* istanbul'da bir ilce.
* eğer orada oturuyorsanız "aaaa orası da istanbul'da mı yani? hiç duymadım adını" gibi sözlere maruz kalmanıza sebep olan, istanbul'un tekirdağ'a yakın olan kısmındaki, deniz kenarındaki, nüfusu giderek artan bir ilçe.
ilçenin isminin hikayesi ise şöyle:
bu semt sularla kaplı bir yerdir. insanlar bir kıyıda diğer kıyaya geçmek için ipe geçirdikleri kayıkları kullanırlardı. bir nevi ilkel teleferik gibi. bir kıyıdan diğer kıyıya mesafe uzun olduğu için bu teleferiği çok çekmek gerekirdi. onun için bu semtin ismi "büyük çekmece" olarak tarihlere geçmiştir.
* oturduğum yer, gayet güzel ve herşeyin kolay bulunabileceği bir yerdir.
* 29 haziran - 7 temmuz tarihleri arasında festival olacak ilçedir.
* doğduğum, büyüdüğüm yer. istanbul'un diğer ilçelerine göre daha bir kendi halindedir, daha bir sakindir, kargaşadan, gürültüden uzaktır. güzel yerdir vesselam.
* yazın güzel ama kışın çok güzel olan ilçe.son yıllarda nüfus kalabalıklaşsa da şehir içinde yaşamaktan daha stressiz, trafiksiz herşeyi olan şirin sahil kasabası
* .
* bulgaristan a giderken solda bir yer. o kadar uzak yani.
* artık istanbul ile birleşmiş olan ilçe.
* 2002 yilina kadar sakin oldugundan dolayi nese ile gidip gelinen, fakat o yildan sonra her gidiste lanet edilen bir yerdir.
eskiden ne guzel yaz oldumu iple cekerdim oraya gitmeyi. 3 erkektik biz, birde yaz asklarimiz vardi. kisin ses seda cikmayan kiz yazin ozledim seni derdi. ben de derdim tabi. hepberaber alirdik
leri, albatrostan mimar sinana kadar giderdik, aksam zabitalardan kacarak albatrosa kadar tekrar gelir, oradan eve gider yemek yerdik. sonra sercan'lara gidiyoruz der evden cikardik
lerle yine. gece macerasi olarak sol tarafa dogru pedal cevirirdik. eskiden kimsenin olmadigi o toprak yola girer kayalari gecer ates yakar otururduk 6 kisi. artik tadilmasi imkansiz bu zevkli gunleri sonuna kadar yasardik. simdi site doldu, yol oldu heryer zevki gercekten kacti. bide o yokustan inen-cikan disko arabalar yokmu simdi, hepsine camdan tas atasim var.
*