Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

marksizm

Serbest Kürsü ve Sözlük marksizm Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız karl marx'ın öğretilerini içeren ideoloji. karl marx ve friedrich engels'in düşünceleri üzerine kurulmuş politik, ekonomik ve felsefi akım. modern komünizm ve birçok sosyalist kuram, marksizmden türemiştir. toplumun yatay bir bölünme ile ayrıldığını ve bunun sınıf bölünmesi olduğunu öne sürer.ideolojisini ulus,din ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

marksizm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2009, 08:34 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart marksizm

karl marx'ın öğretilerini içeren ideoloji.



karl marx ve friedrich engels'in düşünceleri üzerine kurulmuş politik, ekonomik ve felsefi akım. modern komünizm ve birçok sosyalist kuram, marksizmden türemiştir.

toplumun yatay bir bölünme ile ayrıldığını ve bunun sınıf bölünmesi olduğunu öne sürer.ideolojisini ulus,din vb bölünmelere dayandırmaz.

üç temel öğenin bileşiminden oluşur: ekonomi politiğin eleştirisi, diyalektik felsefe,siyaset teorisi.devrimci işçi hareketi ise bu üç ögenin bütünleştirici gücüdür.

marksizm donmuş bir dogma değil, bir eylem kılavuzudur. felsefeden ekonomi politiğe, teoriden siyasete, siyasetten örgütlenmeye, örgütlenmeden sınıf ve kitle eylemine ve sınıf mücadelesinin her cephesine olağanüstü bir devrimci devinimi taşıyan, marksizmden başkası değildir.



dogmatik olduğu yazılır, çizilir. oportünizm, marksizmde her zaman dogmatizmi görür. bunun nedeni, oportünizmin toplumun tarihsel gelişim yasalarından, sosyalizmin bu gelişim yasalarından doğan kaçınılmazlığından hiçbir şey anlamaması, işçi sınıfının gelecek perspektifi yerine anın teorisini ve taktiğini üretmesidir. o, görünenle, suyun yüzeyinde olanla, an'da baskın olanla yetinir ve politikasını andan üretir. felsefede olgucu, siyasette ve pratikte pragmatiktir. kendiliğindenciliğin evrensel kuralını uygular: olan olması gerekendir! marksizmin sınıf mücadelesinde her zaman ilkesel tutumu esas almasını, her süreci ve sorunu tarih-dönem-gelecek bağlantısı içerisinde irdelemesini ve politika ve taktiklerini sınıf mücadelesinin ileriye taşınması perspektifiyle inşa etmesini o, dogmatizm ve şablonculuk olarak değerlendirir.



marksistler, oportünizmin kendilerine yönelttiği dogmatizm saldırısından tarih boyunca onur duyarlar. bunu, ideolojik, siyasal, taktiksel planda çektikleri kırmızı çizgilerin bir doğrulanması sayarlar. peki ya oportünizm de marksizmin kendisini karanlıkta dahi teşhis edebildiğinin farkında mıdır?

doğanın, toplumun ve insan aklının gelişiminin en genel yasalarının ve dünya ve onun devrimci dönüşümü yöntemlerinin oluşturduğu felsefe.

marksizmi aşma tasarısının galiba pek bir anlamı da yok, geleceği de çünkü marksizm kendi kendini aşan bir dünya görüşüdür.



marks'ın temeldeki amacından biraz sapmış olsa da, hala dünyayı anlamada kullanılan önemli ideolojilerden bir tanesidir.



evet, marks kendisi bizzat marksist değilim demiştir. çünkü marks anladığını düşünen insanlar, genelde sınıf kavgası temelinden yaklaşıyorlardı. bu kavga onlara cazip geldiği için midir nedir, marks'ı işçi haklarını savunmaya çalışan bir sendikacı olarak görüyorlardı. oysa marks estranged labor makalesinde dediği gibi, insanla hayvanı birbirinden ayıran önemli bir özelliği yok ettiği için eleştiriyordu kapitalizmi. metalaşmaktan ve kendine yabancılaşmaktan korumak için yazıyordu. devrimleriyle ilgili öngörüsü bireyin özgürlüğüne ve kurumlaşmasına karşı çıkmasına dayanıyordu.



bu açıdan, marks'ı belki de en iyi anlayan kişilerden birisi michel foucault'dur. her ne kadar devrinin marksistleri tarafından dışlansa da, marks'ın bu bireye yönelik düşüncelerini, antik yunan ve roma felsefesine dek götürmüş, hristiyanlıktaki ruhaniyatı da karıştırarak genel bir benlik kavramıyla ortaya çıkmıştır. bu noktada, iktidar mücadelesinin sadece sınıflar arası verilmediğini, bireylerin de gerek cinsellik gerek de başka şekillerde bu mücadelede tek başlarına savaşmaları gerektiğini söylemiştir.



marksizm, hala geçerliliğini korumaktadır, zira marks, yeni teknolojilerin insanları götürdüğü noktayı o günden görmüş ve modernizm denen şeyin insanları dönüştürmekte olduğuna vurgu yapmış, bu yeni teknolojiyi insanlığın yararına olan bir şeye dönüştürmekle ancak insanlık kurtuluşunu elde edecektir, diyerek kendi kaderini tayin etme vurgusunu yapmıştır. bugün de kapitalizm'in çok da dönüşmediğini, sadece yeni teknolojilerin artık bu konuda daha acımasız olduğunu görmekteyiz. bu nedenle de marks-foucault çizgisinde hatta habermas'a da değinerek günümüz dünyasına marksist bir paradigma altında bakabiliriz.

marksizm bir dünya dinidir

marks bu dinin tanrısıdır

kitabı das kapital'dir.

bu üstad ı okuyup öğrenmenin bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim.. sınav yüzünden soğumaya başladım.. umarım sınavdan sonra kitabını okumaya halim kalır..



p.s : öneri kaynaklara açığım..

sürekli düşünülen,aradan yıllar geçmesine rağmen hala tartışılan,felsefi ve siyasi yönü daha ağır basan,esasında temelsiz,ilk baskışta tam eşitliği savunduğunu sanıp,içine girdikçe,biraz da mantığınızı kullanarak aslında tam eşitsizliği savunduğunu anlayabileceğiniz ideoloji.yüzyıllardır ülkeden ülkeye savrulup durmuştur.devrimizde uygulanılabilirliği yoktur.

eninde sonunda bütün dünyada hüküm sürecek olan felsefi önermedir.

ne kadar yırtarsalk yırtalım müstehcen yerlerimizi en gerçek, en insan için olan felsefe olan marksizmin bayrağı dalgalanacaktır bütün dünyada. bu bir ütopya değil, öngörü değil, evrimin sistemler üzerindeki değişmez yasasıdır.



kapitalizm kendi kendini öldürmeye ve kendi mezar kazıcılarını yaratmaya mahkumdur. ve marsizm bir kapitalist sistem eleştirisi olarak tek ve yek önermedir.

sentetik bir felsefi sistemdir.

aynı zamanda analitik bir felsefe sistemidir. bütün olarak olmasa da)



Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


marksizm

Serbest Kürsü ve Sözlük marksizm Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız karl marx'ın öğretilerini içeren ideoloji. karl marx ve friedrich engels'in düşünceleri üzerine kurulmuş politik, ekonomik ve felsefi akım. modern komünizm ve birçok sosyalist kuram, marksizmden türemiştir. toplumun yatay bir bölünme ile ayrıldığını ve bunun sınıf bölünmesi olduğunu öne sürer.ideolojisini ulus,din ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.