Aramıza hoşgeldin sevgili lifosea :))
Alıntı:
lifosea Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar selam..
Neden mutlu olamadığımı, neden sürekli duygusal iniş çıkışlar yaşadığımı ve bununların üstesinden gelecek tekniklerin ne olduğunu bilmiyorum..
Daha doğrusu ben kendimi tanımıyorum..ne severim, ne iş yapmaktan hoşlanırım, mühendislik yapıp yapmak istemediğimi bile bilmiyorum
Anlıcanız zor durumdayım.. |
"32 yaşında evli, yakında bebeği dünyaya gelecek, serbest olarak çalışan ( elk.elktro.müh. disiyim ) biriyim.." Ne kadar güzel özetlemişssin bu cümlede hayatını...
1. Öncelikle mesleğine bakılacak olursa başarılı bir bayansın. Hayatta ne istesen başarabilecek bir kişi olmalısın. Kolay kolay edinilecek bir emslek değil. :)
2. Veee çok şanslısın çünkü yakında dünyanın en kutsal ünvanlarından birini alıcaksın(yani "anne" olacaksın) ve bir mucizeyle tanışacaksın. Bebeğin senin hayatına inşallah neşe ve mutluluk getirecek. Ben henüz o şerefe nail olmadım ama bazıları şöyle diyor: "Çocuklarım hayatımın anlamı".
3. Evlisin hayatını paylaşacağın bir insan var yanında. Yalnız değilsin. Hatta çekirdek aile olcaksınız yakında. Bu konuda da şanslısın.
4. İş hayatında istediğin gibi bir mutluluk bulamadım demişsin o zaman ne istedğini biliyorsun iş açısından.
Kastettiğin sadece iş değil öncelikle hayattan ne istediğimi bilmiyorum diyorsan.
İstemediklerini yaz,
bir liste yap ve
bunları olumlu hale getir. Yani şöyle istemediğin şey yerine ne olmasını isterdin. Öyle olsaydı ne olurdu ve nasıl hissederdin. Bunların cevaplarını bir düşün. Listeni oluşturduktan sonra da önceliklerini belirle. Örneğin bu istekler;
- Bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek istiyorum.
- Onu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum.
- Ya da işinle ilgili ne istiyorsun; ne yapmak istiyorsun. (Bu istekler tamamen sana kalmış. Öyle herkese uyacak yazılı reçeteler yok. İsteklerimiz kendimize özgü)
Bazen öyle insanlar oluyor ki meslek bile değiştirebiliyor. İkinci üniversite okuyor. Daha uç bir örnek verebilirim. Ben bir insan tanıdım 40 küsür yaşında 3. üniversitesi ve akademik kariyer yapıyor şaştım kaldım. Hayran da kaldım. Karşımda canlı kanlı örnek. Hayata daima umutla bakmış. İsteklerinin peşinden gitmiş.
Eşinle ilgili istediklerin olabilir. Örnekğin sevdiğimiz insanların hep onlarda en çok sevdiğimiz özelliklerine odaklanmak bize mutluluk getirir.
Karşımızdaki insanın kim olursa olsun her özelliğini sevmek zorunda değiliz. Ama düşüncelerimizi olumlu yönde değiştirmek çekim yasasının temelidir. Olumlu düşündükçe hayatın günden güne güzelleşecek. İnsanlar senin ne kadar şanslı olduğunu söyleyip senin hayatına da imrenecek.
Forumumuzu okumaya devam et burda aradığın cevapların fazlasını bulacaksın. Burası gördüğüm en güzel kişisel gelişim sitesi. Çekim yasası gerçekten harikadır. Bununla ilgili burada bir sürü kitap tavsiyeleri bulucaksın. Motivasyon için filmler, hikayeler :))
Kendini daha mutlu ve iyi hissetmen için bir sürü hikaye, yöntem hepsi burda paylaşılıyor. İşe en kolay sahip oldukların için şükretmeye başlayabilirsin. O kadar çok şey var ki hayatta en basitinden
her an nefes alabildiğimize hele de sağlıklı nefes alabiliyorsak bunun için şükretmeliyiz.
Bence o kadar zor durumda değilsin(lütfen bana kızma çok daha zor eyler yaşayan çok daha sıkıntı dolu hikayeler okudum burda). Sadece olduğundan daha iyi duruma gelmek istiyorsun.
Problemin kendini tanımamaksa o zaman kendini tanıyacak birşeyler yap. Bu konuda araştır. Olmadı kendin yapamazsan bir yaşam koçundan destek alabilirsin.
Kendini tanıdığın zaman seni neyin mutlu edip neyin etmeyeceğine daha doğru bir şekilde karar verebileceksin.
Forumdaki yazıları okumaya devam et. En kısa zamanda seni mutlu edecek olan şeylerin farkına varman dileğiyle (burda her türlü sorununu paylaşabilirsin hatta bir günlük açarsan insanlar senin gelişimini senle birlikte rahatça takip edebilir.)
Düşüncelerin olumlu olsun
Her zaman umutlu kal :)
Ve bi karar ver kendimi tanımak istiyorum de ve kendini tanıma yolculuğuna ilk adımı at (hatta bu adımı atmışsın bile çünkü burdasın bu siteyi keşfettin şanslısın, her insan gibi değerlisin ve iyi ki burdasın)
Şimdiden iyi yolculuklar... :)))