14-11-2011, 11:37 PM
|
#2 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 1,705
865 Mesajinıza toplam 2,145 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: geçmişle yüzleşme yorumlarınız... Alıntı: strongman Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar geçmişle nasıl yüzleşebiliriz , kitaplardan ve çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgiye göre korkularımızı yenmemiz için geçmişle yüzleşmemiz lazım.,ama nasıl tam olarak anlamadım mesela ben geçmişteki yaşadığım bir olayı sanki şimdi yaşıyormuşum canladırıyorum ,ve yeniden gözden geçiyorum tamam o an için rahatlıyorum ama o mazi gene hep aklıma geliyor ve daha çok rahatsız oluyorum hernekadar hatalı olmasamda suçluluk duygusu hisediyorum ve aylarca aklımdan çıkmıyor..bu konuda yorumu olan terübeli bir arkadaşımız varsa yardımcı olsa seviniririm....teşekürler.. | Sevgili Strongman, Bu konu ile ilgili soyleyebilecegim sey gecmisle ilgili olan kendinle ilgili affedemedigin sey ne ise o insan ile yuzlesme sansin var ise yuzlesmen... Eger yok ise, kendini affetmek icin bilincaltina afirmasyonalr gondermen.... Yuzlesme kendinle de olsa, bir insan ile de olsa eger sana o suclulugu hala yasatiyorsa sarttir. Benim de buna benzer problemim 1 ay kadar once olmustu o sirada ``sucluluk telkinini`` dinliyordum, cok sik ruyalar goruyordum... Ve pisman oldugum keske dedigim ve sucluluk hissettigim her durum ve kisilerle ruyalarimda catisiyor, kan ter icinde uyaniyordum, bu boyle 2 hafta devam etti.... Her gun daha siddetli olarak ve dayanamayarak ``erteleme telkinini `` ekledim ve gorusmek istemedigim affedemedigim 2 insanla bu zaman zarfinda gorusme talep ettim ve tatliya bagladik:) En azindan helallik istedim... Yani, soylemek istedigim aslinda bu sucluluk duygumu besleyen duygu ``ertelemekmis`` ben bunu anladim.... Ozrun ya da kendini affetmenin ertelemesi olmuyor, olmazmis bunu anladim... Umarim yardimci olabilmisimdir, Saglicakla Kalin, |
| |