Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

kabataş erkek lisesi

Serbest Kürsü ve Sözlük kabataş erkek lisesi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin kendini boğazın serin sularına bırakabileceği, güzel lisem... ortaköy'de olan lise bugün pilav günü yapılan lise.. muhtemelen kal geldi laflarının havada uçuşuyor olduğu lise. vakti zamanında kazandığım ancak anadolu yakasından sırf uzak mesafe karşısında tembelliğimden ötürü gitmediğim ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

kabataş erkek lisesi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2009, 07:18 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart kabataş erkek lisesi

sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin kendini boğazın serin sularına bırakabileceği, güzel lisem...

ortaköy'de olan lise

bugün pilav günü yapılan lise..

muhtemelen kal geldi laflarının havada uçuşuyor olduğu lise.

vakti zamanında kazandığım ancak anadolu yakasından sırf uzak mesafe karşısında tembelliğimden ötürü gitmediğim meşhur lise. memnunum halimden.

yatılı okuduğum, hayatın her türlü yönünü gösterebilen, iğrenç idari kadrosuyla öğrencinin de amına koyabilme potansiyeli olan güzide lisem. tek artısı enfes kardeşliklerin kuruluyor olması. yani git deseler giderim gene... ne biliyim, duygulanıyorum...

içinde feriye sineması olan lise.yer olarak istanbulun en güzel yerlerinden birindedir, öğrencileri çok şanslılar bence.

7 mart 1908 : padişah 2.abdulhamitin fermanıyla kabataş erkek lisesi "kabataş mekteb-ı ıdadisi" adi altında kuruldu.

1908 yılında, osmanlı devleti idaresinin batı yanlısı yeni osmanlı lümpen tipleri tarafından idare edildiğini ve idaredeki kişilerin galatasaray lisesi'nde eğitim aldıklarını gören türkçüler, milli değerlere sahip genç insanlar yetiştirmek ve böylece ülkenin yönetiminde söz sahibi olabilmek için kabataş erkek lisesi'ni kurarlar.

18 nisan 1908 cumartesi : kabataş semtinde, set üstündeki binada öğretim başladı.

kabataş'daki esma sultan konaklarında kurulan kabataş erkek lisesinin ilk günü… müdür hasan tahsin,bu büyük günden aylar öncesinde kabataş mekteb-i idadisinin kadrosunu oluşturup eğitim programını düzenliyor.istanbulun galata, beyoğlu ve boğazicinin rumeli yakasında oturup istanbuldaki idadilere devam eden oğrencilerin naklen kaydı yapılıyor. ve kabataş mekteb-ı ıdadisi, 276 oğrenci ve tüm sınıflarıyla öğretime başlıyor.

1910: sadece 23 öğrenci mezun oldu.

balkan savaşları öncesinde hem kabataş erkek lisesi'nin hem beşiktaş jimnastik kulübünün renkleri kırmızı - beyazdır. ancak savaşlarda hem beşiktaş kulübü hem de kabataş erkek lisesi çok fazla şehit verince bu iki kurum ortak bir kararla renklerine siyahı ekleme kararı alırlar. ve sonuç olarak beşiktaş kırmızıyı atıp siyahı alır, siyah - beyaz renklerine kavuşur kabataş ise beyazı atar bugünkü kırmızı - siyah rengine geçer....

17 kasım 1913: ilkokul kısmının da açılması ile 12 sınıflı kabataş sultanisi haline getirildi.

1923: sultanilerin kaldırılması üzerine kabataş erkek lisesi adını aldı.

1928: kabataş'taki eski binaların yetersizliği nedeniyle beşiktaş ortaköy'de, 1867-1875 yılları arasında feriye sarayları olarak inşa edilen bugünkü binalarına taşındı.

özellikle 19.yüzyılın ikinci yarısından itibaren boğaza kâgir yapı tekniğinin girmesi, bu sarayların yanı sıra osmanlı ileri gelenler için yapılan yalılar, köşkler, ayrıca kışla, karakol gibi binalar, italyan, fransız mimarlarla, saray mimarlığını sürdüren balyanlar aracılığı ile boğazda çok görkemli kâgir yapıların ortaya çıkmasına neden oldu. feriye saraylarının bir bölümünü oluşturan feriye karakolu, tarihte sultan abdülazizin rı veya öldürülmesine de sahne olmuştu. tahttan indirilen abdülaziz buraya yerleştirilince karakol, muhafız kıtalarının ikametine ayrılmıştı. padişahın ölümü ile naaşı ikamet ettiği daireden alınarak, feriye karakoluna getirilir, zemin kattaki kahve odasına neferlere ait olan şiltelerden birinin üzerine yatırılır, istanbulun ve elçiliklerin ünlü doktorları raporlarını bu odada düzenlerler. bu işlemden sonra cenaze, topkapı sarayına götürülmek üzere karakol rıhtımından alınarak yalı köşkü iskelesine çıkarılır.

1934: okul bahçesinde yer alan ve ağalar dairesi adıyla bilinen cadde üzerindeki eski bina, onarılarak konferans salonu ve laboratuarların yer aldığı, kültür binası olarak kullanıma açıldı.

1941: öğrenci sayısının artması sonunda 1941-1942 ders yılında okulun orta kısmı kapatılarak, ayni binada yalnız lise olarak öğretime devam edildi.

1947: feriye sarayları'nın üçüncüsü olan ve o tarihe kadar beşiktaş ortaokulu olarak kullanılan bölüm de pansiyon binası olarak liseye devredildi.

günümüzde yabancı dil öğrenmenin gerekliliği ve genel liselerimizdeki dil öğretiminin yetersizliğinin giderilmesi amacıyla kabataş erkek lisesine anadolu liselerinden farklı bir statü kazandırılması düşünüldü. türkçe eğitim yapılarak lise önüne bir yıl hazırlık sınıfı açılması, lise 1,2,3, sınıflarda takviyeli olarak ingilizce okutulması esasına dayanan yönetmelik hazırlandı.

böylece okulumuza kazandırılan yeni statü çerçevesi içinde öğrenci alımı, kayıt kabul konularına açıklık kazandırıldı.

türk eğitim vakıfları dayanışma konseyi toplantısı için kabataş erkek lisesine gelen milli eğitim bakanı köksal toptana, vakıf bahçesinde restorasyonu devam eden feriye karakolu inşaatı gezdirildi, hazırlanan maket üzerinde gerekli açıklamalar yapıldı.

tekel arsası içinde bulunan ve zaptiye koğuşları adıyla anılan harap binaların restore edilerek resim atölyeleri, müzik derslikleri, konser salonu, öğrenci lokali, spor salonu haline dönüştürülmesi için gerekli proje çalışmalarına yine aynı mimarlar ekibince başlandı. bu projelerin gerçekleşmesi için maddi gücü olan kabataşlıların yardım etmesi, belirli oranda yardım yapan kişilere yardımları oranında bazı bölümlere adlarının verileceği yönetim kurulu başkanı cahit kocaömer tarafından kabataşlılara duyuruldu.

bu arada sabancı vakfı ile de temasa geçen vakıf başkanı kocaömer, yönetim kurulunun da görüşlerini alarak sabancı vakfının tüm projeye milli eğitim bakanlığı yanında 12 milyarlık bir destekle katılmasını içeren anlaşmayı milli eğitim bakanı köksal toptanın katılımıyla imzaladı.

bu çalışmalar okula ve vakfa olan ilgiyi arttırdı. gelişmeleri gören kabataş erkek lisesi emekli biyoloji öğretmeni zeria öğüt, ailesinden kalan erenköydeki, 1943 mezunu halil ibrahim karagülle de küçükyalıdaki dairelerini bağışladılar.

okulun yeni statüye kavuşması öğrenci ve veliler arasında ilgiyi arttırdı. bu nedenle kız öğrencilerin yatılı olma isteğinin karşılamak amacıyla yatılı kız öğrenci alınmaya başlandı.

1944 yılı mezunlarından anuştekin tokgözün çabalarıyla kabataş kültür merkezi ile okul kampüsünün tüm sıhhi tesisatı ile ilgili alt yapısı yenileştirildi, ısı sistemi merkezi kuruldu ve sistem doğal gaza dönüştürüldü.

kabataş kültür merkezi, milli eğitim bakanlığının olumlu görüşleri ile milli emlaktan 49 yıllığına kiralandı.

kabataş erkek lisesi ve kabataş kültür merkezi, istanbul boğazının en güzel yerinde, simgesel bir eğitim kurumu olarak ortaya çıktı. buranın uluslararası kültür, sanat ve bilim alanında bir merkez olması, özellikle boğaziçi ile ilgili kültürel, sanatsal ve bilimsel yapıtların toplandığı bir araştırma kitaplığının oluşmasını gündeme getirdi. bu nedenle okul kitaplığına "boğaziçi kitaplığı" adı verildi. 1946 yılı mezunlarından ve vakıf kurucu üyelerinden, işadamı kaya turgut, kabataş kültür merkezi b-blokta bulunan sanat derslikleri ve boğaziçi kitaplığının tefriş ile ilgili giderlerini karşıladı. ayrıca kabataş kültür merkezinde çok amaçlı kültürel etkinliklerde kullanılacak hale getirilen hamdi saver salonundan ayrı olarak okulun a kapısı girişindeki sevgi turgut spor salonunu da yaptırdı. salon 24 kasım 1995 öğretmenler gününde, kültür sitesi ise 27 kasım 1995 pazartesi günü cumhurbaşkanı süleyman demirel tarafından açıldı. kabataş eğitim vakfı sabancı kültür sitesinde kurulan kabataş kültür merkezi ile kabataş erkek lisesi tarihinde geçmişten geleceğe açılan bir kültür köprüsünün temeli de atılmış oldu.

kabataş erkek lisesi karma eğitimin ilk kız mezunlarını verdi.

vakfın desteği ile okul derslik binasının ve yatakhane binasının çatısı köklü onarımla yenilendi.1996)

a blokta 45 ve 60 kişilik iki cep sineması ile kültür merkezi ve okulumuzun çağdaş teknoloji ile donatılmış konser ve tiyatro salonuna kavuşması için yapılan çalışmalar sonuçlandı. a bloktaki sinema salonunun altındaki hamdi saver salonu, 170 kişilik tiyatro ve konser salonu olarak açıldı.

tarihi bir yapı içinde eğitim, öğretimini sürdüren ve geleneği olan kabataş erkek lisesinin geçmişten gelen obje ve belgelerini yeni ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla okul yönetimi tarafından ilk müze çalışmaların temeli atılmıştı. kabataş kültür merkezinin açılmasıyla bu müze girişimini daha etraflı ve bilimsel olarak düzenlemek amacıyla yıldız üniversitesi müze bölümü ile ilişki kuruldu. bölüm başkanı prof.dr.tomur atagökün önderliğinde okul-müze çalışmaları tamamlanarak, belki türkiyede ve dünyada ilk örneği olan okul müzesi, okulun derslik binasının salonlarında açıldı.

http://www.kabataserkeklisesi.net ten alıntıdır.

kimileri için boğazın kenarında şanslı veletlerin okuduğu, kimileri için hayattan daha önemli değer, her şey.

neydi ne değildi diye sorarsanız bana, belki de bir bünyeyi adam eden yerdi derim size. belki de hani o kanka veya arkadaş lafının kifayetsiz kaldığı, sadece kardeş olarak birbirinizi tanımlayabileceğiniz yuvaydı bizim için. zordu, evet hem de çok zor.

girişin ayrı zor, çıkışın ayrı zor olduğu bir okuldur kabataş. ders değildi bizim için kabataş'ı zor yapan. girerken sıkı disipline ve 40 kişilik koğuşlarında hayatını annesiz babasız sürdürebilmek zordu, çıkarken de o 40 kişiden ayrılmak.

bir gün yanlızlığına kahrettiğinde, arkanda ordu gibi biriken kardeşlerini, omzunda biriken dost elleri görebilmekti. gariptir ki sevginin aslında başka yönlerinin olduğunu gösterirdi bize kabataş. yatakhenesinde abilerinden gördüğün sevgi küçük kardeşlerinden gördüğün saygıydı.

bizi bize bir daha katandı.

dalgalara bakarak özlem gidermeyi, o güzel kıyıda sigara tüttürmenin keyfini, ilk ergen kavgasında güçlü olmayı öğrendik.

hem bir, hem bin kişiydik.

şimdi bizler, onun yüzünü kara çıkarmamak için çabalıyoruz. bize hediye ettiği o sevgi ile, kendimden çok sevdiğim kardeşlerim ile hep elele...

şükürler olsun.

istanbul'un en köklü ve başarılı okullarından. özellikle tanıdığım orta yaşlı mezunları rol modeli olabilecek derinlikte insanlardır. istanbul'a yakışır bir okuldur kesinlikle.

okulun üniversite kısmının kabataşlılara 100. yıl hediyesi olarak açılacağı konuşulan lise. galatasaray'a mı özenilmiş bilemem ama gayet yerinde bir karar bence.
istanbulda en erken tanıştığım ve o zamanlar yatılı olarak okumanın çok keyifli olacağını düşündüğüm lisedir. hem bulunduğu yer ve hem de denize nazır olmasıyla gönlümü fethetmiştir bu okul. okulun geleneksel pilav gününe de katılıp her yaştan mezunu gördüğümde acaba ileride böyle bir atmosferi biz de yakalayabilcek miyiz de sormuşluğum da vardır.

bu seneki pilav günü 4 haziran'da olacak olan lisemiz.

Kaynak: İtüSözlük

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks