* Ortak düşünce ve görüşteki kişilerin oluşturdukları siyasal topluluk,fırka.
insan topluluğu.
* ülkemizde güvenini çokça yitirmiş kurumlardır.
* bir şeyi kutlamak ve eğlenmek için düzenlenen davetlerdir.
* mor ve ötesi'nin buyuk dusler albümündeki parçası.
partinin yerini şaşırdım
içimde zannettim
dışımdaymış
biri eksik biri fazlaymış
yanıldım
partinin gününü kaçırdım
istisna zannettim
bir kuralmış
muhtaç olduğum büyük
kuvvet
yalan mıymış?
partinin tadını kaçırdım
nümayiş zannettiler
isyanmış
nazik bir katil
doğurmuşsun
ve kazanmış
kutsal
aklın
nerde
dans et
üstümde
sakin olmak için
biraz daha eğlen
* enteresan ve bildiğimiz turk rock armonisi dışına çıkmayı başarmış şarkı.
* muhtac oldugum buyuk kuvvet yalan miymis sözüyle bazı şeyleri güzelce anlatan parçadır.
* bunlarin en cilginlarinin abd'nin bati yakasinda california'da oldugu rivayet edilir. sokak lambasina asilmis ayakkabilar genellikle evde yapilan cilgin partilerin mesru davetiyeleridir.. *
* doğruları ugruna çalışma yapan gruptur.
* mor ve otesi 'nin son albümünün en güzel parçalarından. aslında sözleri abuk biraz , bilinmeyen de var.sanki bizim lisedeki fosil bir hoca vardı o yazmış gibi. * ama güzel bir tınısı ve zaten vokalin sesi çok super.
* bir peter sellers filmi. komik tabii...
* particilik bir meslek bir hür teşebbüs...
* nazik bir katil yaratmissin.
* her sabah uyanmama yardımcı mor ve ötesi şarkısı. önce alıştırıyor, yavaş yavaş bir melodi geliyor kulağıma. sonra birden kalk lan der gibi dürtüyor kendisi...uyanmak için birebir.
* türk rock müziğine 2 beden büyük gelmiş olan nefis mor ve ötesi parçasıdır. özellikle harun'un müthiş yorumuyla bağıra bağıra söylediği "eğlen" den soloya geçiş mükemmeldir, gerçi solo da mükemmeldir, hatta ardından parçanın akışını bozmadan devam eden hareketli ritm ve bitiş de mükemmeldir.
* http://www.partinintadinikacirdim.org ^tan mükemmel klibi izlenebilen harikulade bir şarkı..
* nazik bir katil doğurmuşsun kısmında ekranlara gelen * ogün samast ve yırtık ayakkabı ^^kamuoyuna saygı ile duyurulur^^ )))
* herşeyiyle dört dörtlük olan mor ve otesi parçalarından biri.o nasıl sözdür,vokaldir,solodur,davuldur...
* "amaan kerem'in* yazdığı sololar da ne ki... " diyenlerin özellikle dinlemesi gereken parça. ayrıca evet, o bilindik türk rock armonisinden çok uzakta güzel bir yerde.
edit: burda da e-klibi