Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Kişisel gelişim yaşam boyu devam eden bir süreçtir.Dolayısı ile bundan emekli olunamaz.
Ben 4 senedir buradayım :) her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. |
Atakan Beyin söylediklerine sonuna kadar katılmakla beraber konuyu açan arkadaşımızın kastettiği diğer ihtimal üzerinden yazmak istedim bende; Atakan bey alçakgönüllü davranıp bu açıdan değerlendirmeyi tercih etmemiş olsada....
Yani sorunu ne ise çözmüş, ilerleme kaydetmiş ve telkinleri şimdilerde ancak geliştirmek istediği spesifik konularda kullanan ve buralarda olmayan kişiler.
Ben de diğer bir çok arkadaşım gibi ilk günlerden beri buralardayım, zaman zaman gelip gitmeler olsada sürekli takipteyim ve telkinleri şimdi gelişmek istediğim alanlarda hala kullanıyorum. Örneğin 3 hafta sonra yapacağım seminer sunumlarına ve atölye çalışmalarına hazırlanırken daha önce değişik kereler olduğu gibi; Topluluk karşısında konuşma telkinini de dinleyerek hazırlanıyorum. Ve diğer başka konular ve telkinler yeri geldikçe.
Ve bu güne kadar burada tanışıp sürecine tanık ve kimi zaman yol arkadaşı olduğum diğerleri; yani emekli olmuş sayılabilecek :) örnekler;
- Ankaradan bir arkadaş; kendine güvensizlik ve kendini ifade edememe, sosyal ortamlarda aşırı gerginlik v.b şikayetleri vardı..
Şimdi; Ankarada çok iyi bir kolejde eğitimci olarak çalışıyor, işe yeni başlayan meslektaşlarına rehberlik ediyor, hafta sonları sosyal yardım kuruluşlarında gönüllü çalışıyor, iki ayrı sosyal oluşumda aktif görev yapıyor ve kendisini bu sayfalarda 1.5 yıldır gören yok :)
- İstanbuldan bir arkadaş; bolluk yaratmak ve iş hayatındaki sıkıntıları aşabilmek, etkili iletişim kurmak gibi alanlarda sıkıntıları vardı....
Şimdi; İşini değiştirdi, daha büyük bir kurumda daha üst bir pozisyonda ve mutlu çalışıyor, daha çok kazanıyor, kendi evi ve arabası var. Artı meslek olarak kullanabileceği eğitimler aldı ve hayatında uyguluyor. Ve kendisini 6 aydır bu sayfalarda gören yok :)
- Ankaradan başka bir arkadaş daha; sosyal fobi, potansiyelini kullanmakta yetersizlik, ilerleyememe, karar verme ve hedef koyma sıkıntısı gibi yakınmaları vardı.....
Şimdi; Bigisayar mühendisliği bölümünü bitirdi, çok iyi bir kurumda tamda istediği işi yapıyor, yapay zeka üzerine araştırmaları ve geliştirmekte olduğu projeleri var. İş yerinde çok sosyal ve yurtdışı dahil yepyeni çevreleri var. Ve kendisini 2 yıldır bu sayfalarda gören yok :)
- Zonguldaktan bir arkadaş; sosyal fobi, çabuk demoralizasyon, kendine güven eksikliği v.b sıkıntıları vardı....
Şimdi; Buradan emekli olurum dediği işini bıraktı, severek yaptığı başka bir işe girdi, hayallerinin işi için yeniden akademik eğitim alıyor, onu çok seven bir sürü arkadaşı var. Kamu yetkilileri ile bile rahatça tartışabiliyor artık :) Bunu kendi söyledi.... Ve kendisini bu sayfalarda 8 aydır gören yok :)
- Muğladan başka bir arkadaş; çekingenlik, fazla kilo ve bağlı olarak özgüven gerilemesi, ilişkilerde sıkıntılar gibi şeylerden yakınmaları vardı....
Şimdi; Yaklaşık 8 aydır istediği kiloda, herşeyi yiyiyor ve kilosu değişmiyor gıcık bir şekilde :) Daha bu sürecin başında tanıştığı sevgilisi şimdi nişanlısı, dolaylı olarak geri kazandığı özgüven iş hayatında ve diğer alanlarda extra başarılar getirdi. 10 Aydır bu sayfalarda gören yok :)
Aslında arkadaşların gizlilik haklarına saldırı olmasa daha en az 10 - 15 tane etkili örneği hiç düşünmeden sıralayabilirim burada. Bu yazdıklarım sadece buna kızmayacaklarını bildiklerim....
Ve tabii hep buralarda olup, gelişimlerine devam ederken bu konuda destek arayan yeni arkadaşlara yardımcı olmak adına gönüllülük esasına dayanarak buralarda olan -sorulan anlamda- emekliliği çoktan gelmiş ama gitmeyen çok değerli bir çok arkadaş... İyiki de varlar, iyiki de buradalar...
Sevgiler MERT.