklarını düşünebiliriz...







Bu konuya kısaca değinirsek Anglo Sakson sözcüğü, MS 5nci yüzyılda İngiltere'nin büyük kısmına yerleşen Anglar, Sakslar ve Jutlar adı verilen Germen(Almanya) ve İskandinavya'nın farklı halklarını temsil etmektedir. O günkü halklar günümüz İngiliz milletinin de çekirdeğini de meydana getirmişlerdir. Bugün Avrupada konuşulan İngilizce, 1500 yıl önce Anglo-Saksonların konuştuğu dilden gelmektedir. MS 4ncü yüzyıl sonları ve 5nci yüzyıl başlarında Anglo-Sakson askerler, aileleri ile birlikte güney ve doğu kıyılarını korsanlara ve diğer Saksonlara karşı savunmak üzere Romalılar(İtalyanlar) tarafından paralı savaşçılar olarak getirilmişler ve de bu bölgeye konuşlandırılmışlardır. Yaklaşık 410 yılları civarında, son Roma birlikleri(İtalyanlar) İngiltere'yi terk etmişler Bazıları bir Romalı(İtalyan) gibi yaşamaya devam etseler de İngiliz Kanalı'ndan ve Kuzey Denizi'nden yeni yerleşimciler artmasıyla, bir çok kez yer değiştererek Anglo Sakson olmuşlardır. (Bunların bir kısmının ilerideki yüzyıllarda Amerikaya iltica ettiklerini de bilmeyen yoktur sanırım)







Peki İngiliz ve Amerikalıların aksine bu tarza kucak açmış ve de çok benimsemiş ülkeler hangisidir derseniz. Karşımıza şöyle bir tablo çıkar..







"Synthpop-Europop-Italo Disco"ya en çok rağbet gösterenler başta Rusya olmak üzere doğu Avrupa ülkeleridir.







Bu arada, ülkelerden çıkan şarkıcıların aksine ülkelere göre prodüksiyon yatırımı ters orantılıdır. Almanlar her ne kadar İtalyanlar kadar çok şarkıcı/grup çıkaramasalar da maddi anlamda bu tarza ciddi para yatırmışlardır. İstatistik olarak prodüksiyon şirketlerinin %55ini Alman, %40ını İtalyan ve kalan %5ini de diğer ülkelerin plak şirketleri kaplamaktadır.) Yazımın başında da belirttiğim gibi bu efsanevi müzik tarzını İtalyan firmalar oluşturmuşlar ama en çok geliri Alman prodüksiyon şirketleri elde etmişlerdir. Örneğin meşhur bir İtalyan şarkıcı İtalyadan kasetini çıkartır (en ünlüleri Media Records,Time records, Baby Records, Discomagic, Memory music) , şarkı tutulursa Alman plak şirketleri (Hansa Plak,Virgin, ZYX Record, Blow up, WEA, EMI Germany, Walldorf Records, Metronom, Polygram,) den de çıkarır ve buradan tüm dünyaya satılırdı.







"Synthpop" türünde genellikle belli başlı kelimeler ve cümleler kalıp olarak kullanılmıştır. Bunların en çok kullanılanlarına örnek night, midnight, tonight, moon, gimme(give) , wanna(want) , love, lovely, lonely, hold, Dont stop, Dont go, Dont cry, Cant stop, Hold me tight, by the night, in the night vs. verilebilir..







(Şayet en çok kullanılan diğer kalıpları da merak ediyorsanız aşağıya göz atmanız yeterli olacaktır..)







"Cant" eki ile en çok kullanılan kalıplar







Cant stop



Cant go



Cant love



Cant forget



Cant get enough



Cant let you go







"Hold" kelimesi ile en çok kullanılan kalıplar







Hold me tight



Hold me now



Hold on me



Just hold me







"Night" kelimesi ile en çok kullanılan kalıplar







Night of love



Night of fear



Night of music



By the night



In the night



Lovely night



Touch in the night



A kiss in the night



Stop the rain in the night



In the heat of the night



Princess of the night



Strangers by night



One more night



Be my lady of the night



Rhytmh of the night







"Tonight" kelimesi ile en çok kullanılan kalıplar







I want you tonight



I'm falling in love tonight



I can lose my heart tonight



Hold me tonight



Letme stay tonight



Therell be no darkness tonight



The Train midnight



Two lovers tonight







"Baby" kelimesi ile en çok kullanılan kalıplar







Baby I love you



Baby dont go



Baby please stay



Baby youre my music



Baby youre my heart







'Dont" eki ile birlikte en çok geçen kullanılan kalıplar







Dont let me go



Dont let me down



Dont leave me



Dont forget me



Dont take away



Dont cry tonight



Dont wait to long



Dont play with my heart



Dont take away my heart







"Give me" cümlesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar







Give me your love



Give me what ı want



Give me peace on earth



Give me a peace on mind



Give me your heart







"Take" kelimesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar







Take my love



Take my life



Take my all time



"Alone" kelimesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar



Walking all alone



Youre not alone







"Rain" kelimesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar







Rain in my hearth



Stop the rain in the night



Rain in my love







"I wanna" cümlesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar







I wanna see your eyes



I wanna be your man



I wanna feel your breath,



I wanna hear your voice,



I wanna hear your heart beat







"Moon"kelimesi ile birlikte en çok kullanılan kalıplar







Eyes of the moon



Blue moon



By the light of the magical moon



Dance Under The Moonlight







Günümüzde yaşı itibarı ile 80leri yaşamamış bazı arkadaşların kalitesiz yapımlar olan Eski Türk filmlerinde bu parçaların çok sık çalmasından ve de bir takım müstehcen sahnelerde de kullanılmasından ötürü, bu müzikleri de 'kalitesiz, dandik, sapık, Tecavüzcü Coşkun veya Nuri Alço müziği' gibi uygunsuz nitelendirmelerde bulundukları gözlemlenmektedir. Halbuki Eski Türk filmlerinin kalitesiz veya seviyesiz olması bu müziklerin de "kalitesiz veya seviyesiz" olduğu anlamına gelmemektedir. Şayet bu eserler kalitesiz olsaydı bırakın Avrupa müzik listelerinde haftalarca liste başlarında kalmasını, listeye bile girememiş olurlardı. 80lerin Türkiyesinde de gene liste başı olan yabancı şarkıların aşağı yukarı hepsi bu türe aittir. Kanaatimce, bu tür yanlış saptamalar sadece bu müzik türüne değil o türü dinleyenlere de yapılmış bir haksızlıktır. İşin gerçek tarafı şudur Aslında o zamanki yönetmenler "kalitesiz" olan filmlerine bir nebze olsun "kalite" katabilmek adına bu müzikleri o vasat filmlerde kullanmışlardır. Yani burada sorgulanması gereken ana unsur müzik türü değil yönetmenlerin tavrıdır. Az çok İngilizcesi olan arkadaşlar bu tarzın sözlerini incelerlerse, sözlerin %95inde kesinlikle erotik veya pornografik unsurlar olmadığını göreceklerdir. Kalan %5lik kısma örnek vermek adına "Samanta Fox"un "Touch Me"sini ve Sabrinanın "Boys, boys, boys"unu verebiliriz.. Zaten her iki dişi de aslında bu tarz müzikler yapan şarkıcılar değil bu akımdan kazanç elde etmek isteyen uyanık yapımcıların piyasaya çıkardıkları "seksapel" maymunlardır. Öyle ki her ikisi de daha sonra değişik tarzda albümler çıkarmışlar ama sonuç tahmin edilebileceği gibi hüsran olmuştur. Bu sonuçta göstermektedir ki dinleyici sanılanın aksine Samanta Foxun vücuduna ve Sabrinanın iri göğüslerine para vermemiş söyledikleri tarz müziğe para vermişlerdir.







Bugün günümüzde bir çok TV programında, reklamlarda, filmlerde, maç yayınları jeneriğinde vs. hala ısrarla bu şarkılar çalıyorsa sanırım daha fazla açıklama yapmaya gerek yoktur diye düşünüyorum.

BU TARZDA EN ÇOK SATAN ŞARKICI VEYA GRUPLAR







(Tüm orjinal kopyaları)

1- Modern Talking - Almanya 120 milyon



2- C.C.Catch – Almanya - 70 milyon



3- Sandra – Almanya - 60 milyon



4- Den Harrow - İtalya - 50 milyon



5- Bad boys blue - Almanya - 50 milyon



6- Savage - İtalya – 45 milyon



7- Gazebo - İtalya - 40 milyon



8- Silent Circle - İtalya – 30 milyon



9- Fancy - Almanya - 25 milyon



10- A-HA - Almanya – 20 milyon



11- Scotch - İtalya – 15 milyon



12- Baltimora – İtalya – 13 milyon



13- Erasure – Almanya – 12 milyon



14- Ken Lazslo İtalya- 11 milyon



15- Sabrina - İtalya - 10 milyon



16- Samantha Fox- İngiltere- 10 milyon



17- Radiorama – İtalya – 10 milyon



18- The Human Leauge - İngiltere – 10 milyon



19- Joy –Avusturya - 7 milyon



20- Mike Mareen – Almanya -7 milyon







BU TARZDA "SINGLE" ÇIKARARAK ÜNLENMİŞ VE YÜZBİNLERCE SATAN ŞARKICI VEYA GRUPLAR..







Fair Control - "Symphony of love"



John Carpenter - "The end"



Bolero - "I Wish"



Lian Ross - "Say you will never"



Grant Miller - "Colder than ice"



The Buggles - "Video Killed the Radio star"



Lucia - "Marinero"



Visage - "Fade to Grey"



Laffair - "Secret eyes"



F.R.Dawid - "Words"



Black - "Wonderful Life"



Spagna - "I wanna be your wife"



E.L.O - "So Seriuos"



Jules - "You and me"



P.Lion - "Happy Children"



Cliff Turner - "Moonlight affair"



Yazoo- "Dont go"



Brand İmage - "Love in a summer night"



Off " - Electrica Salsa"



Joy Peters - "One night in love"



Linda Jo Rizzo - "Heartflash"







BU TARZDA, BANA GÖRE EN İYİ "TOP 50" PARÇA







(Bir grup veya şarkıcının bir tek eserini yazmak kaydıyla)







1-Big in Japan – ALPHAVILLE



2-Smphony of Love – FAIR CONTROL



3-Gimme gimme your lovin – BADBOYS BLUE



4-Touch in the night – CILENT CIRCLE



5-The End – JOHN CARPENTER



6-Disco Band – SCOTCH



7-Self Control – LAURA BRANIGAN



8-Charleston – DEN HARROW



9-The great Commentment– CAMOUFLAGE



10-In the night – PET SHOP BOYS



11- Tarzan boy – BALTIMORA



12-Hi Hi Hi – SANDRA



13-I like Chopin – GAZEBO



14- Cause youre young – C.C CATCH



15-Let the night take the blame – LORRAINE MCKANE



16-Youre my heart, youre my soul – AMODERN TALKING



17-Take on me – A-HA



18-Blue Monday – NEW ORDER



19-I love to hate you – ERASURE



20-Say youll never – LIAN ROSS



21-Hello – JOY



22-Dont cry tonight – SAVAGE



23-Dont you want me baby – THE HUMAN LEAUGE



24-Dont go – YAZOO



25-I wish – BOLERO



26-Comenchero – RAGGIO DI LUNA



27-Colder than ice – GRANT MILLER



28-Blue Monday –NEW ORDER



29- Just can't get enough – DEPECHE MODE



30-Vienna calling – FALCO



31-The Locomotion – KYLIE MINOGUE



32-Last Christmas – WHAM



33-Marinero – LUCIA



34-Words – F.R. DAWID



35-Wonderful life – BLACK



36-Samurai – MICHAEL CRETU



37-Let to music play – SHANNON



38-Out of my mind – MR.FREAKY



39-Ella, Elle l! a – FRANCE GALL



40-İrresistible – STEPHANIE



41-Voyage Voyage – DESIRELESS



42-Funky town – LIPPS INC.



43-Cambodia – KIM WILDE



44-Sweet dreams-EURYTHMICS



45-Blind Vision – BLANCMANGE



46-Come undone –DURAN DURAN



47-Agent of liberty- MIKE MAREEN



48-What a feeling – IRENE CARA



49-Fade to Grey – VISAGE



50-Not the Loving Kind – THE TWINS







Şimdilik bu kadar bilgi yeter sanırım, ilerideki zamanlarda nasip olursa bir şarkıcı veya grubun tek bir eserini yazma kaidesini ele almadan bir TOP 50 daha hazırlayacağım.. Tabi ki bu liste çok daha iddialı olacağını söylememe gerek yok sanırım.. Kalın sağlıcakla..



Kaynak:Antropoloji

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« İT DALAŞI sizce ne demek, İT DALAŞI size neyi çağrıştırıyor? | İLİŞMEK sizce ne demek, İLİŞMEK size neyi çağrıştırıyor? »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor?

Serbest Kürsü ve Sözlük İTALO DİSCO sizce ne demek, İTALO DİSCO size neyi çağrıştırıyor? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * SEKSENLERİN EFSANEVİ TARZI SYNTHPOP&ITALO DISCO 'Synthpop,Europop(Eurodance) veya Italo disco" diye adlandırdılan efsanevi bu tarz 80lerin başlarında Avrupada çıkmıştır. İlk olarak müzikseverlerin dikkatini fazla çekmeyen bu tarz aradan geçen bir kaç sene içerisinde yayınlanan oldukça etkili parçalar sayesinde başta İtalya, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.