Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

omer hayyam - 2

Serbest Kürsü ve Sözlük omer hayyam - 2 Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * Horasan'ın Nişapur ilinde dünyaya geldi. Aynı yerde öldü. Gerçek adı: Gıyaseddin Ebu'LFeth b.ibrahim el-Hayyam'dır.Yaşamı konusunda ayrıntılı bilgi yoksa da başta Beyhaki olmak üzere, değişik kaynaklar onun Belh, buhara, Merv ve bagdat gibi bilimsel bakımdan birer odak durumunda olan yerlerde ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

omer hayyam - 2

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2009, 09:47 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart omer hayyam - 2

* Horasan'ın Nişapur ilinde dünyaya geldi. Aynı yerde öldü.

Gerçek adı: Gıyaseddin Ebu'LFeth b.ibrahim el-Hayyam'dır.Yaşamı konusunda ayrıntılı bilgi yoksa da başta Beyhaki olmak üzere, değişik kaynaklar onun Belh, buhara, Merv ve bagdat gibi bilimsel bakımdan birer odak durumunda olan yerlerde öğrenim gördüğünü, özellikle matematik, gökbilim, tip,tasavvuf ve edebiyat alanlarında geniş kapsamlı çalışmalar

yaptığını belirtirler.

Ömer Hayyam, özellikle Eukleides'in Stoikhea'sı

* aracılığıyla Orta Çağ'a ulaşan, Yunan ile Hint ve Çin Matematiği'ni birlikte tanıma olanağını başarıyla kullanarak, büyük bir gelişme gösteren islam Matematik Okulu'nun Xi'inci Yüzyıl sonlarında Xii'inci yüzyıl başlarındaki en büyük temsilcisidir. O dönemlerin hemen hemen her matematikçisi gibi Ömer Hayyam da Astronomiyle ilgilenmiştir. Gerçek Güneş yılından sapması, bugün kullanılana oranla daha küçük olan bir takvim hazırlamıştır. Günümüze ancak en parlak yüz yıldızın eliptik koordinatlarını içeren bir bölümü kalmış olan Zic-i Melikşah'ı

* hazırlayan bilim kurulunun yöneticiliğini yapmıştır.

Ömer Hayyam'ın edebiyatçılığının yanı sıra Matematik alanında bilinen tam 14 yapıtı bulunmaktadır. Bunlar özellikle aritmetik, sayı kuramı ve cebir dallarında, birçok yeni tanım, çözüm ve yorumu içerir. Çin ve Hint matematikçilerinin aritmetik konusundaki çalışmalarına dayanan kayıp bir yapıtında da doğal sayıların ikinci, üçüncü ve dördüncü dereceden köklerinin bulunmasını sağlayan bir yöntem bulup geliştirmiştir. Bugün kullanılan Binom açılımından farksız olan bu yöntem, Batı'da 19'uncu yüzyılda yinelenebilmiştir.

Ömer Hayyam, Şerhi ma Askala Min Musadaratı Kitabı Uklidis

* adlı yapıtında, Eukleides'in Eudoksos'dan aktardığı oran tanımı sayı kavramına dönüştürmüş ve oranların, dolayısıyla da rasyonel olmayan sayıların, niceliklerin ölçümünde rasyonel sayılardan farksız şekilde kullanılmasını başlatarak sayı kavramında yepyeni bir çığır açmıştır.

Ömer Hayyam'ın Cebir alanındaki en önemli yapıtı olan "Cebir ve Mukabele Problemlerinin Tanıtılması Üstüne inceleme"dir. Üçüncü derece denklemlerinin çözümünde, iki koniğin arakesitlerinden yararlanmaya dayalı yöntemi tanıtır. Bu yapıtta kökleri eski Yunan Matematiği'nde bulunmakla beraber büyük ölçüde islam Matematikçileri tarafından geliştirilen konik kesitler yönteminin daha önce başarılmış uygulamalarının yanı sıra, kök sayısının birden fazla olabileceği ilk kez açıklanmış, iki kökü olan kimi denklemlere yer verilmiş ve denklemler kök sayılarına göre sınıflandırılmıştır.

Yine pek çok islam Matematikçisi gibi Ömer Hayyam da paralellik kuramını, Elemanlar'ın V'inci aksiyomundan farklı bir temele oturtmaya çaba harcamıştır. Daha sonra Nasireddin Tusi tarafından geliştirilecek olan paralelliğe ilişkin buluşlarıyla da Batı'da ancak 17'inci yüzyılda başlayacak olan çalışmaları etkilemiştir.

* Kısaltıp Yalınlaştıran: H. Zekai YiĞiTLER

* sonunda geldi...! bu gün hayyamı anma günüdür duyurulur sevenleri mutlaka kutlasın,sarap ve siirleriyle....

* yoğun hava şartları nedeniyle hayyamı kutlama günü ertelenebilir. ama bir şekilde bu eylem gerçekleştirilecektir.

* acem feylesof, rubailer üstadı, matematikçi... tıpla da uğraşmıştır. yadırganacak bir şey değildir. o dönem bilimler ileriki yüzyıllarda ortaya çıkacağı gibi birbirlerinden keskin çizgilerle pek ayrılmış değillerdi.

kendisine dönemin hükümdar ve vezirlerince devlet hiyerarşisinde pek çok makam verilmek istendiysede o kendini siyasetin dolaplarından uzak tutmayı tercih etmiş ve pek bulaşmamıştır.

kendisi çok defa rubailerinde allah a hitap şeklinden dolayı eleştirilmiş ve hatta saldırılara uğramıştır. ama kendisi bunun nedeninin, allah ın kendisine kendisinden bile yakın olduğunu, allah hakkında aklından geçenleri zaten allah ın daha iyi bildiğini, bu nedenle de ona hitap ederken, kendini yücelttikçe yücelten hükümdarlara yapıldığı gibi, bir ton övgünün gereksiz olduğunu, ona samimiyetle yaklaştığını söyleyerek açıklamıştır.

ayrıca kendini belli bir milletten gören bir insan değildir. zaten onun döneminde milliyetçilik kavramı henüz yoktur.

şahsen benim en sevdiğim şairlerdendir.

* gitar ,şarap ve hayyamın o süper siirleriyle, havai fişek eşliginde baslayan

* kutlamalarla onu saygıyla andıgımız bir gecenin sonu.....

* şarap içipte güzel sevmek mi daha iyi

iki yüzlü softaları dinlemek mi?

sarhoşla aşık cehenneme gidecekse,

kimselerin göreceği yoktur cenneti.

* Gerçek ismi Ebul Feth Ömer bin ibrahim olan, rivayete göre çadırcı anlamına gelen takma ismi hayyam'ı çadırcılıkla uğraşan dedelerinden dolayı alan ve aklımda tek bir dörtlüğü kalan bilgin ve şair.

"çekmeyiz aşağılık dünyanın gamını

özleriz gül rengi şarabın canını

şarap dünyanın kanı dünya ise kanlımız

niçin içmeyelim kanlımızın kanını"

* kendisini uzun süre takip ettim, gerek onunla ilgili yazılanları gerekse yazdıklarını okudum ve şunu söylebilirim: kendisi çok ileri görüşlü, kendini bilen ve hayat yasanacak denilen adamlardan.. kendisini ilahlardan biri olarak kabul ediyorum... bir digeri için:

* yarım somunun var mı, bir de ufak evin?

kimsenin kulu, kölesi değil misin?

kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya

keyfine bak... en hoş dünyası olan sensin

insan yemeden, içmeden edemez

bunlar için gayret sarfetmene bir şey denemez

ama ondan ötesi olmuş, olmamış

onurundan fedakarlık etmeye değmez

dedim artık bilgiden bir noksanım yok

şu dünyanın sırrına erdim az çok

derken aklım geldi birden başıma

bir de baktım ömür geçmiş hiç bir şey bildiğim yok

gençlik bir kitaptır, okuduk bitti

canım bahar çoktan geçti - kış şimdi

hani sevincim, o cıvıl cıvıl kuş?

nasıl geldi, ne zaman uçtu gitti?

* putların,kabenin istediği:kölelik

çanların,ezanların dilediği:kölelik

mihraptı,kiliseydi,tesbihti,salipti

nedir hepsinin özelligi?kölelik...

* tanım: şu metnin sahibi:

"yarım somunun var mı, bir de ufak evin?

kimsenin kulu, kölesi değil misin?

kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya

keyfine bak... en hoş dünyası olan sensin

insan yemeden, içmeden edemez

bunlar için gayret sarfetmene bir şey denemez

ama ondan ötesi olmuş, olmamış

onurundan fedakarlık etmeye değmez

dedim artık bilgiden bir noksanım yok

şu dünyanın sırrına erdim az çok

derken aklım geldi birden başıma

bir de baktım ömür geçmiş hiç bir şey bildiğim yok

gençlik bir kitaptır, okuduk bitti

canım bahar çoktan geçti - kış şimdi

hani sevincim, o cıvıl cıvıl kuş?

nasıl geldi, ne zaman uçtu gitti? "

* Asıl adı giyaseddin ebu l feth bin ibrahim el hayyam dır.18 Mayis 1048'de iranin Nişabur kentinde doğan omer hayyam bir çadırcının oğluydu. Çadırcı anlamına gelen soyadını babasının mesleğinden almistir.Fakat o soyisminin çok ötesinde işlere imza atmıştır.ilgilendiği ilimler:matematik ,fizik,astronomi,şiir,tıp,müzik. Horasan'ın yıldızı iran'ın Irak'ı Acemi ve Irak'ı Arabi olmak üzere her iki Irak'ın dahisi, feylesoflarin prensi Ömer!

ayrıca şarabın tanrısı,tanrıyı sorgulayıp, yargılayan büyük bilgin ve duygu adamı

* bir çocuğun gözünün önünde, tek elinde şarap kadehi kucağında parşömen diğer elinde tüylü mürekkepli kalem, etrafında pervane bir sürü hatun, kleopatra koltuğuna uzanmış bir şekilde canlanabilen adam..**

* şarap ile tanrıyı hiç birbirine küstürmeyen kadirşinas insan.

* "sen insan kanı içersin biz üzüm kanı, söyle padişahım hangimiz daha insaflı" sözüyle tanıdığım bilim ve sanat insanı.

ayrıca semerkant isimli romana konu olmuştur.

* bu kadar entry girilmiş yeri hakkında pek birşey yazılmamış.onu da yazalım tam olsun.beyoğlunda tarlabaşının üst tarafında kalan pek tekin olmayan bir yer...

* celalettin melikşah tarafından seçilen celali takvimini yaratan bilgin insan,feylsof kişi.

* şarap ile tanrı arasındaki farklı bilen yegane insandır.

elleri öpülesi şahsiyettir.

* dinin en hızlı sekilde ilerledigi zamanlarda yasamasına ragmen, simdi ve bundan sonraki bircok insanın asla varamıyacagı bir noktaya gelmiş aşmış insan.

* iranlı şair ve bilgin

* . Hayatı, gençlik yılları kesinlikle bilinmiyor. Elde bulunan eserlerinden, hayatıyla ilgili olayları anlatan bazı kitaplardan, mantık, felsefe, matematik ve astronomi konularında çalıştığı, bu alanlarda düzenli bir öğrenim gördüğü anlaşılmaktadır. Hayyam

* takma adını, atalarının çadırcılık yapmaları yüzünden aldığı söylenir. Ömer Hayyam, zamanında daha çok bilgin olarak ün kazandı. iran'ın, Selçuklular yönetiminde olduğu bir çağda yetişen Hayyam, Horasan ülkesindeki büyük şehirleri, Belh, Buhara ve Merv gibi bilim merkezlerini gezdi, birara Bağdat'a da gitti. Zamanının hükümdarlarından, özellikle selçuklu sultanı Melikşak ve Karahanlılardan Şemsülmülk'ten büyük yakınlık gördü. Saraylarında, meclislerinde bulundu.

Şarabın adı kötüye çıkmış, kendi hoş,

Hele bir güzelle içersen daha bir hoş

Harammış şarap, olsun, bana göre hava hoş:

Hem, bana sorarsan, haram olan herşey hoş

Cennette huriler varmış, kara gözlü

içkinin de ordaymış en güzeli.

Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz

Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili

Dünya ne verdi sana? Hep dert, hep dert!

Güzel canın da bir gün elbet.

Toprağında yeşillikler bitmeden

Uzan yeşilliğe, gününü gün et

Öldürmek de, yaşatmak da senin işin

Bu dünyayı gönlünce düzenleyen sensin.

Ben kötüyüm diyelim, kimde kabahat?

Beni böyle yaratan sen değil misin?

Ben içerim, ama sarhoşluk etmem:

Kadehten başka şeye el uzatmam.

Şaraba taparmışım, evet, taparım:

Ama senin gibi kendime tapmam.

rubailerinin sahibi.

* bu ucsuz bucaksiz dunya icinde,bilki

mutlu yasamak iki turlu insana vergi

biri iyinin kotunun aslini bilir,

oteki ne dunyayi bilir, ne kendini.

* BiR ÇEMBER ÇiZiLSE

MERKEZiNDE BEN

KENARINDA SEN

SEN DÖNDÜKÇE BENi

BEN DÖNDÜKÇE SENi GÖRSEM

ÖYLE BiR AN GELSE Ki

YARIÇAP SIFIR OLSA !

* su olan biten varya,

bosver ona

tas yağsın isterse,

cok surmez

dakka sasma

dakka yasamaya bak

ne gecmısı dusun

ne gelecekten kork...

* uğruna dertlere düştüğüm sevgili

bir başkasına tutulmuş o da dertli

derdimin dermanı kendi derdinde...

hekim hasta olunca kime gitmeli?

rubaisiyle,e yuh be kardeşim bu kadar mı güzel yazılır dedirten.sadece yazmakla kalmayıp astronomi ve matematikle de uğraşan,saygı duyulası zat-ı merhum...

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks