09-12-2014, 12:57 AM
|
#2 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 239
346 Mesajinıza toplam 629 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: özgüven özgüvensizlik=olacaklardan korkmak=kendine inanmamak bir kıza onu sevdiğini söyleyemessin çünkü onun vereceği tepkiden korkarsın oysaki onunda seni sevebileceğini ve sen ona birşeyler söylemediğin sürece onu kaybedeceğini bilemezsin yada sınıfta bildiğin bir sorunun cevabını bile veremessin çünkü rezil olmaktan korkarsın ama biraz çevrene baksan sınıftaki herkesin mükemmel bir şekilde doğru cevap vermediğini ve rezil olmadığını da görürsün bu söylediğim şeyleri eskiden ben yapıyodum taki önümdeki tek engelim kendim olduğunu görene kadar.Aslında özgüvensiz olmamın nedeni bendim tamam ailem,yaşayış biçimim etkiliydi bunda ama temel olarak kendimi küçümseyip kısıtlayan bendim ve bunun farkına varınca kendime inanmaya başladım korkularımın üstesinden geldim eskiden olduğum kişiyi geride bıraktım şimdi bambaşka biriyim demem o ki herşey senin elinde o özgüven senin içinde sadece birşeyleri yaparken geleceği düşünme tereddüt etme rahat ol ve yap zihnindeki o seni küçük gören ses kulak asma sadece kendine inan ve korkutuğun herşeyin üstüne git birkere yapamadıysan ikinciyi,üçüncüyü dene bir kere yapınca kendindeki değişimi fark edeceksin aslında o özgüvenin hep içinde olduğunu anlayacaksın.
__________________ .................................................. ................................... YAŞAMAK İÇİN DEĞİŞMEK GEREKİR .................................................................. |
| |