21-11-2012, 08:36 PM
|
#3 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: merhabalar bak kolay kolay bulamayacağın değerli altın tavsiyelerin birisinden bahsetmek istiyorum.. Hatice'nin dediklerini yap ama öncesinde kendine bu çalışmaları neden yapmak istediğini sor, sor ki bazı sorular netlik kazansın ve günün birinde telkinler işe yaramıyor diye telkinleri bırakmamak için soruları sor ve cevaplandır. Senin için önemini vurgula. Başlayacağın telkinlerle ilgili bir hedefin olsun bu hedefide gerçekleştirmek için plan yap, planını detaylandır ve hedefine ulaşmak için günlük yapabileceğin parçalara ayır.. Örnek vermek gerekirse.. diyelim benim toplum içine çıkamama sorunum var.. Bu sorundan kurtulmak istiyorum. peki bu konularda neler yapabilirim.. Çözüm yolları ararım en azından yapmakta zorluk çekmeyeceğim yollar diyelim ki çözüm yolu olarak da topluluk karşısında konuşma telkini buldum.. Burada ilk adımı atıp çalışmalara başlayacağın günü kararlaştırıp, çalışmalara başlamak çok önemli. Bazıları için kolay kolay çalışmalara başlayabilirken, bazılarında erteleme sorunu baş gösterip çözüm yolunu uygulama konusunda erteleyebildiğince erteler. Önemli olan burada sorun değil sorunu çözmek ve bende bu konuda size yardımcı olabilirim..
Diyelim ki çalışmaya başlayacağınız günü kararlaştırdınız, çalışmaya başlamadan önce yapmanız gereken birkaç adım daha var ve bu adımları da defterinizde detaylandırırsanız sizler için çalışmanızın devamı için çok yararlı bir çalışma olabileceğini söyleyebilirim. Öncelikle çalışmayı kaç gün boyunca yapmam gerektiğini belirtirim. Örneğin 21 gün boyunca bu çalışmayı yapmam gerekiyor. Daha sonra neden yapmak istediğimi, yaparsam bana ne gibi yararları olabileceğini, bu tarz soruları arka arkaya sıralar çalışmamı detaylandırırım en sonunda ise bu çalışmayı 21 gün boyunca düzenli bir şekilde yapmaya karar veriyorum ve verdiğim bu karara sadık kalacağıma söz veriyorum demenizi önemle belirtmek istiyorum.. Ben uzun zaman boyunca araştırıp, hep okudum, okudum ve yine okudum bilmekle yapmak arasında gerçekten büyük bir fark var. Bu süreçte zaman kazanmak için çeşitli deneyimler kazandım. Bu foruma 2011 Mayıs ayında üye olmuşum ama tekrar bu foruma 2012'nin yaz mevsiminin sonlarında girmeye başladım. Birçok alanda sorunlarımla ilgili çözüm yolları bulmusdum ama bende erteleme sorunu vardı ve sürekli erteliyordum. 2013 için hazırlık çalışması hazırladım bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmayı hazırlayıp bitirmiştim forumda da paylaştım ama çalışmalara bir türlü başlayamamıştım günlerce yine çalışmayı erteledim ve en sonunda yapmam gereken şeyin farkına vardım.
Bir an düşündüm, ve bu anda bir defter aldım elime ne tür hedeflerim olduğunun bir listesini çıkardım bu hedefler kısa vadeli çalışma programlarıydı. Hedeflerimle ilgili plan yaptım ve planımı da detaylandırdım. Şimdi ise erteleme konusunda o kadar da sorunum olmadığını söyleyebilirim. Bugün çalışmalarımın 4.cü günü ve büyük bir zevkle bu çalışmayı sürdürmeye devam ediyorum.. Küçük bir örnek vericek olursak şimdi sevdiğim bir dizi başladı eski halimde olsam işlerimi bırakıp filmi izlemeye koyulurdum ve günüm öyle biterdi ama şimdi öyle değil. Bu çalışmalara günde 3-4 saat zaman ayırıyorum ve bu çalışma programlarını tamamladıktan sonra başka çalışmalara başlayacağım.. |
| |