27-04-2012, 07:33 PM
|
#2 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: merhaba Merhaba aramıza hoşgeldiniz. İnşallah telkinleri eşinizle birlikte dinler ve en yüksek faydasını görürsünüz.
Sizinkisi de ilginç bir fikirmiş. Ezberlenecek metni telkin olarak değil de gece uyurken ses kaydı olarak dinleyen bir aradaşımız vardı. Kendi kişisel deneyi idi onun. Ve uykuda dinledikleri ile ilgili çoktan seçmeli soruları çözecekti. Sonuçta denedi ve %100 öğrenme gerçekleşmese de bir şeyler öğrendi ve işine yarayacak başarıyı elde etti. Bu yolla ezberlemek mümkün olsa da daha önemli bir konu ezberleneni nasıl geri getireceğimiz. Çünkü insan öğrenirken kodlama yaparak bilgiyi uzun süreli belleğine aktarıyor. Ve neyi nereye yerleştirdiğini bildiği zaman o bilgiyi kolayca geri çağırabiliyor. Yoksa öğrendiğimiz hiç bir şeyi unutmuyoruz tek sorun geri çağırabilmek.:)
Uzun süre telkin dinlediğim dönemler oldu. Hala da ara ara dinliyorum. Ama hiç bir telkin metnini ezberlediğimi söyleyemem. Hani şu telkinin içinde ne vardı diye sorsanız ezberden söyleyemem. Ama telkinlerde yer alan kalıplar bilinçaltıma yerleşti ve bu tüm hayatıma etki ediyor. Ben de ancak etkilerini görebiliyorum. Zaman zaman bazı durumlarda o olumlu kalıpları kullandığım da oluyordur konuşmalarımda ama bilinçli bir şekilde çok azını hatırlayabilrim. O da kendi mantığımı kullanarak ve telkinin adından çağrışım yaparak olabilir. |
| |