Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

hürrem sultan

Serbest Kürsü ve Sözlük hürrem sultan Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız kanuni sultan süleyman'ın slav asıllı eşi. ayrıca dansın sultanları gibi bir gösterinin adı. türkiye'de kısa bir süre gösteri yaptıktan sonra dünya turnesine çıktılar. kim bilir nerdeler şimdi? büyük eğitmenler tarafından günde* 8 saat kadar çalıştırılarak aylarca hazırlandılar. büyük bir emek... ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

hürrem sultan

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2009, 07:29 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart hürrem sultan

kanuni sultan süleyman'ın slav asıllı eşi.

ayrıca dansın sultanları gibi bir gösterinin adı. türkiye'de kısa bir süre gösteri yaptıktan sonra dünya turnesine çıktılar. kim bilir nerdeler şimdi? büyük eğitmenler tarafından günde* 8 saat kadar çalıştırılarak aylarca hazırlandılar. büyük bir emek...

colin falconer kaleme almıştır bu ünlü hatunu fakat işi fazlasıyla abartıp,kadını hayali komplolorun içine sokmuştur.bir süre nefret ettim hürrem sultan'dan ama anlatılanların doğru olma olasılığı hele de öylesine bir dönemde imkansız!

oğlu sarı selimin tahta çıkması için şehzade mustafa'ya kıydırmıştır ya, affetmem onu.

asıl adı roksalandır.

orijini tam olarak bilinmemekle birlikte ya ukrayna slavı ya da rus slavı olduğu söylenir..küçük yaşta esir alınıp hareme konan hürrem kısa zamanda kanuni'nin aklını çelip kendini haseki etmiştir. osmanlı tarihinde padişahla resmi nikah kıyan ilk kadındır. haseki olduktan sonra hür'üm,özgür'üm anlamına gelen hürrem ismini kanuni ona kendi koymuştur.

bir kadının bir erkeğe neler yaptırabileceğinin en güzel örneği

orhan asena'nın kanuni sultan süleyman dörtlemesi'nin ikinci bölümü.

o dönemde halkın istediği eski hasekinin oğlu şehzade mustafa 'dır. hurrem sultan'ın valide sultan olabilmek için oğullarını tahta oturtmaya çalışmasını anlatır.

ölürken kanuni'ye söylediği son cümleler : ben senin küçük roksalan'ın değilim, seni asla sevmedim, hayatımın hergünü senden nefret ettim..hiç düşündün mü beyazid neden iyi bir asker, çünkü o senden değil, ibrahimden , bu da benden osmanlıya bir hediye..seç şimdi, ya selim ya da rum dölü senden sonra padişah olacak..seni lanetliyorum ve inşallah imparatorluğun yerle bir olur..



bu nedenle kanuni, iyi bir şehzede olan beyazıd'ı öldürtmüş ve mecburen alkolden ve eğlenceden başka bir şey düşünmeyen selim'i şehzade yapmıştır. dikkat edilirse osmanlı, selim ile birlikte zayıflama dönemine adımlarını atmıştır. selim, haremde bir cariyeyi kovalarken düşüp hayatını kaybetmiştir.



kendisini ailesinden koparıp köle yapanlara beslediği kini, sultan olduktan sonra intikam ateşiyle alevlendiren hürrem sultan, kanuni gibi bir padişahı kendi amaçlarına alet etmeyi başarmıştır, hatta kanuni kendi öz oğullarını dahi hürrem'in oyunlarına inanarak öldürtmüştür. bunun yanında, kanuni, hürrem'in etkisinde kalarak, en yakın dostunu ve sadrazamını öldürmüştür. ince ince yağtığı planlarla, şehzade mustafa'nın kanuni'ye karşı ayaklanacağını padişahına inandırmış ve mustafayı kanuniye öldürttürmüştür. bununla ilgili kanuniye yazdığı mektuplar arşivlerde vardır.



hürrem sultan, kendisini valideye farkettirmiş ve kanuniyle bir gece birlikte olmuştur. ancak sultan olabilmesi için, kanuniden hamile kalması gerekmektedir. işini garantiye almak için ibrahim'i kandırmış ve onunla gizli gizli birlikte olmuştur. beyazıd bu nedenle ibrahim'in oğludur. daha sonra sadrazamlığa yükselen ibrahim'e karşı bu kozu kullanmış ve istediklerini ona yaptırmıştır.



- osmanlı'da padişah, savaşlara ordunun başında giderdi. bu kural kanuni ile bozulmuştur. kanuni'den önceki padişahlar her sefere ve savaşa gitmişlerdir. ancak hürrem zekasıyla kanuni'yi sarayda kalmaya ikna etmiştir. tabi ki bunu kanuni'den ayrı kalmamak için yapmamıştır. hem planladıklarını daha rahat yapabilmek için hem de kanuni'nin hayatta kalmasını sağlamak için.



- haremi kapattıran tek sultandır.



- kendisine resmi nikah kıydıran tek sultandır. padişahların bile sözünden çıkmadıkları şeyhülislam'ı ikna etmiş ve bu nikahı kıydırtmıştır. ,



- harem'in düzenini değiştirmiştir.



zorla köle yaptırılan bir kadının, intikam ateşiyle neler yapabileceğinin göstergesidir hürrem sultan.



kanuni sultan süleyman hanın zevcesidir. haseki ve hürrem sultan ismiyle meşhur oldu. 1558 tarihinde istanbul'da vefat etti. süleymaniye camii avlusuna defnedildi. kanuni sonradan bu saliha zevcesinin kabri üzerine bir türbe yaptırdı. türbe, mimar sinan'ın eseri olup, içi muhteşem çinilerle süslüdür. kubbeye yakın yerlerinde âyet-i kerimeler yazılıdır.



ilk çocuğu şehzade mehmed olup, kanuni'nin tahta çıkmasından bir yıl sonra dünyaya gelmiştir. mihr-i mah sultan, şehzade selim ve bayezid diğer çocuklarıdır. bunlar kendisinden sonra vefat etmişlerdir. mihr-i mah sultan, rüstem paşa ile evlendirildi.



hürrem sultan, hayır hasenat yapmayı çok severdi. aksaray'da o zaman avratpazarı, bugün haseki denilen semtte kubbeli bir cami ile şadırvan, yanında imaret, medrese, darüşşifa ve mektep yaptırdı. medrese, 1539 da yapıldı. şimdi belediyenin polikliniği olarak kullanılan darüşşifa da 1550 de inşa edildi. bundan başka mekke ve medine-i münevverede birer imaret yaptırdı. edirne'ye su getirtti ve bunları muhtelif çeşmelerden akıttı. cisr-i mustafa paşada kervansaray, cami ve imaret yaptırdı. bunlara kocası kanuni sultan süleyman'ın kendisine verdiği emlakını vakfederek adını hayırla tarihe yazdırdı. kanuni de bu saliha zevcesi için, hayatının sonuna kadar hayırlar ve vakıflar yaptırmıştır.



yorumlara gelince yorum mudur, uydurma mıdır bilmem ama gerçekten gülünecek yorumlar var yukarıdaki satırlarda. sanki yanındaymış gibi yazılmış, neresinden uydurdu allah bilir. şimdi şunu iyi bilmeli ki tarih gibi bir bilimde kaynak esastır. kaynak ta birincil kaynak olmalıdır. elin gerizekalı satılmış batılı romancısının yazdığı ifitiralarla dolu saçmalıklara inanmak onlardan daha kötü duruma düşmektir. çünkü adam araştırma ya da tarih kaygısıyla değil belli bir maksatla kaleme alıyor o paçavrayı. sen de bunu yiyerek, yani bu kitabı okuyorsun okumakla kalmıyor dangalakça yazılmış yazıları kabul ediyorsun. bir tarafta eğer kabul edersen tarihin geçmişin var diğer tarafta afedersin ama ne idüğü belirsiz bir gayrimüslimin yazdıkları var. akıl alacak gibi değil.

bütün dünyaya diz çöktüren bir padişahı kendi dizlerinin önünde defalarca çöktürmüş rus asıllı köle iken sultan olmuş kişi.kendi oğlu için kanuninin diğer oğullarını öldürtmüş korkulacak kadın.

kleopatra'nın osmanlı şubesi.



siz viyana niye fethedilmedi sanıyorsunuz? ağır top bitmişmiş, kış geliyormuş falan bahane bunlar.



seferden önce kanuni hürrem ile birlikte olmuş, ki genelde cariyeleri birkaç saat yatağında tutan kanuni hürrem'i sabaha kadar yollamamış hareme.



sonra dayanmışlar viyana'ya. kanuni'nin aklı hürrem'de, hürrem'in tadı kanuni'nin damağında ancak hürrem de kaldı istanbul'da. uçkuruna düşkün kanuni bakmış olacak gibi değil, hürrem uğruna döner seferden kış geliyor ayağına.



entrikaşinas hatun. veya günümüz tabiriyle bildiğin kaşar. çook eskilerden böyle



Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


hürrem sultan

Serbest Kürsü ve Sözlük hürrem sultan Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız kanuni sultan süleyman'ın slav asıllı eşi. ayrıca dansın sultanları gibi bir gösterinin adı. türkiye'de kısa bir süre gösteri yaptıktan sonra dünya turnesine çıktılar. kim bilir nerdeler şimdi? büyük eğitmenler tarafından günde* 8 saat kadar çalıştırılarak aylarca hazırlandılar. büyük bir emek... ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.