AFFETMEK ÖZGÜRLEŞTİRİR

"Birini bağışlamayı reddettiğinizde
hala o kişiden bir şey istemektesinizdir
ve eğer istediğiniz intikam dahi olsa,
bu sizi ona sonsuza dek bağlı kılar...
Neden hala AFF ETMİYORSUN KENDİNİ..."

Multitap - Ci - YouTube

Hayatınızın tatmini için çok önemli gördüğünüz bir şeyden mahrum kaldığınızda iki seçeneğiniz olur:
Ya diğer insanlara ve Allaha karşı kızgın,kendisine acıyan bir kişi olurusunuz; ya da daha derin bir seviyeye ilerler olursunuz.

Çünkü hayatınızda önemli bir delik oluşmuştur. Ve bu deliğin içine gittiğinizde bu sizi forumsuz olana götürür. Onun içine gitmek demek, teslim olmak demektir. Olanı kabul etmektir. Ve bütün olumsuzluklar, şikayetler yok olur gider.

Sizi eksik kılan, mutululuk ve tatminden alıkoyan mahrumiyet, sizi daha derin bir boyuta taşıyan bir giriş noktası olur.

Eckhart Tolle

http://youtu.be/noERV75foYc

Affetme konusuyla ilgili kendi yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Bu arada çok önemli bir konu açtığın için teşekkür ederim.956k Affetmekle zorlandığım bir yakınım vefat edince ölüm başka bir şey onu affettim. Ama affettim hakkımı helal ettim demekle bitmiyormuş. O zamanlar bilmiyordum.Yaklaşık dört senedir ilgileniyorum bu konularla bir yaşam koçuyla görüşmemiz de benim tam olarak affedemediğimi kısacık bir yazışmada buldu tabi başıma gelen kötü olayları anlatınca, siz tam olarak affedemediğiniz için yani dersinizi almadığınız için karşınıza daha kötü insanlar çıkar diğer kişiyi affedersiniz demişti. Gerçekten de öyle oldu. O bir şey değilmiş daha kötüleri varmiş .terli345 demem bana çok pahalıya mal oldu. yani tam olarak affetmem. Şimdi insanlara yalvarıyorum ne olur içinizde kin barındırmayın bağ kesme affetme çalışmaları yapın ya da yaptırın. çünkü bedeli ağır oluyor. actionsmile özgürleşmek dediğimiz bu galiba ileride başımıza daha kötü olaylar gelmeden dersimizi aldıktan sonra hatta bu insanlara teşekkür etmemiz gerekiyor. Bize bir şeyler öğretmek için geliyorlar. Ama biz farkında olmazsak katlanarak bir ders daha geliyor. Tekamülümüz için bunları yaşamamız gerekiyor ki ruhumuz olgunlaşsın. actionsmileNacizane fikirlerimi ve yaşadıklarım size de ders olur ümidiyle sevgiler

Affetmek, geçmişi değiştirmez ama geleceğin önünü açar..

______ Paule Boese ____

Hayat bu kadar mı?
Bence değil
Bir kaç sözüm var
Biraz senin gibi
Yıkılmayan duvarları var
Bazen esintili
Bazen uzak yakınlarım var
Ben ben böyleyim kendi yolumda

Bırak tutma beni
Kaybetsem de üzülmem asla
Ne boş kaygıların
Korkma bana hiç bir şey olmaz
Yanlış doğru gibi
Eksik kalan bir kaç satırsa
Ve ben ben böyleyim
Kendi yolumda

Hayatta benim

Her anımı yaşadıkça sevesim var
Aldırmam hiç yağmurlara
Benim güzel hatalarım var
Bir an bile vazgeçmedim
Kendi yolumdan

Değer saklanma hiç geçer zaman
Böylede geçer ya sev ister vazgeç
Beklentiler sadece üzer
Ayrı dünyalarda farklı farklı kafalarda
Ve ben ben böyleyim
Kendi yolumda

Hayatta benim her
Anımı yaşadıkça sevesim var
Aldırmam hiç yağmurlara
Benim güzel hatalarım var
Biran bile vazgeçmedim
Kendi yolumdan
Athena - Ben Böyleyim - YouTube

SİMURG EFSANESİ

Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg ( Zümrüd-ü Anka ya da batıda bilinen adıyla Phoenix ), Bilgi Ağacı'nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş.Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir.....

Kuşlar Simurg'a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg'u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.
... Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg'un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg'un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

Ancak Simurg'un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için ise yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş, hepsi birbirinden çetin yedi vadi... İstek, aşk, marifet, istisna, tevhid, hayret ve yokluk vadileri...

Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. İsteği ve sebatı az olanlar, dünyevi şeylere takılanlar yolda birer birer dökülmüşler. Yorulanlar ve düşenler olmuş...

"Aşk denizi"nden geçmişler önce...". "Ayrılık vadisi"nden uçmuşlar...". "Hırs ovası"nı aşıp, "kıskançlık gölü"ne sapmışlar... Kuşların kimi "Aşk denizi"ne dalmış, kimi "Ayrılık vadisi"nde kopmuş sürüden... Kimi hırslanıp düşmüş ovaya, kimi kıskanıp batmış göle...

Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp;
Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış);
Kartal, yükseklerdeki krallığını bırakamamış;
Baykuş yıkıntılarını özlemiş;
Balıkçıl kuşu bataklığını.

Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış. Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi "şaşkınlık" ve sonuncusu Yedinci Vadi "yokoluş"ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... Kaf Dağı'na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

Sonunda sırrı, sözcükler çözmüş: Farsça "si", "otuz" demektir... murg" ise "kuş"...
Simurg'un yuvasını bulunca ögrenmişler ki; "Simurg - otuz kuş" demekmiş.Onların hepsi Simurg'muş. Her biri de Simurg'muş. 30 kuş, anlar ki, aradıkları sultan, kendileridir ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur.

Simurg Anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız. Şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır...

HAYDAR DEMIR - YALAN DÜNYA - YouTube

Joe Vitale - Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Röportajı 2/2 - YouTube

Bir satış görevlisine öfkelenmeniz ile birkaç saat sonra komşunuzdan köpeğinizin havlamasıyla ilgili bir şikayet telefonu almanız arasında bağ kurmazsınız. Öğle yemeğinde buluştuğunuz arkadaşınızla ortak bir arkadaşınızı çekiştirdikten sonra işyerinde önemli bir müşterinizle sorun yaşamanız arasında bağ kurmazsınız. Akşam yemeğinde haberlerdeki bir şeyle ilgili olumsuz konuşmanız ile gece mide ağrısından uyuyamamanız arasında bağ kurmazsınız.

Sokakta yere bir şey düşüren bir insana yardım etmek için durmanız ile on dakika sonra market kapısının önünde park yeri bulmanız arasında bağ kurmazsınız. Akşam çocuğunuzun ödevine seve seve yardım etmeniz ile ertesi gün vergi iadesinin beklediğinizden fazla gelmesi arasında bağ kurmazsınız. Bir arkadaşınıza iyilik etmeniz ile aynı hafta patronunuzun size iki maç bileti ya da konser davetiyesi vermesi arasında bağ kurmazsınız.

Oysa hayatınızın her anında VERDİĞİNİZİ GERİ ALIRSINIZ. Siz arada bir bağ kursanız da kurmasanız da…

SEVGİYLE KALIN

alıntıdır

Uff muhtesemmis bu paylasimlar yarimistanbul, tesekkurler :)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri