çeşitli ülkelerde imparator olarak kullanılmış ünvan, caesar'dan geliyor. roma, alman, rus, bulgar vs. hatta osmanlı padişahlarının ünvanlarından biri de kayser-i rum'dur, osmanlı devleti istanbul'un fethiyle roma imparatorluğu'nun bir parçası durumunda olan bizansı yıkmış, dolayısıyla roma mirasının üzerine oturmuş ve fatih de bu sebepten kayser-i rum ünvanını kendine uygun görmüştür.
arkadaşımın babasının ismi... annem nedense inatla kays bey der kendisine, hayret bişey...
kayser sozer'in açtığı ya da giri girdiği birçok başlıkta, başka yazarlarca verilen bakınızlarda kayser sozer için kullanılan kısaltmadır.
ulan herifin adı kayser soyadı sozer değil ki! kullanıcı adı bu. sen adamın kullanıcı adını neden kısaltıyorsun. neden? neden? neden? tepkisiz kalmayın bir nick de siz verin diye bir kampanya var da benim mi haberim yok? yarın bir gün kayser diye bir kullanıcı gelse ne bok yiyeceksiniz?
velhasıl nasıl olup da konsepte aykırı olmadığını anlamadığım bakınızlarla* sözlüğün ebesini sikiyorsunuz, ona bir şey demiyorum, bari doğru dürüst sikin, ona da razıyım.
hadi şimdi siktirin gidin.
not: ayriyetten bu giriyle benim de sözlük üzerinde müspet olmayan etkilerim olduğunu söyleyenler var ama benim tepki gösterdiğim güruhla karşılaştırılmam çatapat vs. hidrojen bombası gibi oluyor, komik kaçıyor.
isveçli saygıdeğer bir thrash metal grubu:
jokke -
swaney -
spice - vocals
bob ruben - drums
ewil - bass
discografi:
2005 - kaiserhorf
2006 - good citizen ep
2006 - frame the world... hang it on the wall
güzel güzel, valla bak!
Kaynak: İtüSözlük