Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

lost teorileri

Serbest Kürsü ve Sözlük lost teorileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız meraklısına.. baya bir tutmuş ve çok sayıdaki seyircinin her hafta teoriden teoriye sürüklendiği dizi olan lost için yaratılmış teorilerdir.. bir sorun olmazsa daha 6 sezon izleyeceğimiz bu dizinin teorileri dediğimiz fanatiklerinin halis mulis ev yemeği tadında yarattığı teorilerdir ve wikipediadan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

lost teorileri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2009, 09:53 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart lost teorileri

meraklısına..



baya bir tutmuş ve çok sayıdaki seyircinin her hafta teoriden teoriye sürüklendiği dizi olan lost için yaratılmış teorilerdir..



bir sorun olmazsa daha 6 sezon izleyeceğimiz bu dizinin teorileri dediğimiz fanatiklerinin halis mulis ev yemeği tadında yarattığı teorilerdir ve wikipediadan kırma lostpedia sitesinden 3. sezon başlamadan önce çevrilmiştir ..



aralarda tabiki de kendi yorumlarım da bulunmaktadır, o kadarını hoş görün artık..nitekim biz de fanatiğiyiz ve az biraz biz de teori kasıyoruz..her kafayı yemiş lost hayranı gibi..neyse lafı fazla uzatmadan başlayalım:



not: her teorinin destekleyici ve köstekleyici fikirleri / oluşumları maddeler halinde yazılacaktır..formatın böyle olmasına karar verdim, nitekim sitede de böyleydi, hiç mi hiç değişiklik yapmayaraktan aslında ne kadar aylak ve tembel bir adam olduğumu da gözler önüne serdim..efendime söyleyeyim, nerde kaldık..evet, tamam, haklısınız, teoriler..



go go go..



[7 teori mevcut]

[en babası ]

araf teorisi





&gt&gt&gtdestekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: şovumuz aslında kimsenin kurtulmasının olanaksız gözüktüğü bir uçak kazası ile başlıyor..onda yükseklikten bir düşüş gerçekleşmiştir..belki tüm "kurtulanlar" bu kaza sırasında öldüler ve şuan kısaca araf dediğimiz günahlardan arınmak için acı çekilen yaşam ile ahiret arasında bir yerde tıkandılar kaldılar..kaza sırasında ölenler ise direk ahiret yaşantısını başladılar..birinci sezondaki üçüncü bölümde mesela kate ile jack kumsal kenarında oturup da çene çaldıkları sırada, kate jacke geçmişte ne yaptığını açıklamak istemiş ama jack onu reddetmiş ve akabinde "it doesnt matter what we did before this, before the plane crash…three days ago, we all died...we all deserve a second chance" demişti..



&gt: tüm kurtulanların hepsinde daha önceden gerçekleştirilmiş bazı hareketlerin veya oluşmuş bazı durumların suçluluğu var..hepsinde bir çözümlenmeyi bekleyen sorun bulunmakta..



&gt: ve hepsi bu çözümlenememiş suçluluklarını itiraf edip, onlarla yüzleştiğinde, ya kaçırılıyorlar ya da ölüyorlar..ancak böylelikle ruhları serbest kalıyor ve bu araf denilen yerden kurtuluyorlar..buna örnek olarak shannonı verebiliriz mesela..birisi onun söylediklerine inandıktan sonra ölüyor..shannonun diğer dünyaya göçebilmesi için başarması gereken bir test gibi düşünülebilir bu..



&gt: aksanına taptığım karakter desmond kazadan önce jacke stadyumda koştukları sahnede "see you in the next life" diyor..



&gt: ölmüş insanlar, adada ya da kazadan kurtulan diğerlerinin rüyalarında gözüküyorlar..



&gt: çocuklar ve bebekler diğerleri tarafından alınıyorlar çünkü onların henüz günahları bulunmamakta..



&gt: eko, charlieye demişti ki aaron ile ilgili rüyalarının bir anlamı olmalı..bundan dolayıdır ki aaron vaftiz edimeli..hristiyan aleminde de inanılır ki vaftiz günahlardan arınma, onlardan kurtulma adına önemli bir dini inanıştır..



&gt: henry gale, locke ile konuşmasında demişti ki "god doesnt know how long weve been here. he cant see this island any beter than the rest of the world can".. buyurun buradan yakın sayın seyirciler..



&gt: yine bu henry gale dallaması ada üzerindeki insanlar için sürekli iyi veya kötü olarak konuşmaktadır..yok o iyi insan, yok bu kötü insan, yok biz iyiyiz falan filan..bu da direkt olarak araf mantığı ile örtüşen bir durum..iyi insanlar cennete, kötüler cehenneme..



&gt: bir bölümde bernard tipi sahilde kocaman bir sos işareti yapmaya çalışıyor..her ne kadar mayday çağrısı olsa da sosun bir diğer en çok bilinen açılımı save our soulsdur..



&gt: yine dizide adı pek çok yerde geçmiş ve sonradan gerçek hayatta da basılmış olan bad twin adlı kitabın hayali yazarının ismi gary troupdur..lostun manyak senaristi j.j.abramsın çok sevdiği anagram mantığı ile yaklaşırsak ortaya çıkan kelime türkçe karşılığı araf olan purgatorydir..cool derim buna ben, başka bir şey de demem..



&gt: yine kurtulanlar mucizevi bir şekilde dünyevi hastalıklardan kurtulmaktadır..locke babamız tekerlekli sandalyeden kalkıp yaban domuzu avlayabilecek kıvama gelmiştir, rose ise kanseri hissetmemektedir, bundan kurtulmuştur..dr. marvin candle ise bu adada kolunu tekrar kazanmıştır..



&gt: black smoke olarak bahsedilen dumanımsı yaratık böyle bir tünel şeklini alarak ilerlemektedir..kahramanlarımızdan eko ve locke, bu duman ile karşılaşmalarında çok sakin bir tavır takınmış, kaçmaya çalışmamıştır..eko ile karşılaşmada görebileceğimiz gibi bu duman karşısındakinin hayatını resmen saniyeler içinde özetlemektedir..ki bu gördüklerini locke güzel bir şey olarak betimlemiştir..tüm bu parçaları birleştirirsek ortaya şöyle bir şey çıkmaktadır insan ölüme yakınken bu oluşumlardan bahsedilir..tünelin sonundaki ışık, rahatlama, sakinleşme, hayatın gözler önünden geçmesi, ve mutluluk ..tek fark tünelin sonundaki ışık ile kara dumanın renklerinin tutmaması..hani tünelin sonundaki ışığı dünyadan ahirete geçiş olarak değerlendirdik ya, bunu da araftan ahirete geçiş olarak sallayabiliriz..



&gt: eko rüyasında yemiden af dileğinde yemi ona diyorki "your work being done in this place is important eko, it is more important than anything" ve "what is done is done"..olan oldu, artık burada yapacakların daha önemli..en önemli..

&gt&gt&gtköstekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: bu teori tamamen yanlıştır, çünkü 2. sezonun sonunda kutuplarda görülen istasyon bu adada meydana gelmiş emp patlamasını hissetmiş ve dış dünyanın halen bu adanın yaydığı manyetik enerjiden etkilendiğini göstermiştir..



&gt: new york timesin 25 mayıs 2006 yayınında kirli çamaşırları ortaya döken senaristlerden damon lindelof dizinin böyle bir konusu olmadığını söylemiş mesela..dış dünyanın ikinci sezonun sonunda ilk kez adanın varlığından etkilenmiş olması mesela yine buna kanıttır diyor..ayrıca ekliyor people who believe that they're in purgatory or that they're subjects of an experiment are going to start reassessing those theories based on the fact that we are literally showing you the outside world.



&gt: ayrıca bunu j.j. abramsda inkar etmiş..yoktur böyle bir son diye..her ne kadar bunun bir araf olmadığını söylemeleri yeterli bir sebep olsa dahi, fanlar yine de tatmin olmuş değillerdir..daha sezonları çekilecek olan çok tutmuş bir dizinin önceden spoiler yapmak neyine diyorlar..haklılar da..



&gt: diğerleri tarafından çalınan kurtulanların hepsinin hayatlarını bilmiyoruz..tamamen günahsız olduklarını bilemeyiz yani..



&gt: 4,8,15,16,23,42 yani numaralarımızı açıklayan bir teori değildir..eğer gerçekten hurleyin kafasında yarattığı bir problemden ibaret değillerse..



&gt: eğer ada böyle insanların kaderleri doğrultusunda ahiret yaşantısında nerede olacaklarına günahlarına göre belirlediği bir yerse nasıl oluyor da adada doğum gerçekleşiyor..teorinin mantığına göre vaftiz edildikten hemen sonra kaçırılması veya ölmesi gerekirdi..



&gt: eğer richard malkin denilen adam gerçek bir psychic ve aaronu korumak isteyen bir adamı ise neden karnı burnunda clairei illa 815 nolu uçağa bindirmek istedi..madem kaza olacaktı ve herkes ölecekti..hıı, neden??

"tüm ada sosyal bir deneyin merkezi ulan" teorisi





&gt&gt&gtdestekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: dharma, dharma diye kafamızın etini yiyen şey bir sosyal bilim projesidir..bunu swan hatchinde bulunan orientation filmi ile anlıyoruz..ince düşünülmüş güzel bir organizasyon nitekim..



&gt: swan denilen yerin dizaynı skinner box olarak tanımlı psikolojik bir deneye baya andırmaktadır..



&gt: other diye başımızı etini yiyenler ise bir bölümde bilim adamı olarak karşımıza çıkmaktadır..ayrıca sürekli kendileri zorla karaya oturmuş ya da o adada zorla bulunmakta olan yerliler olarak kendilerini gizlemektedirler..



&gt: bu others, bizimkileri gözetlemeye pek de meraklılardır..kurtulanlar arasına yolladıkları ajanlardan bu anlaşılabiliyor..



&gt: adada meydana gelen çoğu olay, artificial olarak yaratılmış oluşum* olarak karşımıza çıkıyor..nedir mesela hiç kimsenin bilmediği, teşhis koyamadığı bir hastalık ve ondan daha da gizemli olan ilacı vaccine ya da düğmeye bas protokolü olarak adlandırabileceğimiz olay –ki yapılmazsa herkesin öleceğini söyleyen açıklamalar- ya da ya da güvenlik sistemi olarak tanımlanan ve insanlara korku veren yaratıkımsı duman..ya da the othersin ta kendisi..sürekli meydana gelen kaçırılma olayları sonrasında kurtulanların arasında yaşanan panik..acaba hangimizi gidecek bir sonra??



&gt: swan ya da sağlık ocağı olarak gördüğümüz diğer hatch 70lerden kalma bir teknoloji ile donatılmıştır..





&gt&gt&gtköstekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: yine, damon lindelof inkar dolu açıklamaları ile bu teoriyi de es geçmiştir..yaptığı açıklama aynen şöyledir people who believe that they're in purgatory or that they're subjects of an experiment are going to start reassessing those theories based on the fact that we are literally showing you the outside world...herşeyi inkar et aman oldu..



&gt: insanlar ölüyor lan..bunu göze alabilir mi hiçbir deney..yazık en sonunda, olmaz..yakışmaz dharmaya..



&gt: yine meşhur numaralarımızı açıklamıyor..sadece deneyin bir kısmı olduğu gerçeğini saymazsak..



&gt: ormanda duyulan fısıldamaları açıklamaz..eğer, üstün bir bilimin ya da paranormal aktivitelerin olduğunu saymazsak..ki bu teoriyi açıklarken de böyle bir açıklama getiremeyiz..ondan sağlam bir condur bu bence..



&gt: ikinci sezonun en son bölümde tuşa basmayınca olan olaylar adanın bir deney düzeneyi olmaktan çok daha öteye taşımaktadır..nitekim resmen manyetik olarak bir doğal afet meydana gelmekte hatta desmondun tuşa basmaması ile uçakların bile düşeceği bizlere gösterilmektedir..

"tüm ada bir ortak bir halüsinasyon"/"sanal gerçeklik" teorisi





&gt&gt&gtdestekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: davein ortaya çıktığı bölümde, tüm adanın bir hurleyin hayalinde yaratıldığı dile getiriliyor..ki zaten davede bir hayali kahramandır..libby karekteri de farklı bir halde hayal edilmektedir..aslında santa rosa akıl hastanesinden tanıdığı libbyi hurley kendi dünyasında bir tekneyi yabancı birisine verebilecek kadar zengin ve aşk dolu olarak hayal etmektedir..numaraların da en mantıklı açıklamalarından birisi bu teori üzerinde gerçekleşir..



&gt: dizinin türü çoğu yerde "mindfuck" olarak geçmektedir..örneklerini dark city, donnie darko, fight club, the game, matrix, memento, the others gibi filmelerin oluşturduğu bu tür, konusu gereği de bu teoriyi desteklemektedir..



&gt: ormanda duyulan tüm fısıldamaların açıklaması bu teori ile açılanabilir..bunlar gerçek dünyadan halüsinasyona sızan sesler olabilir..



&gt: böyle bir görünen, bir görünüp da kaçan görüntüler ne bileyim jackin babası olsun, katein atı olsun, kutup ayıları falan hepsi bu teori ile kolayca açıklanabilir..



&gt: charliein rüyası gibi kehanete yönelik rüyalar da kolaylıklar açıklanabilecektir..



&gt: bu kadar büyük ve güzel bir adanın da neden bulunup da yerleşimim yapılmadığı da bu teori üzerinden açıklanabilir..



&gt: ölüm bir son olmayabilir ve belki ölen insanların sesleri ormandaki fısıltılar olarak adada kalabilir..belki ölüm, halüsinasyondan uyanma, tamamen iyileşme anlamına gelen bir çıkış da olabilir..böylelikle ölümlerin de arkasında bulunan deneylerin insanlık dışı niteliği yok edilebilir..



&gt: the others deniler insanları iz bırakmadan yürümeleri buna bağlanabilir..



&gt: diğer destekleyici oluşumlar



adresinde de olabileceği gibi bir makinenin varlığı ve bunun üzerinden sanal gerçekliğin meydana getirilmesi hipotezi..bu görüntü oryantasyon videosundan alınmıştır..



onaylanmış hayaller

- lockeın booneu gördüğü rüya

- jack ve babası geyiklerş

- what did kate bölümündeki sawyerin içine girmiş wayne hayalinin kate tarafından görülmesi

- clairein gördüğü kabuslar ve uyurgezerlik

- ekonun ana-luciaı ve kardeşini görmesi

- lockeun eko hakkındaki rüyası

- charliein claire ve kendi annesi hakkındaki rüyaları

- shannonun waltu görmesi



muhtamel hayaller

- ormanda duyulan fısıltılar

- jackin ethan tarafından pataklanması

- michealın walt ile chatleşmesi..



hipotez

- uzaktan izleme / parapiskoloji

- dharma yiyeceklerindeki ilaç

- su kaynağındaki ilaç

- sanal gerçeklik veya dreamstate teorisi



grup hayaller



- katein atı, sawyer tarafından da görülmüştür..

- kutup ayısının vurulduğu sahne

- sayid ve shannonun gördüğü walt





&gt&gt&gtköstekleyici fikirler/oluşumlar&lt&lt&lt



&gt: yine 2. sezon finali ile ekranlarda izlediğimiz kutupta geçen olaylar, bize adada olanların, adada yaşananların birer gerçek olduğunu göstermektedir..en azından bir şekilde orada öyle bir şey var ve bu dış dünya tarafından izlenebiliyor..



&gt: sanal gerçeklik dizinin en sonunda fanatiklerin karşısına çıkacak olan teori olarak zayıf kalacaktır..bu kadar çoşuk bir halüsinasyonun da kontrolünün imkansız olacağı aşikar..bu kadar kişinin kontrolü zor yani onu demek istemişler burada..



&gt: her şeyin herkesin rüyası olma teorisi yine damon lindelof tarafından inkar edilmiş..böyle bir şeyin olmayacağı, olamayacağı zaten dünya üzerinde açıklanmışmış



&gt: diğer köstekleyici oluşumlar

hepsi birer basit halüsianasyonlar, nedenleri ile beraber şöyle

- charliein rüya, eroin nedeniyle..

- hurleyin hayalleri, ilaçlarını aksattığı için..

- booneun halüsinasyonları, lockeun çiçeklerden yaptığı ilacın bir yan etkisi..

- grupça görülen halüsinasyonlar, bir fan teorisi olmaktan öteye geçememiş ve storylinein gidişine göre kanıtlanamamıştır..

"kayıp kıta" teorisi



oceanic airlinesın 815 nolu uçağı kayıp kıtaların birisine ya da bir kısmına düşmüş olabilir..atlantis gibi mesela..henry gale zırtapozu bu adanın kimse tarafından bulunamayacağını üstüne basa basa söylemişti..desmond ise ne yapsa ne etse adayı terk edemiyordu..ayrıca 2. sezonun son bölümünde dört parmağa sahip bir ayak görmüştük, bir heykelin ayağı idi..bu da akıllarda direk kayıp ya da eskiden var olmuş bir medeniyeti getirmişti..bu konuda yazılan diğer yazılarda ise waltun diğer kayıp ırk ile psişik olarak iletişime geçebilecek güçleri olabileceğini yazıyor..herşeyin sonunda bunun bir tv dizisi olarak etkileyici bir konu olacağına inanılıyor..ama öte yandan buna zıt olarak sürülen fikirlerde dharma initiative bulunmakta..nerden geldi bu adamlar o zaman bu adaya..



öte yandan uçağın kaza yaptığı yerin, atlantis kıtasının kayıp olduğu taraflarda, güney pasifikde olduğuna dikkat çekiliyor..



ama her şeye rağmen bu teori sönük kalan bir teori olarak aramıza katıldı..

gerçeğe bence çok çok yakın olan bir teori:

kayıp bir kıta olmaktan ziyade zaten görülmeyen bir ada olması..



adanın bulunamayacağına ben'in emin oluşu,kate'in gördüğü at,kutup ayısı,mora dönen gökyüzü ve niceleri:



http://www.yuzsekiz.com/...

mutlaka bakılmalı diyorum..

teorileri bir gruplayacak olursak elimize şöyle bir sonuç çıkacaktır..



not: yeri ve zamanı geldiğinde hepsine birer açıklama getireceğim, ondan dolayı meraklılarına biraz daha beklemelerini rica edeceğim..



ontolojik teoriler:

* rüyadalar..

* bunlar son insanlar..

* pandora'nın kutusu!

* rapture



psikolojik teoriler:

* sanal gerçek bir ortamdalar

* binary code

* paylaşılan halüsinasyonlar

* sosyal bir deney..



realist teoriler:

* backwards backwards

* ahiret günü öncesi*

* dharma'nın çöküşü

* kelvin'in barajı

* dünyayı kurtama misyonu

* valenzetti adası

* y2k



edebiyata dayalı teoriler:

* garden of eden**

* lost continent**

* noah's ark*

* the wizard of oz*

* the tempest*



çeşitli teoriler:

* takım yıldızı teorisi

* dharma üyesi haline getirilmeye çalışılanlar..

* sistem hatası

* 4 8 15 16 23 42

* gates of hades*



parodi teoriler:

* kel, topallayan adam

* kutu!

* yılbaşı

* pembe tavşan

* ürün pazarlama



favorim: hepsi hugo'nun rüyası



hastanede uyanacak herşey bitince..

ürün pazarlama teorisi



lost'un belki de en ilginç ve en komik teorileri arasında yer alan teoridir..her şeyin bittiğinde böyle bir sonuç ile karşı karşıya kalmamız tabiki de kabul edilmeyecektir ama yine de şimdi, elimizde olan bazı bilgiler ışığında bu teoriye kafa yoran ve gün yüzüne belli tezlerle çıkartan insanları kutluyorum..



teorinin amacı belli ürünlerin satışını arttırmaktır..birazdan resimleriyle göreceğiniz bu ürünlerin bir kısmı türkiye'de de satılmaktadır..dizideki çoğu temanın bu ürünlere bir şekilde benzemesi zaten bu salak saçma teorinin çıkış noktasını oluşturmuştur..her ne kadar tamamdır abi, olay bu!! diyemesek de, arada bir gönderme mi var acaba? diye düşünmeden de edemiyoruz..herşey tam anlamıyla bir hoax yani..



tom





alvar hanso





vincent





aaron





charlie





rose





locke





ana-lucia





henry gale





hurley bird





köpek balığı





kutup ayıları





hurley'in rüyasında tavuk kılıklı herif





rachel blake

hoş şeyler bunlar tabi..doğal olarak bir teori olamayacağı ama lost yapımcılarının bir yaratmış olduğu hoş jestler olarak ben yazdım bir kenara bu çalışmaları..





kendimin bizzat yazmış oldugu teori için



// paralel evren teorisi





spoiler uyarısı vermiyorum bile, direk konuya giriyorum



3. sezon finali lostun hikaye akışında büyük bir değişikliğe neden oldu..bir tane flash forward gördük diye feleğimiz şaştı..bu izlediklerimiz aslında çok da yeni olmayan bir teoriyi tekrardan alevlendirdi..bu teori paralel evren &amp zamanın kırılması teorisi olmaktadır..



dizide olan her şey daha önce yaşandı!! bir kere değil, birkaç kez hem de..ve dizinin doruk noktası* kendisini dizinin sonunda izleyeceğimiz sahnede gösterecek..aynı sahne her şeyin başlangıcı da olacak nitekim..



hepimiz biliyoruz ki bu üzerinde hapis oldukları ada bir şekilde özel! iyileşme, uzun ömürlülük kendini öne çıkaran özelliklerinden birisi..ve buna ek olarak, manyetizma temasıyla* alakalı olup olmadığını henüz bilmediğimiz anormallikler gördük..adanın seçtiği özel kişilere bir şekilde ulaştığını, onlarla bir takım etkileşimlerde bulunduğunu da biliyoruz..



dizideki karakterler ise bir şekilde bu zaman atmaları içinde hapis oldular..ve sürekli olarak loop atan, kısır döngüye giren bu zaman hapsinden kurtulmaya çalışmaktadırlar..ada zaman ve uzay boşluğunda yuvarlanan bir kar topu gibi..sürekli üzerinden geçtiği zaman ve mekanlardan birilerini/bir şeyleri topluyor..



adanın ortasındaki black rock adı verilen köle gemisi

oceanic 815 uçuşu

desmondın botu



tesadüf? hayır..bence değil..ada, bu konuda kendi bünyesine kimleri çekeceğini biliyor ve buna göre bir plan uyguluyor..belli, büyük bir görevi mevcut! ..bir de bu olayların dışında, adayı, bir şekilde bulan insanlar da mevcut



hanso foundation

dharma initiative

naominin takımı



bunlar adayı bir şekilde arayan/bulan ve adaya ana planla alakası olmayan insanları getirmiş kuruluşlar..belki ada, bu gelişmelerin olmasına izin verdi ki kendine bir yarar oluşturabilirdi..benjamin adaya dharma ile gelmişti ama sonra sadece o ayakta kaldı..geri kalan, adanın gerek duymadığı dharma bireyleri "the purge" neticesinde öldürüldü..



dediğimiz gibi adadaki zaman yüzyıllar boyunca tekerrür ediyor..21 yüzyıldan geriye gelecek olacaksak şayet 19 yüzyıl köle gemisi olan black rocka cevap bulabiliriz..öte yandan ikinci dünya savaşına dair mühimmatların ada üzerindeki bireylerden çıkması da teorinin bu kısmına destekleyici olmaktadır



m1 garand tüfeği

luger po8 tabancası

goodwinin üzerindeki ve ana-lucianın da dikkatini çeken alman bıçağı

oceanic havayollarında çalışan pilotların, hosteslerin kollarında ikinci dünya savaşında kullanılan rozetlerden kullanması



ayrıca richardın benle yaptığı bir konuşmada adaya yerleşimin daha da eksilere dayandığını belirtmişti..ee, adada gördüğümüz 4 parmaklı heykel ayağını da unutmamak gerekmektedir..



böyle bir teoride ada üzerinde yaşananları kronolojik bir sıraya oturtmak zor oluyor..ama tahminimce bir şekilde alvar hanso bu adayı buldu..onun içinde saklı olan mistik enerjiyi fark etti ve bunu araştırmak ve insanlık adına hayati önem taşıyan sorulara cevap bulabilmek için dharmayı kurdu..adaya bir şekilde erişebilmeyi başardı! ve bu gücü elektromanyetizma sayesinde kontrol altında tutmaya çalıştı..belki de dharmayı daha gizli araştırmalarını yapabilmek için bir paravan şirket olarak kurmuştu..nitekim dharmanın gerçek görevi hakkında hiçbir bilgiye henüz ulaşabilmiş değiliz..sadece yaptığı operasyonlar hakkında fikrimiz bulunmakta..



adada tanık olduğumuz dharma katliamını gerçekleştiren grup ise daha önceleri bence dharmaya bağlı idi..bir şekilde bu görevlerinde ayrılıp dharmaya karşı saf tuttular..richardın beni ormanda bulması ise kilit noktalardan biriydi..beni sürekli izleyip, onu ele geçirmek için uygun zamanı bekleyen bu grup, en sonunda onun için çok önemli olan birisini koz olarak sundular ve beni kendilerine çektiler..ben, dharmaya ihanet etti ve "the purge" gerçekleşti..aynı waltu keşfettikleri gibi beni de keşfetmişlerdi..o, grubun lideri oldu..bu richardın sayesinde olmuştu ve eminiz ki richard da emirlerini jakobdan alıyordu..



ana temayı saptırmadan konuya geri dönecek olursak şayet hikayede bir çok zaman çizgisi mevcut..ada, bir şekilde bu zaman çizgileri arasında hareket edebiliyor..bazen şimdiki evren zamanında bulunuyor



charlie "where are we?!"

ben "god cant see this place!"

hurley ve sayidin radyoda dinledikleri baya eskilerin parçası..akabinde zaten hurleyin yaptığı şaka "or any time!?"

ne yaparsa yapsın desmondun adadan kaçamaması..hangi yöne giderse gitsin botun tekrardan adaya geri gelmesi.

charlienin gitarının yanında yazan "i was here moments ago" yazısı..



ve flashbackler..adanın bu flashbackler üzerinde de etkisi olduğunu düşünebiliriz..adanın ekonun, booneun, lockeın, charlienin ve daha bir çok rüyada zaten parmağı olduğuna hem fikirim..flashbacklerde neden olmasın? parçalar, eşyalar, fotoğraflar, meydana gelen olaylar..birbiriyle daha önceden tanışmamış bir uçak dolusu insanın geçmiş yaşantılarında bu denli birbirleriyle bağlantı içinde olması tesadüf olamaz



john lockeın apartmanında gördüğümüz the swandaki sayaç

herkesin mccutcheons whiskey içmesi..

herkesin birbirine çok benzemesi

desmondın evindeki mikrodalga fırının hatchdeki sayaç ile aynı sesi çıkarması..



adanın bu konuda kısıtlı bir bilgi hazinesi var ve bunu flashbacklerde ortaya çıkarıyor..



ve, diğer bir bildiğimiz detay ise ada üzerindeki kişilerin düşüncelerini, inanışlarını, korkularını, her bir şeylerini okuyabiliyor..jackin babası, katein atı..bunlar en basit örnekler..buna ilaveten, bilinçli inanç ve kader adanın bu özelliğini bir şekilde geliştiriyor..locke can-ı gönülden inandığı bir şeyi adada gerçekleştirmeye başladı..bıçaklar attı, domuzlar avladı, ormanda iz sürdü..doğa adamı bir avcı oldu! buna inanıyordu, kaderinde yazıldığını düşünüyordu..walta bıçak atmasını öğretirken ise "see it in his minds eye" diye bir felsefe yapmıştı..bunu söyledikten sonra waltun bıçak atabildiğini biliyoruz..bu adada bir şekilde kader, bilimin önüne geçiyor ve ondan daha etkili oluyor..aklın içindekiler ile bir şekilde kontrolü ele geçirebiliyorsunuz..durum böyle olunca neden çocukların hep kaçırıldığına cevap bulabiliyoruz çocuklar yaratıklara ve süper kahramanlar gibi mistik şeylere acaip bir şekilde inanırlar..bu inanış, yaratıcı beyinlerine ve adaya büyük bir tehlike oluşturmaktadır ..ondan dolayı 3. sezonda gördüğümüz emma ve zack zombi gibiydi..karlın da beyninin yıkanmasını da bu noktaya bağlayabiliriz..bir şekilde çocukları kaçırıyorlar ve güvenli bir ortamda onlara bakıyorlar..bu konuda dikkatli davranılıyor..



hikayedeki belli karakterlerin ise ada için daha özel olduklarını biliyoruz..walt işte!..onun ada ile bağlantıları o denli güçlüydü ki ben onun babası ile gitmesine izin vermiş olabilir ..öte yandan lockeın kazadan sonra çalışan bacakları ile yeniden hayata başlaması de bu konuyla ilişkili..bu özel insanlar ada için büyük önemi bulunmakta..eşsiz görev için kritik karakterlerdir..bunlar, adanın birer çocuğu oluyor ve ada onlarla konuşuyor, iletişime geçiyor..görevi tamamlamadan adadan ayrılabilmek ise bir seçenek olmuyor



sayidin sinyali göndermeye çalışırken locke tarafından saldırıya uğramasını hatırlayın..daha hikayenin başıydı, yeni kaza geçirmişlerdi ve locke bu adadan gitmemek için elinden geleni ardına koymama görevine başlamamıştı..

alex, bene neden onları bırakmıyorsun, gitmelerine izin vermiyorsun diye sorduğunda benin verdiği cevap "because i cant"



belli ki bir şeyin olması bekleniyor..



teoriler hikayenin sürekli tekrarlanan büyük bir tiyatro oyunu olduğu..sahne ada, oyuncular gördüğümüz, tanıdığımız karakterler..oyun değişik ama, dediğimiz gibi her perde açıldığında başka bir oyunu izliyoruz..hikaye kendini değiştirmiş oluyor..birbirini etkileyen küçük parçalar var, büyük parçalar var..ama tek bir noktaya sürekli değiniliyor, altı çiziliyor



everything and everyone are here for a reason!



bazı karakterler daha önemli, bazı karakterler daha az..jacobın hazırladığı listenin de matematiği bu öneme dayanıyor.."iyi" olanlar oyunun sonu için önem teşkil edenler..ve adanın bazı seçilmiş çocukları, hikayenin gidişatını değiştiştirebilecek olanlar, bulunmakta..en önemlileri de bu karakterler..



ama oyunun tek bir sonu var..olması gereken son! işte 6. sezonun son bölümünde izleyeceğimiz son! oceanic kazasıyla adaya gelenlerin, jacob ile benin tekrar tekrar başarmaya çalıştığı son! ama oyun, yapılan hatalardan dolayı istenmeyen bir şekilde sonlanıyor..naominin adamlarının adaya gelmesi, jackin geleceğinde gördüğümüz halinin nedenidir..adada izlediğimiz bu zamanın kırılma noktasıdır..şu anki son hiç de umut dolu değildir..



ama perde tekrar açılacak..bu oyunun sonu değil..çünkü ne zaman böyle bir şey olsa hep bir dahaki sefer için fırsatımız oluyor..tekrardan doğma! her şey bir döngü içinde..rousseaunun mesajındaki gibi..botların adaya geri dönmesi gibi..kendini tekrarlıyor



itll come back around

we all have a fresh start

see you in another life



bir sonraki yaşam bir metafor..tabi ki de bir sonraki yaşam değil, bir sonraki sefer! değişik bir zaman, değişik hareketler, değişik roller..bunu destekleyen noktaları izledik



ilk bölümlerde gördüğümüz mağarada elinde siyah ve beyaz taşları olan – o zamanlar adem ile havva dediğimiz – iskeletlerin bu tekrarlanan hapislerin birinde ölen jack ve kate olduğu yönünde büyük söylentiler var

öte yandan lockeın dharma mezarındayken can çekişirken gözümüze soktukları bir sahne var kafatasında kurşun izi olan dharma üniformalı iskelet..resimlerle de destekleyelim

bu iskelet de bir önceki seferde orada canına gerçekten kıymış olan john locke idi..

aynı şekilde charlienin bir kerede good vibrationsın tablarını çıkarabilmesi de bu kodu aslında onun hazırladığını düşünmemize sebep oluyor ..



sürekli tekrarlanan bu zaman kıskaçtan kurtulabilmek, adanın ulaşmak istediği amaca varabilmek için karakterler bir önceki seferde yaptıkları önem teşkil ediyor..looking glasstaki şifrelemenin daha sonraki seferlerde bir şekilde kırılabilmesi için charlie, onu tekrardan hatırlayabileceği bir kod ile şifrelemesi gerekmekteydi..belki bir sonraki seferde bu loop engellenecek, çok daha değişik sonuçlar doğurabilecekti..işte bu yüzden charlie good vibrationı seçmiş olabilir..



ada, bu görevi başarabilmek için karakterleri yönlendiriyor..bazı karakterleri aydınlatıyor, ne yapması gerektiğini söylüyor..ben ve lockeda yaptığı gibi..söyledikleri sözler hep aynı, onlar bazı şeyleri cidden biliyorlar



youre not supposed to do this!

this isnt the way this is supposed to happen!



ben, tüm bu olanları nasıl bilebilir? daha önce görmediyse, yaşamadıysa?!! nasıl bildiği önemli değil, asıl sorulması gereken neler bildiği? neden söylemiyor peki? birkaç dakikalığına ben gibi düşünelim ne dersiniz?



her şeyi biliyorsunuz! fakat kimselere bir şey anlatamazsınız..çünkü yapılması gerekenlere engel olabilir bu bilgiler..

peki anlatsanız size inanırlar mı? muhtemelen hayır..

işte bu noktada onları kandırmanız gerekecektir..onları yapması gereken şeyleri yapmasını sağlamanız gerekmektedir..bir işi yaptırmanız için seçtiğiniz özel insanlar var..

ama durum karışıyor, bazı plana uygun düşmeyen karakterler sizin sonuca giden yolunuzda engel oluyorlar..onları kontrol edemiyorsunuz ve bazen de onlar olayların akış yönünü bile değiştirebiliyorlar..

durum iyice karıştığında her şey sizden soruluyor..cevap alınamadığında ise kontrolü kaybetmiş bir lider imajı üzerinize etiketleniyor..

her şeyi tekrardan yerine döndürmek için yine plan yapıyorsunuz..doğru zamanda doğru hareketi düşünüyorsunuz ve zamanı gelince onu hayata geçiriyorsunuz..



michael: why dont you go get them yourself?!

klugh: it doesnt work that way..



doğal olarak planlarınızı yaparken yüksek oranda yalan söylemek zorunda kalıyorsunuz..kendi tarafınızdakilere bile..yüksek bilgi hazinesine sahipsiniz ve ondan en iyi şekilde yarar sağlamaya çalışıyorsunuz..

aslında her şey başka bir oluşumun dizaynı yani siz de bu oyunda bir piyonsunuz..kendinize ait hiçbir şey bulunmuyor..kendi başınıza bir şey yapmak istiyorsunuz..alexi yetiştirmek olsun bu! ya da adadaki doğum sorununa bir çözüm bulmaya çalışıyorsunuz..bunun için büyük bir uğraş içine giriyorsunuz..

bunlar kendi yararınıza olan davranışlar olacaktır..daha belli değildir ama ana göreve yan etkisi dokunacak planlar olabilecekler..asil göreve olacak zararlı efektlerinden korunmak için sizin üssünüz, sizden vazgeçmeyi bile düşünecek



jacob: help me!

locke: what did you say?



ben, jacke bir laf söyledi..dedi ki "history is about to repeat itself, right here, right now"..bu noktada artık kendisinin yenildiğini dile getiriyor..locke da gerçekleri biliyor artık..bir şekilde jacki durdurmaya çalışıyor



locke: this will be your last chance!



fakat jack aramayı yaptı..zamanı kırdı..benin başı düştü, locke ortalıklardan kayboldu..biliyor ki elden bir şey gelmez artık..



geri dönüşün olmadığı, loopun kırıldığı böylesine kritik zamanlarda ada, zamanı, asıl amacın tekrardan başarıya ulaştırılabilecek bir noktasına çekiyor.."a new beginning", "tabula rasa" zamanın bir şekilde paraleli oluştuğu anda eski hatalardan ders alarak yeniden start verilmiş olur..oyunun yeni perdesi..hatalar tekrarlanmamaya çalışılır..ama bu yeni oyunun da yeni tarz hatalara açık olduğunu aşikardır..bu hatalardan en büyüğü, 2. sezonun sonunda john lockeın yaptığı olabilir..kodun girilmemesi, desmondın failsafe anahtarını kullanarak elektromanyetizmayı deşarj etmesi ve olan patlama sonrasında değişik bir zamanda kendini bulması olabilir..desmond bir şekilde bu looptan kendini kurtarmıştı ve değişik bir güçe sahip olmuştu..aslında desmondun adada gördükleri gelecekten görüntüler falan değildi..bu zaman kırılmaları sıralarında meydana geldi..yine kendisini adada bulduktan sonra, güya gelecekte olacağına inandığı görüntüleri görmeye başlamıştı..dediğimiz gibi paralel evren kısır döngüsü içinde bulunan bizimkilerin görüntülerini görüyordu..aynı anda orada olan/olmuş ama şimdi zamanda olmayacak görüntüler..ondan dolayıdır ki bu desmond denilen adam satranç bu seferki oyunun veziri* olmuştu..



desmondun sürekli charlieyi kurtarmış olması ama sonunda charlienin ölmesi mr. hawkingin anlattıklarıyla da örtüşmekteydi..nitekim desmond charlieyi birkaç kez ölümden kurtarmıştır..sonunda ise sadece charlienin yapabileceği bir görev ile onu buluşturmuştur..işte bu anda desmond kaderin değiştirilemeyeceği fikrinden kendini arındırmış oldu..mr. hawking tabiki de ona tam tersini anlatmaya çalıştı, kafasına sokması için zorladı onu..adanın belli gerçekleri herkesten saklamadı gibi bir temaya sahipti tüm bu olan bitenler..



peki jacob kim? jacob adanın bu paralel evren loopuna sıkışmış başka bir lost karakteri..locke, desmond gibi bir özelliği var ama bu özellik daha değişik..onu görememizin nedenini bu zamanların birinde sıkışmış olduğuna yükleyebilirim..belki de bu zamanda kırılmaların olduğu anlarda yanlış bir yerdeydi..ben gibi adanın işleriyle içli dışlı olmuş karakterlerin görebileceği bir hale gelmiş olabilir..kaçamadığı zamansız bir ortamda olabilir ki bir şekilde enerji formunda bizlerin karşısına çıkabiliyordur..onun güçleri sonsuz olabilir ama lockeın kulübe yolunda yerde gördüğü siyah tozun bu güçleri engellemesi için benin serpiştirdiğini düşünebiliriz..onun flashbackleri ve karakterlerin gördüğü rüya ve hayalleri yönlendirdiğine eminim ben..



durum böyle olunca, jacobın siyah duman olabileceğine de inanasım var..daha ilk bölümden dış dünya ile iletişim kurmaya çalışan pilotu öldürmesi ya da kendisine bene karşı yardım etmesi için düşündüğü adayların tüm anılarını ve karakterlerini analiz etmesi işlerinden bazıları olabilir..lockeı 1. sezonun finalinde kuyuya doğru çekilmesini de locke bir saldırı olarak değil, sadece özel bir gücün onu istemesi olarak yorumlaması da ayrı bir dikkat çeken noktaydı..



locke: ill be alright!

jack: ..?!



fısıltılara gelince..



bizimkilerin adada duyduklar fısıltılar ise paralel evrenlerdeki kendi sesleridir aslında! çok keskin bir giriş oldu ama neyse artık..fısıltılardan gelen sesler incelenince bu teoriyi destekleyen daha da ürkütücü bir sonuca çıkılıyor



booneun öldükten sonra shannonın belirdiği bir anda "hi sis!"

aynı sahnenin devamında "dying sucks"

başka bir fısıltıda duyulan bir ses "relax dude"..eminim ki hurleydan başkası olamazdı bu..

frank duckettin kemikleşmiş başka bir lafı da yankılandı "itll come back around"

ve daha bir çoğu..



karakterler, bu fısıltılar sayesinde, bir şekilde diğer zamanlarda bulunan kendilerine haber göndermeye çalışıyorlar olabilirler..bu konu, kafalarda 4 8 15 16 23 42 gibi cevaplanmayı bekleyen önemli sorulardan, en azından üzerinde teori yaratmaya çok da müsait olmayan konulardan birisidir..



bazı teorilere göre, bence de gelecek dördüncü sezon sırasında flash-forward izlemeyeceğiz..sezonun sonunda ise her şeyin başına döndüğümüzü, uçağın kaza yaptığını görürsek şayet şu anda bunları yazdığım için şaşırmayacağım..bu zaman loopunda tekrar başa döndüğümüzü görebiliriz..onu takip eden son sezonda ise, bizimkiler yine bir şekilde bu loopu kırmak için uğraşacak olabilirler..bunu başardıklarını ve asıl ulaşılması gereken amacı ne olduğunu göreceğiz..belki jacob ile kafamızda beliren sorulara bu son sahnede cevap bulabiliriz..karakterleri de gerçek zamanda, uçağa binmeden önceki hallerine dönmüş göreceğiz..

yedinci mühür teorisi en sağlamlarından birisidir.

http://www.lostfanclubtr.com/...

lost'un teorisi falan yok. yarıda kesecekler diziyi maliyetini karşılamıyor bacım diyerekten. rating'in amına koyduklarıyla kalacaklar. dizideki tüm olayları bilimsel bir şekilde ya da en azından siktir git arkadaşım dedirtmeden açıklayabilmeleri mümkün değil zira. alın bu da benim teorim.



parelel evren teorilerinden daha sağlam olduğu apaçık. bakınız kafam da rahat. böğürtlen çayı içiyorum.





Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


lost teorileri

Serbest Kürsü ve Sözlük lost teorileri Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız meraklısına.. baya bir tutmuş ve çok sayıdaki seyircinin her hafta teoriden teoriye sürüklendiği dizi olan lost için yaratılmış teorilerdir.. bir sorun olmazsa daha 6 sezon izleyeceğimiz bu dizinin teorileri dediğimiz fanatiklerinin halis mulis ev yemeği tadında yarattığı teorilerdir ve wikipediadan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.