Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

abaza

Serbest Kürsü ve Sözlük abaza Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız kuzey gürcistandaki abaza cumhuriyetinde yaşayan, bugünlerdeki siyasi boşluktan yararlanıp muhtemelen bağımsızlıklarını ilan edecek olan ırk. kuzey kafkasya'da yaşayan bir halk...bunlar ne garip bir halktır ki pek çok türk tarafından abazan zannedilirler valla bir gün gelip de kimmiş lan abazan diye ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

abaza

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-01-2009, 02:54 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart abaza

kuzey gürcistandaki abaza cumhuriyetinde yaşayan, bugünlerdeki siyasi boşluktan yararlanıp muhtemelen bağımsızlıklarını ilan edecek olan ırk.

kuzey kafkasya'da yaşayan bir halk...bunlar ne garip bir halktır ki pek çok türk tarafından abazan zannedilirler valla bir gün gelip de kimmiş lan abazan diye bize saldırmalarından korkuyorum..

abazan şekli ile yazıldığında

arsız, sapık, azgın anlamlarında kullanılan normal, sakin tür erkeklerin de adını kötüye çıkaran nemli eril kişiler.

gürcistanın kuzeyinde yaşayan bir halk topluluğu adı

kuzey kafkasya'da, abhazistan'da yaşayan, çoğunluğu hıristiyan olan halktan müslüman olanlara türkiye'de verilen ad.

abazanla karıştırılmaktan rahatsız olan ve dahası öfke duyarlar. abazan azgın demektir. abaza ise aslen apsua olarak bilinen halktan olanlara verilen evliya çelebi'nin yumurtladığı addır.

özellikle itü sözlükten öğrenilirse her yanıyla öğrenilebilecek kavram
birinci dünya savaşında kafkasya cephesinde kafkasya'dan göçenlerden kurulmuş bir birliğin başına verilmiş çeçen komutanın hatıratında ilginç savaş adetleri anlatılmaktadır.



yazdıklarına göre abazalar savaşa düğüne hazırlanır gibi hazırlanır. en güzel elbiselerini ve silahlarını kuşanırlar ve atlarını süslerler.



hücuma kalkıldığında tereddütsüz, cesaretle atılırlar. korkusuzca ilerlerler.



içlerinden biri vurulup öldüğünde ise hepsi toplanıp ölüyü cephe gerisine getirir.



abaza olmayan birinden emir almazlar. bundan çok yakınır kendisi)

abazalar çerkestir.bunlar kuzey kafkasya'da yaşarlar bir kısmı kuban nehri kıyılarında yaşarken bir kısmı daha içerde varlıklarını devam ettirir kıyıdakiler gürcülerle daha yakın ilişki içerisindedirler ve bu şekilde hem dinleri hem de dillerinde değişiklikler olduğuna rastlarız buradakiler hristiyandır.iç kesimlerde ,dağlık kesimlerde yaşayanlar kabardey ve besnilerle komşudurlar ve onların etkisiyle müslüman oldukları gibi dillerinde de ciddi anlamda farklılaşma görülür.genel olarak bakıldığında abhazların dili normalde farklı bir kategoride incelenecek kadar çerkes dillerinden farklıdır.zaten bunlar kafkasaya'nın bağımsızlığı için mücadele eden kuzey kafkasya heyetine de sonradan katılmışlardır.

gerçeği abazan da olsa artık literatüre abaza olarak geçmiş kelimenin özelliğini taşıyan nüfüsun her bir bireyi.

şu anda türkiye'de yaşayanları özellikle adapazarı yöresinde toplanmışlardır. düğünleri ve şenliklerinde bile aşırı ağırbaşlılık ve katı kurallar hakimdir. kimliklerini koruyabilmek için bu kuralları sürdürmeye çalışmaktadırlar. abaza kadınları, abaza olmayan bir erkekle evlenebilirler ancak abaza bir erkek abaza olmayan bir kadınla evlenmez genellikle. bunun amacıysa dışarıdan evlenilen kadının onların katı kurallarına dayanamayacağının düşünülmesidir.



ayrıca hepsinde bu özellik var mıdır bilmiyorum ama, yaşlılarından tanıdığım hiçkimse yaşı ne olursa olsun gençlere el öptürmez, bunun yerine tokalaşıp öpüşmeyi tercih eder, ille de öpecem derseniz ciddi anlamda bir kuvvetle zorla ellerini çekmeniz gerekir. her bayram bu savaş verilir. mütevazı, hoş insanlardır.



ailemizde olmalarından ötürü mutluyuzdur.

kışın abazalar karın içinde her sabah günlük odun keser. bir sonraki gün içi odun sadece günü gelince kesilir.



abazanın teki tarlanı ortasına oturmuş tırpan sallamaya çalışıyormuş. bunu gören türk seslenmiş. hiç oturarak yapılır mı o iş? abaza cevap vermiş: yatarak da denedim, öyle hiç olmuyor.



abaza'ya hasat zamanı falanca yerde düğün var diye haber gelmiş. hasatı bırakıp düğüne gitmiş.



abaza'nın teki at pazarına gitmiş. bit ata yanaşmış. pazarlığa tutuşmuş. fiyatta anlaşmışlar. abaza demiş: parayı vermeden önce bi de sırtına çıkıp bakayım. sırtına atlar atlamaz da dört nala fırlamış. at sahibi arkadan seslenmiş: bas frene bas freneee! abaza da: ne freni? nüfren'e nüfren'e demiş ve gitmiş.

abazan kelimesi ile karıştırılmasından mütevellit ortamlarda abazayım demeniz üzerine nihahahaha nidaları kopmasına sebebiyet veren, kuzey kafkasya'nın bağrından kopmuş yurdumuzda genellikle adapazarı, bolu ve eskişehir'de ikamet eden, yemeklerinin leziz ötesi olduğu , düğünlerin genelde dört gün sürdüğü,saygının had safhada olduğu, insanların genelde birbirlerini sülale isimleri ile tanıdığı , kızlı erkekli sohbetlerin sıkça yapıldığı ve bundan ileri gelen büyüklerin asla gocunmadığı hatta katılmanız için sizi teşvik ettiği, büyüklerin el öptürme konusunda size sıkıntılar yaşattığı, geç evlenen dolayısıyla geç çocuk sahibi olan, kadınlarının güzel ve marifetli olduğu,erkeklerinin daha ziyade tembel olduğu bilinen, giyinmesini ve her ortamda hareket etmesini bilen, eğitime önem veren halkın adıdır. abhaz ya da apsuva olarak da bilinirler.



mensubu olmaktan gurur duymuşumdur hep.





diye kendi içinde çeşitlenen adigelerden sonra en bilindik ve tipik kafkasya halkı..



21 mayıs 1864 sürgününden sonra da anavatanlarında kalan diğer abhazlar ruslara karşı verdikleri bağımsızlık mücadelesine kaldıkları yerden devam etmişlerdir, öyle böyle değil ki bildiğin inatçıdırlar, savaşçıdırlar.. sürgünden önceki yerel yönetimlerinde kafkasya da ki prens yetiştirebilmiş bir kaç boydan biridir ve bu prensleri çıkarabilmiş sülalelerden hatırladığım bir kaçı açba, alba ve yenal sülaleleridir.. kadını erkeği ayırmaksızın abrekliklerinden sual olunmaz demiştik ki yine büyük sürgün öncesi hemen komşusu olan şapsığlarla da az çatışmamışlardır.

yine bilinenler çerçevesinde kafkas kökenli kızların yedi cihanda en güzellerinin boy gösterdiği saf ve arı kas ırkı olduğu dillerdedir abhazaların.



tarihte protestan abhaz kızlarının evlenene kadar vücutlarının makul gördüğü hiç bir kıla, tüye dokunmadıkları gerçeğini abhaz erkekleri başta olmak üzere çerkes erkeklerinin eskiden dünya normlarına oranla biraz rötarlı evlendiklerini hesaba katınca protestan abhaz kızlarının evlenip yuva kuruncaya değin ne yumak şeyler olabilecekleri gerçeğini es geçmeden değişen dünya ile beraber bu gün ki dini hüviyetlerini şu an anavatanlarında ve türkiye de çeçenlerden sonra bilinen en koyu müslüman kafkas cenabından oldukları ile nitelemek yersiz değildir..



Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


abaza

Serbest Kürsü ve Sözlük abaza Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız kuzey gürcistandaki abaza cumhuriyetinde yaşayan, bugünlerdeki siyasi boşluktan yararlanıp muhtemelen bağımsızlıklarını ilan edecek olan ırk. kuzey kafkasya'da yaşayan bir halk...bunlar ne garip bir halktır ki pek çok türk tarafından abazan zannedilirler valla bir gün gelip de kimmiş lan abazan diye ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.