dikkat ettim Aralık 13, 2006, 03:43:13 da konu açılmış. yanlış mı algıladım acaba, bu kadar zaman geçmiş ve bu kadar önemli bir konu (benim için en azında) pek az arkadaş fikrini yazmış dusun
başkalarının düşüncelerini gereğinden fazla önemsememe: bize göre yanlış düşüncelere sahip olabiliyor çevremizdeki insanlar, bunlar en yakınımız, iyi niyetinden şüphe duymadığımız insanlar da olsa. kimsenin fikrini almayıp, illa kendi dediğimiz olacak diye bir şey de söz konusu değil.burda ki önemsememe bizim yapabileceklerimizi yada tam tersi yapamayacaklarımızı, kendi irademizden başka birinin fikirlerini baz almakla ilgili.
bizi, bizim istemediğimiz şekilde kimse düşündüremez.eğer beynen karşımızdaki olumsuz insanın söylediklerine biraz da olsa hak veriyorsak, zaten yenilmişizdir. kimse bizi, bizden iyi tanımıyor bu yüzden kimse ne yapıp yapamayacağımızı söyleyemez.
ben şahsım adına olumsuz düşünen insanları dinlemiyorum onlara açık açık söylüyorum. senin gibi olumsuz insanları duymuyorum, dinlemiyorum. herkes bize fikrini söylerken , kendisinin yapabilecek kapasitesi olup olmadığını düşünerek söyler,karşılaştırır, kafasında kurgular ve , evet sen bunu yapamazsın der.çünkü kendi yapabileceğine inanmaz ve kendisinden üstün birini hazmedemez.hele hele akıl verecek pozisyondaysa gerisini siz hesaplayın. bundan eminim.
başarılı insanlar akıl alır tabi, değerlendirir ama olumsuzluklarla sınırlandırmaz kendisini, içselleştirmez. benceee