10-08-2016, 05:36 PM
|
#4 (permalink)
|
Tesekkür: 0
3 Mesajinıza toplam 4 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Fotoğrafik Hafıza Hakkında Soru Sosyofobiyi nasıl yendim ? evet. Bak eğer bu dertten müzdaripsen ve yenmek istiyorsan basit bir öneri yazayım. Bu öneri ya sana tam özgüven ya da sosyofobiyi azaltır bence. Bak benim anladığım, yaşadığım kadarıyla sosyofobi takıntı hastalığı. Yani bir şeye alışma. Bu takıntını iyi yap en başta. Mesela şöyle düşün çevrede bir sürü kötü insan var. Yüzsüz, dolandırıcı çok var. Bunlar rahatlıkla konuşabiliyorlar ve utanmıyorlar. Peki ben niye utanıyorum mesela çevreden dolayı. Geçirdiğim kötü olaylardan ötürü. Utanmadan kasıtta sosyofobi, yani asosyallik değil. Devam edeyim. Kötü,kötü karakterli insanlar bu kadar rahat. Benim yapmam gereken şu. Ben bu dünyaya bir kere geliyorum ve ne olursa olsun iyimle, kötümle kendimi seviyorum. Çevredeki tepkiler sadece bana değil, kendini rahat hisseden, kötü olmayan( ne yazık ki Türkiye'de kötü insanlara tepki ile karakterli,normal insanlar arasındaki tepkiler arasında dağlar kadar fark var) herkese karşı. Kendimi ayrıştırmamalıyım. Ben de düşünebilen, sorgulayan bir varlığım. Ben kendimi böyle kabul ettiğim için böyleyim yoksa onların yapabilidiklerinin aynısını, fazlasını yapabilirim. Ben uzaydan gelmedim. İşte böyle cümleler kur. Madem takıntı hastalığın var böyle yap. İlk başta beynin kabul etmez ama sosyofobiye nasıl alıştıysan bunu da alıştır, evet :) Bir de şimdi harekete geçmezsen harekete geçme süren azalıyor mu çoğalıyor mu sence ? zaman akıyor.. Düşün. |
| |