* erkan ogur un aglatan turkusu.albumundeki diger turkuler de dinlenmeye deger.
pencereden kar geliyor aman annem
gurbet bana zor geliyor aman annem
gurbet bana zor geliyor aman annem
sevdiğimi eller almış aman annem
o da bana ar geliyor aman annem
o da bana ar geliyor aman annem
kekliğimi doyurdular aman annem
kanadını ayırdılar aman annem
kanadını ayırdılar ben öleyim
bu nasıl zalim yaraymış aman annem
beni senden ayırdılar aman annem
beni yardan ayırdılar ben öleyim
* gurbetteyken kesinlike dinlenilmemesi gereken akıllara zarar türkü ....
* ruh halimi anlatan, muhtesem bir turku. Her seferinde kesinlikle gözlerimi doldurur.
* bana eskiden çok sevdiğim bir bayani hatirlatan yeğane türkülerden bir tanesi.
* "kapatın pencereyi soba yakıooz burda" şeklinde müdahale edilmesi kaçınılmazdır.
* erkan ogur bu şarkıyı her söylediğinde ağlarmış,,onun için çukurova bahar şenliklerinde bu şarkıyı söylemekten kaçınmıştır.
* acı veriyor...
* metin akpınar'ın bir pvc pencere ürün reklamında da söylediği türküdür aynı zamanda güzeldir hoştur
* her dinledigimde tuylerim diken diken oluyor bıkmadan ustuste dinleyebilecegim ender sarkılardandır.
* Yurdun antresinde gecenin bir vakti ders çalışmaya ara verilince peteğin yanına oturulur,perde aralanır,dışarda kar var,oracıkta bir sigara yakılır ve bu türkü söylenmeye başlanır..Nerede ve hangi koşulda dinlenirse dinlensin ağlatan,iç acıtan bir türküdür...
* erkan ogur dışında herhangi birinin söylemesi yasaklanması gereken türkü.
güzel olduğu kadar tehlkelidir.
iyi zamanlarda kötü yapar insanı kötü zamanlarda ise dönülmez noktalara götürebilir.aman diyim.
* ne kadar neşeli olursanız olun, erkan ogur yorumunu dinlediğiniz zaman bir büyük rakı açma isteğinizin önüne geçemezsiniz. insanın kendini kendinden alır gider. ruh bedenden gider, işte insanın nirvana'ya ulaştığı an, bu andır. bu şarkı öyle bir şarkıdır.
* erkan ogur'un ölen eşi için yorumlamış olduğu elazig türküsü. söylenilenlere göre ondandır ki erkan abimiz konserlerde bu türküyü okuyamazmış ve sadece bir kere stüdyoda iken okuyabilmiş.
bir de erkan oğur'u tanımayanlar ve ilk defa bu türkü ile dinlemiş olanlar sesin sahibini kadın sanabilmektedir* *.
* olaya duygusal açıdan bakmaksak
* erkan oğur'un konserleri sırasında kötü hatırları hatırlattığı için çalmak istemediği parça.
ayrıca, cococabana kardeşimizin derin acısının yanında bugün içerisinde aldığım diğer kötü haberler neticesinde saatlerdir tekrar tekrar dinlediğim parça.
* gülün kokusu vardı albümünden bir türkü..
dinlerken, babannemin bir odaya kapanıp ağladığını gördüğümden beri dinleyemediğim muhteşem erkan oğur yorumu...
* dilsiz, kurak bir acıdır gelir, sarı bir yaprak gibi konar yüreğinize. içinizdeki küskün hışırtılara kulak kesilirsiniz çaresiz çünkü hiç de eskilere benzetemediğiniz bir ölü sessizlikle kuşatılmışsınızdır. yalnızlığınızın avlusundaki güvercinler de kanat vurup gitmişlerdir bir kayıtsızlık ülkesine. nedendir, niyedir bilmezsiniz. öylece susarsınız. sonra bir müzik usul usul bir hüzün üfler yüreğinize. ne içinizden ne dışınızdan, öyle birdenbire yalnız kalışınızdan geliyordur ses. bir erkan oğur uykusudur gözlerinize çöreklenir. koynunuzdaki yalancı muskaları devletin öfkeli bekçilerinin yüzüne vurup size serin bir rüzgar armağan eden pencereye dönersiniz yüzünüzü.
pencereden kar geliyor
tüm zamanlar içinde en sevdiğiniz zamanın, geniş zamanın sizi rahatsız etmeyen müşfik gölgeliklerinden gösterişli bir şeyler takınıp salınan şimdiki zamanın ıssız koridorlarına hicret edersiniz. gözleriniz yaşarır. goctu kervan kaldik daglar basindadır. nutkunuzda sükut perileri sizi ezeli bir sessizliğe davet eder. mahcup olursunuz. bunca zaman kurulan cümlelerin çiğ kokusu genzinizi yakar. bunca zaman en güzel küsmeleri tezyin eden kaleminiz büyük bir küsmenin arefesindedir. sonbaharı bekler. dünyanın tüm annelerinden daha güzel bir sonbahardır. bir şiiri susmak için dinlenebilecek en güzel türkünün mevsimidir. gurbetin ne renk olduğunu insanın yüreğini nasıl da yetim yürekler gibi karanlık bir şalla örttüğünü hikaye eder notalarında.
* Yönetmeni feyzi tuna ,Senaryo Yazarı cagan irmak olan tv filmi.
Oyuncular:
ipek Tuzcuoğlu
Mustafa Avkıran
Mehmet Esen
şarkısı ise tüyleri diken diken eden bir parçadır.
*