Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri
türkçe sözlük,
sesli sözlük,
ingilizce sözlük,
türkce sözlük,
almanca sözlük,
moonstar sözlük,
eng sözlük,
fransızca sözlük,
turkçe sözlük,
tükçe sözlük,
sözlük türkce,
sözlük türkçe,
hollandaca sözlük,
pratik sözlük,
türçe sözlük,
rusça sözlük,
redhouse sözlük,
inglizce sözlük,
sözlük almanca,
turkce sözlük,
rusca sözlük,
ingilzce sözlük,
babylon sözlük,
bedava sözlük,
sözlük sesli,
mtu sözlük,
sözlük indir,
çeviri sözlük,
teknik sözlük,
italyanca sözlük
ispanyolca sözlük,
zargan sözlük,
sözlük indirme,
fransizca sözlük,
dil sözlük,
yunanca sözlük,
japonca sözlük
| ÖĞÜT sizce ne demek, ÖĞÜT size neyi çağrıştırıyor?Serbest Kürsü ve Sözlük ÖĞÜT sizce ne demek, ÖĞÜT size neyi çağrıştırıyor? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız *
Ögüt vermek haddimiz degil. Örnek olabilirsek ne mutlu.
Eskiler öğüde nasihat derler. Vermesi kolay, alması zordur. Halk Ozanı Karamanlı Nevzat, aşağıda bir öğüt denemesi yazdı:
Velev ki bu bir öğüttür
Velev ki saltanat tahtına çıktın,
Adaletin yoksa düşersin birgün.
... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi |
|
09-01-2009, 01:12 AM
|
#1 (permalink)
| Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| ÖĞÜT sizce ne demek, ÖĞÜT size neyi çağrıştırıyor? *
Ögüt vermek haddimiz degil. Örnek olabilirsek ne mutlu.
Eskiler öğüde nasihat derler. Vermesi kolay, alması zordur. Halk Ozanı Karamanlı Nevzat, aşağıda bir öğüt denemesi yazdı:
Velev ki bu bir öğüttür
Velev ki saltanat tahtına çıktın,
Adaletin yoksa düşersin birgün.
Kaynayan kazanı ocağa döktün.
Çiğlikten kurtulur pişersin birgün.
Ben oldum diyerek şımarır isen,
Kırılır dostların çok olur küsen.
Kavak yelleridir başında esen,
Bu kibri, gururu aşarsın birgün.
Kendine köle ol, ele güvenme.
Haram mal getiren sele güvenme.
Aylak serinleten yele güvenme,
Kaldırır götürür şaşarsın birgün.
Her türlü davada yargıya sığın,
Yasal yoldan olsun her türlü bağın.
Yoksa birdenbire kapanır çağın,
Hukukun peşinden koşarsın birgün.
Boyundan büyükçe işlere girme,
Çevrene huzur ver sinirler germe.
Kendine hakim ol, yüksekte görme,
Verilen gazlarla şişersin birgün.
Musa değilsin sen, gezme asayla,
Nevzat gözlüyor bak büyük tasayla.
Sidik yarıştırma sakın yasayla,
Tutamaz donuna işersin birgün.
Halk Ozanı Karamanlı Nevzat
nerden hükmolunmuş acep öğüde var hacet?
Sercenin avciya ögüdü
Avcinin biri kus avlamak icin tuzak kurmustu. Tuzaga kücük bir kus yakalandi. Minik kusu eline aldi, hayret! Minik kus konusuyordu...
Minik kus:
-' Ey büyük efendi! Sen bircok koyunlar, sigirlar, develer yedin.
Onlarin etlerinden bile doymadin ki, benim etimle mi doyacaksin?
Ben senin disinin kovugunu bile dolduramam.
Sayet beni saliverecek olursan, sana üc ögüt verecegim.
Bu ögütlerden ilkini senin elindeyken, ikincisini su damin üstünde,
ücüncüsünü ise agacin üstünde söyleyecegim.
Bu üc ögüdümü tutacak olursan, ömür boyu mutlu olursun' dedi.
Avci bu teklifi begendi. Zaten eti olmayan bu kücük kusla nasil doyacakti ki? Kusun ögüdü belki ise yarardi.
Avci:
-'Peki, söyle bakalim' dedi.
Minik kus:
-'Elindeyken verecegim ögüt sudur:
'(Olmayacak seye, kim söylerse söylesin inanma.) '
Kus, bu birinci ögüdünden sonra avcinin elinden karsidaki damin üstüne kondu.
-'Ikinci ögüdüm:
'(Gecmis gitmis seyler icin üzülme. Bir sey senden gittikten sonra onun hasretini cekme) .'
Kus ikinci ögüdüne devam etti:
'Benim karnimda on dirhem agirliginda cok degerli bir inci vardi.
O inci seni de, cocuklarini da zengin ederdi.
O inci senindi ama, kismetin degilmis.
Öyle bir inci kacirdin ki, dünyada esi benzeri yoktu.' dedi.
Avci, bu sözleri isitince:
'Eyvah! Ben kendi elimle kendime yazik ettim. Elimdeki talih kusunu kacirdim. Ah benim akilsiz kafam' diye üzülmeye, aglamaya ve dövünmeye basladi.
Kus, avcinin bu halini görünce:
-'Be aptal adam! Biraz önce ben sana ne ögüt verdim?
Su haline bir bak. Inci elinden gittiyse ne üzülüyorsun?
Ben sana gecen bir seye üzülme demedim mi?
Sözümü anlamadin mi? '
Sonra sana 'Olmayacak bir söze sakin inanma' diye ilk ögüdümü verdim:
On dirhemlik inciyi duyunca aklin basindan gitti. Benim üc dirhem gelmeyecegini bildigin halde, nasil icimde on dirhemlik inci bulunabilir? ' dedi.
Avci, kusun uyarisini dinleyince, akli basina geldi.
-'Hayir, güzel ve akilli kus!
Su ücüncü ögüdünü de söyle, öyle git.' dedi.
Minik kus, ücüncü ögüdünü vermek icin damdan agacin üstüne sicradi ve avciya alayli bir tavirla:
-'Allah Allah! Ilk iki ögüdümü cok iyi tuttun da ücüncüsünü mü tutacaksin? '
diyerek tamahkar avcinin haline güldü ve gögün maviliklerine dogru uctu gitti...
Uykuya dalmis bilgisiz kisiye ögüt vermek, corak yere tohum sacmaktir.
Akilsizlik ve bilgisizlik yirtigi, yama kabul etmez.
Ey ögütcü, ona hikmet tohumunu sacmadan önce, onu yamasiz, yirtiksiz hale getir
..........nabzina göre serbet vermek gerekir! ! En güzel ögüt Hál ile olandir! !
'eski vücudunda yenilik bulman için gazneli bilgeden şu öğüdü dinle:
nazlanmak için gül gibi bir yüz gerekir.sende yoksa huysuzluk çevresinde dolanma(huysuzluk etme) güzel olmayan yüz ve naz birlikte çirkindir.kör göz ve sancı -birarada- zordur.
yusuf'un önünde nazlanma ve güzellik -iddia- etme.ancak yakub gibi yakar ağla.
...yakarışta ve yoksullukta kendini ölü yap,
böylece isa nefesi seni diriltsin,kendi gibi seni güzel ve kutlu yapsın.taş bahar mevsiminde nasıl yemyeşil olur? toprak ol da rengarenk çiçek göster.
sen yıllarca yürek yaralayan taştın,tecrübe için bir zaman toprak ol...'............................................ ................................................(* )
almaktan ve vermekten en nefret ettiğim şey.
zamanında taze yenmemiş bir ekmeği, başkasına bayat yedirme denemesidir
Bende sizingibi örgütü bilmediğimden bu siteye girdim bence örgüt ortak bir amaç uğruna ve hatta bu amacı gerçekleştirme adına eylemde bulunmak üzere bir araya gelmiş kişi ve kurumlardan oluşmuş topluluk
Adım:yunus
soy adım:güçlü
teşekkür ederim
şimdi kusucam...
Kaynak:Antropoloji Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| | |