![]() |
HÂFIZAYA KAZINAN sizce ne demek, HÂFIZAYA KAZINAN size neyi çağrıştırıyor? * Doğduğu Topraklardan 6500 km Uzakta Acıya gülümseyen Yüzler Görmek... Yokluğumun Resmi Attığım her adım benden uzakta Bastığım her yerde yokmuşum meğer Çırpınırken 'ben' denilen tuzakta 'Ben' bana saplanan okmuşum meğer.. Aklım kumsal iken, ben toz paresi Çıktıkça yükseğe, alçalır oldum.. Düşündüm, derdimin nedir çaresi Susarak konuşmak, sonunda buldum.. Esrarlı vuslata bir adım kala Hasretin vecdiyle, ben kement attım Yürekte boğulmak, ne güzel bela Battıkça kurtuldum, çıktıkça battım.. Görünmez cevheri buldum diyerek Körlüğü kör ettim, deli bir taşla Bilmeyi bilmeden, bildim diyerek Boşluğu doldurdum, dolu bir boşla.. Nasılların sebebini sorarken Sualimi cevapladım niçin'de Çokluğumda yokluğumu araken Yalnız kaldım yığınların içinde.. Satır, satır böldü beni heceler Her kırkımı, kırka yardım savuştum Boşluğumu kucakladı geceler Sessizlikte, gürültüyle boğuştum.. Var'da yoku, haykırırken her seda Aklım ki, aklımı başımdan aldı O'na gidiyorum, bana elveda Sonsuz olan sona, bir nefes kaldı.. bu aralar yeni tanıştığım en güzel ve en gerçek dizelerin sahibine teşekkürler uğur ışılağa aitmiş.. İyi ya da kötü fark etmez. Aklımızın ve yüreğimizin kabul ettikleri. mezara kadar peşimizi bırakmıcak olan iyi- kötü hatıralar kişiler vs hafıza kaybını hesaba katmıyorum... o kadar çok şey var ki... unutulmayan, ara ara yüreği sızlatan, gözleri nemlendiren, ya da kocaman gülümseten bir gülüş bir bakış....[img]/images/smilies/biggrin.gif[/img] Hani hep denir, erkekler askerlik anısını hanımlar doğum anılarını unutmazlar diye.. En sıkıntılı zamanlardır hâfızaya kazınanlar, zamanın geçmek bilmediği, beklenen zamanlardır.. Unutulması mümkün olmayan, İyi yada kötü. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:17 AM. |