06-09-2014, 10:52 AM
|
#4 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 239
346 Mesajinıza toplam 629 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Liseye geçtim yardım edin Şimdi kardeşim şöyle söyleyeyim lisede ilk 1-2 ay çok önemlidir.Yani ilk ay-ilk gün oradaki insanların gözünde nasıl bir izlenim yaratırsan 4 yılında öyle geçer.Mesela ilk gün kimse kimseyle konuşmaz ama sınıfta birkaç kişi kendini belli eder,konuşmaya tanışmaya çalışır,güler yüzlü olur o kişiler tüm lise hayatında sosyal olurlar,bir başkası sınıfta sırasında otururken o sosyal olurlar dediğim kişiler kendi sınıfındakilierle kaynaşmış olur ve yanına birkaç kişi alarak koridora,kantine vs çıkar okuldaki diğer kişilere kendini gösterir.Şimdi sana birkaç tavsiye vereyim...
1) okul kıyafetiniz serbestmi değilmi bilmiyorum ama rahat birşeyler giy bi tarzın olsun kolyen varsa kolye tak,bileklik tak,sakın süveter giyme(erkekmi-kızmı olduğunu bilmiyorum eğer erkeksen 3-5 gün sonra gömleğini pantolonunun içinden çıkar çekette giyme tabi okul kıyafetleri serbest değilse söylüyorum bunları eğer serbestse evde bulduğunu giy :) )
2)ilk izlenim sınıfa girdiğinde en arkaya veya en öne oturma,sınıftakilerle göz göze geldiğinde gözlerini kaçırma,biriyle konuşurken gözlerinin içine bak,sesin yüksek çıksın,ilk gün tanışma olduğu için hocalarının sorduğu sorulara sesin yüksek çıkacak bir şekilde cevap ver,güler yüzlü ol mutlaka gül ama herşeye gülme yani biri bi espri yaptığında öyle kahkalarını abartma demek istediğim sınıfta gülüşme bittiğinde ilk gülen ve en son gülen kişi sen olma.
3)Eğer erkeksen --- lise hayatında mutlaka sana zorbalık etmeye çalışan birileri olacaktır bu işin kanunu bu.Sınıfında sakın kendini ezdirme sınıfta mutlaka bir iki kişi çıkar(genellikle bunlar kalıplı uzun boylu kişilerdir) insanları etrafına toplar ben reis olacam şu olacam seni döverim falan filan şeklinde şeyler söyler sakın onlara kendini ezdirme sana lafmı attı hakaretmi etti sakın sessiz kalma karşılığını ver git vur bi tane yerine oturur bi daha da lise hayatın boyunca kimse sana birşey demez insanlar sana güvenir senin etrafında durur şimdi ben bunu deyince kavga çözüm değil diyecekler bu benim şahsi fikrim kavga çözüm kardeşim kendini ezdirmeyeceksin dayak yiyceğini bilsen bile karşındakine vuracaksın bak bu yazdığım madde bana göre yazdıklarım içinde en önemlisi bir daha smylüyorum sakın ve sakın kendini ezdirme eğer kavga etmekten filan korkuyosan bana mesaj at sana birkaç tavsiye daha vereyim
__________________ .................................................. ................................... YAŞAMAK İÇİN DEĞİŞMEK GEREKİR .................................................................. |
| |