Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

masa tenisi kurallari

Serbest Kürsü ve Sözlük masa tenisi kurallari Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * kaynak: http://www.turkmasatenisi.com/kurallar.html 2.1 masa 2.1.1 oyun alanı olan masanın üst yüzeyi 2.74 metre uzunluğunda, 1.525 metre genişliğinde, yerden yüksekliği 76 santimetre olan bir dikdörtgen şeklinde olmalıdır. 2.1.2 masanın yüzeyindeki yan kenarlar oyun alanına dahil sayılmaz. 2.1.3 masanın yüzeyi, 30 ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

masa tenisi kurallari

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-01-2009, 11:11 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart masa tenisi kurallari





* kaynak:

http://www.turkmasatenisi.com/kurallar.html



2.1



masa



2.1.1



oyun alanı olan masanın üst yüzeyi 2.74 metre uzunluğunda, 1.525 metre genişliğinde, yerden yüksekliği 76 santimetre olan bir dikdörtgen şeklinde olmalıdır.



2.1.2



masanın yüzeyindeki yan kenarlar oyun alanına dahil sayılmaz.



2.1.3



masanın yüzeyi, 30 santimetre yüksekten bırakılan nizami topu her noktasında 23 santimetre zıplatan bir malzemeden oluşmalıdır.



2.1.4



oyun alanının yüzeyi koyu renkli ve mat olmalıdır. oyun alanının 1.525 metrelik en, 2.74 metrelik boy kenarlarında 2 santimetre genişliğinde beyaz çizgi olacaktır.



2.1.5



oyun alanı, dikey bir net tarafından enlemesine iki eşit parçaya bölünmelidir. söz konusu net tek parça halinde oyun alanı genişliğini tamamen kaplamalıdır.



2.1.6



çift maçları için, oyun alanı dikey olarak ortadan 3 milimetre genişliğinde beyaz çizgi ile iki eşit parçaya bölünmelidir. bu çizgi her iki oyun alanında sağ bölümün bir parçası olacaktır.



2.2



net düzeneği



2.2.1



net düzeneği, bir net, ayarları, masa bağlantı mekanizması, destek çubuklarından oluşur.



2.2.2



net, iki ucundan bir ip ile 15.25 santimetre yüksekliğindeki destek çubuklarına asılmalıdır. bunların dış limitleri yan çizginin 15.25 santimetre dışında olacaktır.



2.2.3



netin üstü, net boyunca oyun yüzeyinden 15.25 santimetre yükseklikte olmalıdır.



2.2.4



netin alt kenarları, net boyunca oyun alanına mümkün olabildiği kadar yakın olmalıdır. netin yan kenarları ise destek çubuklarına mümkün olduğu kadar yakın olmalıdır.



2.3



top



2.3.1



top küre şeklinde ve 40 milimetre çapında olmalıdır.



2.3.2



topun ağırlığı 2.7 gramdır.



2.3.3



top sellüloit ya da benzeri plastik malzemeden mat beyaz veya portakal renkli olmalıdır.



2.4



raket



2.4.1



raket, herhangi bir şekil, boy, ağırlıkta olabilir. ancak, topla buluşacak yüzeyi düz olmalı ve esnememelidir.



2.4.2



raket kalınlığının en az % 85'i ağaçtan olmalıdır. tahta arasına konabilecek fiber tabanlı karbon fiber, cam fiber veya sıkıştırılmış kağıt malzemelerin kalınlığı 0.35 milimetreden veya raket kalınlığının %7.5 oranından fazla olmamalıdır.



2.4.3



raketin topla buluşan yüzeyi yapışkanla birlikte kalınlığı 2 milimetreyi geçmeyen süngersiz tırtıl lastik veya tırtılları içeride veya dışarıda yapışkan dahil kalınlığı 4 ilimetrenin üzerinde olmayan sandviç lastikle kaplı olmalıdır.



2.4.3.1



süngersiz tırtıl lastik, tırtılları yüzeyini düzenli bir şekilde kaplayan, tırtıl yoğunluğu santimetrekarede 10 ile 50 arasında olabilen tabii ya da sentetik tek tabakadan müteşekkil lastiktir.



2.4.3.2



sandviç lastik, tek katlı gözenekli lastik ve onun üzerinde tek katlı normal tırtıl lastikten oluşur. tırtıl lastiğin kalınlığı 2 milimetreyi geçemez.



2.4.4



raket tahtası, sınırlarının dışına taşmayacak şekilde kaplama malzemesi ile kaplanmalıdır. raketin sapına yakın parmak konan bölümler kısımlar kaplı olmayabileceği gibi farklı malzeme ile kaplı da olabilir.



2.4.5



raket tahtası, raket tahtasının içindeki bir katman, kaplama malzemesinin katmanı ya da yapıştırıcı, raket alanında her yerde aynı, eşit yükseklikte olmalıdır.



2.4.6



kaplama malzemesinin yüzeyi, raketin bir yanında koyu kırmızı diğer yanında siyah ve mat renkli olmalıdır. raketin bir yüzünde kaplama malzemesi kullanılmıyorsa, orada da renk kuralına uyulacaktır..



2.4.7



eskime ya da kaza ile oluşabilecek çok az renk ve yüzey düzensizlikleri, yüzey özelliklerinin farkedilir bir şekilde değişmemesi halinde geçirlidir.



2.4.8



müsabaka öncesinde ve raket değiştirilmesi gereken durumlarda oyuncu raketini rakibine ve hakeme göstermeli, incelenmesine izin vermelidir.



2.5



tanimlar



2.5.1



ralli topun oyunda kaldığı sürenin tanımlamasıdır.



2.5.2



top oyuncunun avucunda sabit durumdayken, servis anında havaya atılmadan önceki anda, let ya da sayıya karar verilene kadar oyundadır.



2.5.3



let sayıya ulaşmayan bir rallidir.



2.5.4



sayı sonuca ulaşan bir rallidir.



2.5.5



raket eli raketi tutan eldir.



2.5.6



serbest el raketi tutmayan eldir.



2.5.7



bir oyuncu topa elinde tuttuğu raket veya raketi tuttuğu elin bilekten aşağısıyla dokunursa vuruş yapmış sayılır.



2.5.8



rakip topa vurduktan sonra, top karşıdaki oyuncunun alanına değmeden ya da oyun alanının dışına çıkmadan karşı oyuncunun giydiği ya da taşıdığı bir şey topa dokunursa, bu oyuncu topu engellemiş sayılır.



2.5.9



servis atan, rallide topa ilk vuran oyuncudur.



2.5.10



karşılayıcı, rallide topa ikinci olarak vuran oyuncudur.



2.5.11



hakem, maçın kontrolünü sağlayan görevli kişidir.



2.5.12



yardımcı hakem, hakeme belirli konularda yardım eden görevlidir.



2.5.13



bir oyuncunun giyimi ve taşıdıkları, ralliye başlarken top haricindeki üzerinde bulunan herşeyi kapsar.



2.5.14



top, netin masa dışındaki kurulumunun üstünden, altından, dışından geçerse, netin üzerinden veya dışından geçmiş olarak kabul edilir.



2.5.15



uç noktası, 'karşılıklı iki yönde masanın uzantısı devam ediyor' şeklinde kabul edilecektir.



2.6



iyi servis



2.6.1



servis atılırken top, servisi atacak oyuncunun serbest elinin açık olan avucunda, masa seviyesinin üzerinde ve uç noktasının gerisinde olacak şekilde, sabit olarak durmalıdır.



2.6.2



servis atacak oyuncu falso vermeden topu dik veya dike yakın bir şekilde avuç içinden yukarı doğru en az 16 santimetre yükselecek ve düşecek şekilde atmalıdır. top, yükselme ve düşme esnasında vuruş yapılana dek hiçbir şeye değmemelidir.



2.6.3



top düşerken, servis atan oyuncu topa önce kendi sahasına sonra da net düzeneğinin üzerinden geçip karşı sahaya değecek şekilde vurmalıdır. çiftlerde, top, sırasıyla atan ve karşılayan oyuncunun sahasının sağ yarısına değmelidir.



2.6.4



top ve raket, topun servis için elde sabit duruşundan havaya atılıp raketle temas edene kadar geçen süre zarfınca oyun alanı seviyesinin üzerinde olmalıdır.



2.6.5



topa vurulduğu an, top servis atanın saha uç noktasından geride olmalıdır. ancak, servis atan kişinin kolu dışında, başı, bacağı ya da vücudundan masaya en uzak olanından daha geride olmamalıdır.



2.6.6



hakemin ya da yardımcı hakemin görebileceği ve uygun olduğuna karar verebileceği biçimde servis kullanmak oyuncunun sorumluluğundadır.



2.6.6.1



hakem bir servis atışının uygunluğundan şüphe duyarsa, bundan hem kendisi hem de yardımcı hakem emin değilse, servis atanı ilk seferde sayı kaybettirmeden uyarabilirler.



2.6.6.2



müsabakanın sonrasında aynı oyuncu geçerliliği şüphe yaratan olan bir servisi aynı veya başka nedenle atarsa, şüphe durumundan oyuncu bu kez faydalandırılmayacak ve karşılayan oyuncu sayıyı kazanacaktır.



2.6.6.3



iyi bir servisin gereklerini yerine getirme konusunda açık bir ihlal halinde ilk ve sonraki servislerde hakem uyarı yapmadan karşı oyuncuya sayıyı verecektir.



2.6.7



hakemin karşılaşma öncesi bilgilendirilmesi durumunda, oyuncunun fiziksel sakatlıktan dolayı iyi servis şartlarını yerine getirememesi halinde bir önceki maddedeki kural o oyuncu için biraz esnetilebilinir.



2.7



iyi karşilama



2.7.1



iyi bir karşılama, servisten ya da rakip vuruştan gelen topun karşı vuruşla net düzeneğinin üzerinden veya dışından fileye değerek veya değmeksizin geçip rakip sahaya değmesidir.



2.8



vuruş sirasi



2.8.1



teklerde, servis atan geçerli bir servis atacak, karşılayan geçerli vuruş yapacaktır. bundan sonra sırasıyla her iki oyuncu geçerli vuruşlar yapmalıdır.



2.8.2



çiftlerde, servis atan geçerli bir servis atmalı, karşılayan geçerli vuruş yapmalıdır. sonrasında, servis atanın ortağı geçerli bir vuruş yapmalı, peşi sıra servis karşılayanın ortağı geçerli bir vuruş yapmalıdır. bundan sonra oyuncular bu sırada geçerli vuruşlar yapmalıdırlar.



2.9



let



2.9.1



aşağıdaki durumlarda ralli 'let' olur :



2.9.1.1



geçerli bir servis fileye dokunursa ya da servis karşılayan veya partneri tarafından engellenirse



2.9.1.2



karşılayan oyuncu ya da oyuncular hazır olmadan atılan servislerde oyuncu ya da oyuncular servisi karşılama teşebbüsünde bulunmazlarsa



2.9.1.3



oyuncuların kontrolü dışında gelişen bir dış etken engellemesi ile geçerli servis atamama ya da karşılayamama durumunda



2.9.1.4



oyun hakem veya yardımcısı tarafından durdurulmuş ise.



2.9.2



oyun aşağıdaki durumlarda durdurulur :



2.9.2.1



servis atma, karşılama sırası veya saha değişimi hatalarının düzeltilmesi için



2.9.2.2



uzun süren karşılaşmalarda hızlandırılmış sistemi devreye sokmak için



2.9.2.3



oyuncuyu uyarmak veya cezalandırmak gerektiğinde



2.9.2.4



oyun şartlarında ralliyi etkileyecek bir rahatsızlık oluştuğunda. b&gt



2.10



sayi



2.10.1



rallide bir let yoksa, oyunculardan birisi aşağıdaki şartlarda sayı alır:



2.10.1.1



rakip geçerli servis kullanamazsa



2.10.1.2



rakip geçerli karşılama yapamazsa



2.10.1.3



geçerli servis ya da karşılama sonrası rakip vurmadan önce top net düzeneği haricinde bir şeye değerse



2.10.1.4



rakip vuruş yaptıktan sonra top oyun alanına değmeden uç noktalar dışına çıkarsa



2.10.1.5



rakip topu engellerse



2.10.1.6



rakip topa peş peşe iki kez vurursa



2.10.1.7



rakip topa, 2.4.3, 2.4.4 ya da 2.4.5 'inci maddelerde belirtilen şartlara uymayan yüzeye sahip bir raketle vurursa



2.10.1.8



rakip ya da rakibin giydiği veya taşıdığı bir şey oyun alanını yerinden oynatırsa



2.10.1.9



rakip ya da rakibin giydiği veya taşıdığı bir şey file düzeneğine temas ederse



2.10.1.10



rakibin serbest eli oyun alanına temas ederse



2.10.1.11



çiftlerde, rakip ilk servis atan ve karşılayan ile başlayan sırayı bozacak şekilde vuruş yaparsa



2.10.1.12



hızlandırılmış sistemin gerektirdiği durumlarda.



2.11



set



2.11.1



seti, her iki oyuncunun 10 sayı alması haricinde 11 sayıya ulaşan oyuncu kazanır. her iki oyuncu 10'ar sayı alırsa seti, peş peşe 2 sayı alıp rakibinin 2 sayı önüne geçen oyuncu kazanır.



2.12



maç



2.12.1



maç, herhangi bir tekil sayılı set üzerinden yapılır.



2.12.2



maç sırasında oyun, set aralarında oyuncuların alabileceği 2 dakikayı geçmeyecek aralar dışında kesintiye uğramadan sürer.



2.13



servis, karşilama ve saha tercihi



2.13.1



ilk servis kullanma, karşılama, saha seçimi kura ile belirlenir. kazanan, servis kullanma ya da saha seçimini yapar.



2.13.2



bir oyuncu veya çift, servis kullanma, karşılama ya da saha seçimi yaptığında karşı oyuncu veya çift diğer tercihe sahip olacaktır.



2.13.3



set sonuna kadar her iki sayıdan sonra, servis karşılayan oyuncu veya çift servis atan oyuncu veya çift olacaktır. bunun istisnası her iki oyuncu veya çiftlerin 10'ar sayısı olması veya hızlandırılmış sistemin devrede olmasıdır. bu durumda servis atma ve karşılama sırası aynı olmak şartıyla her oyuncu sıra ile bir servis atacaktır.



2.13.4



çiftler maçında servis atacak olan çift, servise kiminle başlayacağını, karşı taraf ise önce kimin karşılayacağını belirler. sonraki setlerde, ilk karşılayan oyuncu, bir önceki sette bu oyuncuya servis atan oyuncu olmalıdır.



2.13.5



çiftlerde servis değişimlerinde, son karşılayıcı servis atan oyuncu, son servis atan oyuncunun ortağı ise karşılayıcı olur.



2.13.6



servis atan oyuncu veya çift bir sonraki sette karşılayan oyuncu veya çift olacaktır. çiftlerde, oyunun olabilecek en son setinde bir taraf 5 sayıya ulaştığında karşılayan taraftaki oyuncular karşılama sıralarını değiştirir.



2.13.7



sete oyun alanının bir tarafında başlayan oyuncu veya çift, bir sonraki sete oyun alanının diğer tarafında başlar. olabilecek en son sette bir taraf 5 sayıya ulaştığı zaman sahaları değiştirirler.



2.14



yanliş sirada servis atişi, karşilama ya da yanliş saha



2.14.1



bir oyuncu yanlış sırada servis atar ya da karşılarsa, bunun farkına varıldığı anda hakem oyunu durdurak skorun geçerli olması kaydıyla servisi setin başında belirlenen sıraya göre doğru kişiye attırarak müsabakayı sürdürür. çiftlerde böyle bir hata belirlendiğinde, setin başında belirlenen sıraya göre doğru kişiye servis attırarak müsabakayı sürdürür.



2.14.2



oyuncuların gerektiği halde oyun alanlarını değiştirmemeleri durumunda, hatanın farkına varıldığı anda hakem oyunu durdurur, oyuncular saha değişimi yaptıktan sonra erişilmiş skor ile maç başında belirlenen doğru sıraya göre müsabakaya devam edilir.



2.14.3



her şartta, hatanın belirlendiği ana kadar olan sayılar geçerlidir.



2.15



hizlandirilmiş sistem



2.15.1



iki oyuncunun 9 sayıya erişmesi dışında, eğer bir set 10 dakikada bitmezse ya da bu süre dolmadan iki oyuncunun veya çiftin istekleri ile hızlandırılmış sistem devreye girer.



2.15.1.1



süre limiti bittiğinde top oyunda ise, oyun hakem tarafından durdurulur ve son servisi atan oyuncunun servisi ile tekrar başlatılır.



2.15.1.2



süre limiti bittiğinde top oyunda değilse, bir önceki rallide servis karşılayan oyuncu servis atarak başlar.



2.15.2



bundan sonra her oyuncu sırayla bir servis atar. eğer karşılayan oyuncu veya çift 13 defa topu geçerli olacak şekilde karşıya gönderebilirse sayı servis karşılayanın olur.



2.15.3



hızlandırılmış sistem devreye girdikten sonra ya da bir set 10 dakikadan fazla sürdüğünde kalan tüm setler hızlandırılmış sistemle oynanır.







kural değişiklikleri 2000



ittf - mart 2000



2000 genel toplantısında ve kurul toplantısında kabul edilen temel kural değişiklikleri aşağıda özetlenmiştir:



kurallar



1- top 40 ilimetre çapında ve 2.7 gram ağırlığındadır.



* .



2- oyuncunun, giyindiği veya taşıdığı bir şeyin, topu rakip tarafından yapılan son vuruşun ardından kendi sahasına değmeden oyun yüzeyine doğru ilerlerken ve kendi uç çizgisini geçmeden durdurması halinde top oyuncu tarafından engellenmiş kabul edilir.



uluslararasi yarişmalara ait yönetmelikler



1- raket, kaza ile kullanılmayacak kadar hasar görmediği takdirde müsabaka süresince değiştirilemez.



2- gömleğin önünde ve yanlarında, toplam 200 santimetre2 den fazla olmayan bir alanı kaplayacak şekilde üç reklam bulunabilir.



3- hakem, müsabaka boyunca oyun alanından iki defa gönderilmiş olan bir antrenörü geri kalan sürede yetkisiz kılabilir.



4- dünya şampiyonaları çiftler karşılaşmalarında her iki oyuncu aynı federasyondan olmalıdır.







kural değişiklikleri 2001



osaka, japonya · 26 nisan 2001



11 sayilik setler



- setler 11 sayıda biter.



- maçlar 7 veya 9 set üzerinden oynanır.



- her iki sayıda bir servis değişir.



- maç son sete uzarsa, son sette bir oyuncu 5 sayıya ulaşınca oyuncular sahaları değiştirir.



hangi maçların 7 veya 9 set üzerinden oynanacağına ittf teknik komitesi karar verir.



yeni servis kurali



servis atma esnasında, topa vuruluncaya kadar file ile top arasında hiç bir şey olmayacaktır.

Kaynak: EkşiSozluk

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


masa tenisi kurallari

Serbest Kürsü ve Sözlük masa tenisi kurallari Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * kaynak: http://www.turkmasatenisi.com/kurallar.html 2.1 masa 2.1.1 oyun alanı olan masanın üst yüzeyi 2.74 metre uzunluğunda, 1.525 metre genişliğinde, yerden yüksekliği 76 santimetre olan bir dikdörtgen şeklinde olmalıdır. 2.1.2 masanın yüzeyindeki yan kenarlar oyun alanına dahil sayılmaz. 2.1.3 masanın yüzeyi, 30 ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.