* + tamam şimdi vitesi değiştir!
- şöyle di m
+ vitese bakmasana oğlum evladım, yola bak! gözün yolda olsun!
- bakmadan nasıl değiştiriyim ya!
+ özürlü müsün oğlum sen? niye değiştiremiyosun? bu meretin yeri aynı lan hep, alışacaksın zamanla!
- tamam baba ya kızma!
+ şimdi debriyajla birlikte ferene bas yavaşça, şu kenarda dur!
aiiigghh
+ debriyaja bas demiyo muyum lan iki saattir sana? niye kaydırıyosun arabayı?
- heyecanlandım baba napiyim ya! germe sen de beni iyice!
+ siktir git başkası çalıştırsın o zaman! germeymiş.. kız mısın lan niye hemen geriliyosun?
...
* sonunda baba ile en az üç gün küs kalınacak durumdur.
* hatırası bile bir ömür boyu yetecek aktivitedir. yıllar sonra yerlere yatılarak gülünür.
* yapılacak en büyük hatadır dostlarım cana susamak, sinir harbine bile isteye lades demektir bu iş. direksiyonun, vitesin ya da el freninin elde kalmasıyla sonlanır o gün, diyeyim ben size... *
* kesinlikle baba ile yapılmayacak aktivitedir. arkadaşınızla çalışın daha iyi. babanız ile çalışırsanız heyecandan ayağınız bile titreyebilir.
* babanın attığı fırçalar sonucu dikkat dağılımı neticesinde son anda farkedilen kanalizasyon çukuru direksiyonun kırılması sonucu ıskalanır.
üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen baba hala söylenmektedir
- ya girseydin o çukura!!!
- *
*
* peder beyden direksiyon dersi almamak uğruna on yıldır ehliyet alamayan birisi olarak şunu çok açık söylüyorum. pederden direksiyon kursu alıcağıma ömrümün sonuna kadar ehliyet almam
e binerim daha iyi.
* yaklaşık kaldırım yüksekliğindeki bir yere çıkarak park edilen alandan çıkılacaktır. yükseltiyi çıkmak için gaza yüklenilmeli ama karşıdaki demire çarpmamak için de anında frenlenmelidir, o sıralar ve hala bunu yapamamakta olan bendednize süper varlık abim ders vermekteydi. ilk ve son denememde birader gaza yüklen ve debriyaj ile çık burdan dediği için ben de söz dinledim. malesef baba da arkadan seyretmekteymiş. sonuç biraderin el frenini çekip demiri benden kurtarmasıyla babamın yanıma gelmesinin aynı ana denk gelmesidir.
baba- çok basıyosun gaza, debriyaja da çok yükleniyorsun, hem debriyajı yersin hem de banzini ziyan edersin öyle olmaz!!! kalk abin çıkarsın burdan!!!
bunu söylerken bağırmamaya çalışıyordu, ama çalışmak her zaman başarmak demek değildi. kendi öğretmiyorken böyle olan babayla direksiyon mu çalışılır? ondan almadığım için dersi annenleri şuraya sen götür diyebiliyor artık.
* bu aktivite sürerken sinirlerin iyice gerilmesi sonucu arabayı kenara çekip ağızımdan çıkan "sokayım arabana" lafıyla levyeyle kovalanmışlığımız vardır. peder yakalasaydın vuracakmıydın sorusuna "hakketmiştin" cevabını vermesi işin vahametini gözler önüne sermektedir.
* -aman hızlı gitme oğlum daha acemisin hem benzini de bitmesin
+of baba ya amma da cimrisin
-hadi ordan eşşek sıpası seni. benzin fiyatlarından haberin yok tabi anana çekmişin işte ev nası geçiniyo babanın aylığı bitti mi bitmedi mi hiç düşünmeyin
+tamam ya yavaş gideriz zaten bununla hızlı gitmem imkansız 15 yıldır değiştirmedin gitti bu külüstürü
.
.
.
-sus da önüne bak. aynı anası vallaha ya bu kadar mı olur dırdırcılığı bile aynı, kaldırıma dikkatttt
+noldu bişe yok ki ya
-bağırmasam çizdiydin. aynı anası derken boşuna demedik bak anan gibi nankörsün sen de çevir dön geri dönüyoz dön.
+baba sokağın başına gelseydik bari...
* babaya denmeyecek lafları dedirtebilen olay.
* sanki kendileri hiç acemilik yaşamamışlar, doğuştan süper şöför olarak doğduklarını zannettiklerinden, bizi de öyle zannederler.
mümkünse arkadaş çevresinden biri ile çalışılmalı, ehliyeti alana kadar çalışmalardan baba uzak tutulmalıdır...
* - aynalara baktın mı kızım, önce aynalar, bak çok önemli
+ ayarladım baba hepsini
- kemerini tak sakın unutma
+ e baba takılı işte
- radyo falan açmıyoruz tamam mı dikkat dağıtmasın
+ olur baba gidelim mi
- dur daha bitmedi dikiz aynanı ayarladın mı
+ ayarladım baba of ama
- oflama oflama koltuğunu al biraz öne. ne o yatmışsın arabanın önünü görmeyeceksin
+ tamam babaa
- korna burda bak panikten şaşırma
+ ya baba hareket etsek artık
- bu kadar aceleci olma, sakin olacaksın, ne gelirse aceleden geliyor başa
+ ya baba ne acelesi, sıkıldım hadi piştim arabanın içinde
- ooov saat kaç olmuş
+ saat 5 daha baba
- hava kararır birazdan, bugünlük yeter bu kadar.
+ babaa ama...
- aması yok aması yok yürü haydi kızım eve.
* herkesin bir kez hataya düşüp de yaptığı yanlıştır.
marionette 16 yaşındayken babasına, ver de kullanayım şu arabanı, iki yıl sonra ehliyet alıcam, şimdiden öğreneyim gibisinden ısrarlarda bulunmakta ama babası hiç yüz vermemektedir. bir gün anneannenin evinde babanın canı sıkılmış olacak ki baba mariye, gel de sana öğreteyim araba kullanmayı der, ve olaylar gelişir.
arabanın sürücü koltuğunda mari, yanında da babası konuşmaktalar
-baba evin orada kullanayım burası çok kalabalık.
+yok yok, olmaz bir şey. ben yanındayım ya sokakta kullanacaksın zaten.
-iyi tamam. ne yapacağım?
+şimdi şunu şöyle bunu böyle, falan filan.
-tamam, hadi bakalım, der marionette. anahtarı çevirir, pedala basar vee, arabanın motoru stop eder.
+ooo, yok olmadı. neyse evin orda deneriz. hadi yukarı çıkalım.
-sağol ya.
not: marionette sonraki 3 yıl boyunca hiç araba kullanmaya teşebbüs etmemiş -özellikle babasıyla birlikte- daha sonra da gidip kursuna ehliyetini bir güzel almıştır.
* kişi 2 ila 10 yaş arası babanın kucağında, şöför koltuğunda yaşadıysa gereksiz hale gelen aktivite.
* sizden tüm hıncını alacağı zaman gelmiştir. artık üstün olan o dur. yandığınızın resmidir.
hele ki babanız benım babam gibi usta, yıllarını araba kullanmakla geçirmiş bir babaysa...
- noldu seytanin fisildadiklari.. vıtes konusunda zorlandın, mouse kullanmaya benzemiyormuş değil mi?
+ evet babacım benzemiyormuş.
- eee ben bilgisayar başında mouseu hareket ettiremiyorken sen neler diyordun bana?
+ hiiç babacım.. bişey dermiyim ben tatlı babacığıma.
- dur çukura girmee, direksiyonu kır, vitesi geçir, debriyaja bassana..
+ aaaaaaaaa baba yeter.. iyice panik yaptırdın.
- ya şimdi karşında 190 km ile gelen bir tır olsaydı.. ezmişti adam seni, ölmüştün.
+ ya yeter yaa istemiyorum kullanmak falan.
- pes ediyorsun he, beceremedin yani bi arabayı kullanmayı, vazgeçtin..
+ hayır.. asla.. tamam baştan alıyoruz. anahtarı çevir, vitesi boşa al...
- eheh ehe eheee
level 2
- tamam şimdi yolcu inmek istiyor. arabayı durdur.
+ pekii.
- naptın sen?
+ naptım baba?
- ne biçim araba durdurmak o öyle? ben araba kullanırken hiç izlemedin mi sen beni? boş boş camdan baktın değil mi?
+ yaa off ne oldu baba ya?
- adamı 5 adım sonra durdurdun, geri yürüyecek.
+ hııı...!!
- ayrıca tebrik ederim yol ağzında durdurdun arabayı, şimdi burdan geçen tüm araçlar bize çarpıyor.
+ süpper bir hayal gücün var baba, öyle böyle değil. yazık oldu sana buralarda...
- şımarma, baştan alıyoruz..
+ allahım sana geliyorum...
ulan sanki dolmuş şoförlüğü yapıcaz...
ek bilgi: birebir yaşanmıştır. Allah başkasına yaşatmasın..
* matematik öğretmeni babayla çalışıp matematik yazılısına girmek gibidir.
* -bıraksana direksiyonu sen mi gircen sınava?
-önüne bak önüne laf yetiştireceğine..
-ohooo işimiz var senle
* daha iyi öğrenileceği kesindir. çok sabırlı olunmalıdır. babalar devamlı panik yaptırır. ama siz bu devrede soğukkanlı olmayı öğrenirsiniz. ve yanınızda babanız olmadığı zaman süper kullanırsınız. *
* babayla matematik çalışmak kadar zordur. baba bildiği bir şeyi öğretirken sabırlı olamaz ne yazık ki aynen onun gibi yapabilmenizi ister. anlamadığınızda size bağırır çağırır sinirlenir adeta gözü döner.
* anne babası ayrılmış ya da küçük yaşta babasını kaybetmiş çocukların yaşayamadığı, nasıl bir his olduğunu asla bilemeyecekleri şey.