Amerikaların karaciğeri Türkten soruluyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
amerika birleşik devletleri'nin (abd) newyork üniversitesi mont sınai tıp fakültesi karaciğer nakli bölümü, türk profesör şükrü emre'ye emanet.



KAYSERİ (CİHAN) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Newyork Üniversitesi Mont Sınai Tıp Fakültesi karaciğer Nakli Bölümü başkanlığını Türk profesör Şükrü Emre yürütüyor.



Üniversitenin karaciğer bölüm başkanlığı görevini 16 yıldır yapan Prof. Dr. Şükrü Emre, bu alanda Amerika'da önde gelen isimler arasında yer alıyor. ABD'de yılda 200'ün üzerinde organ nakli ameliyatı yapan Prof. Dr. Emre, Türkiye'de bu alanda bir çok öğrenci yetiştirerek çok önemli bir hizmeti yerine getiriyor.



Yılların verdiği birikimi Türk bilim adamlarıyla paylaşmak için Kayseri'ye gelen Prof. Dr. Emre, dünyanın en yeni teknolojisini kullanan ülkelerden biri olan ABD'deki teknolojik gelişmeler hakkında Türk bilim adamlarına tecrübelerini aktardı. Türk Hepato Pankreato Bilier (karaciğer, pankreas, Safra yolları) Cerrahi Derneği'nin Kayseri toplantısına katılan Prof. Dr. Emre Hilton Kayseri'de 100 bilim adamına organ nakli hakkında bilgiler verdi.



Türkiye'de de karaciğer nakli konusunda önde gelen ismi ve bir çok öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Şükrü Emre, Türkiye'de yapılan karaciğer nakli ameliyatlarının ABD'nin 60'ta birine denk geldiğin söyledi.



Her yıl ABD'de 6 bin organ nakli ameliyatının yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Emre, bu rakamın Türkiye'de 100 olmasının çok üzücü olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Emre, "ABD'de yılda yapılan 6 bin organ nakli sayısının Türkiye'de 100 - 120 civarında olması bize de üzüntü veriyor. Bu sayıyı artırmak için Türkiye'ye geldim. Türkiye'de son yıllarda teknolojik gelişmeler umut veriyor. Bilim adamlarımız da bilgili ve becerikli. Tabi organ nakli sayısının ABD'ye göre çok düşük olmasının çeşitli sebepleri var. Bunların başında vatandaşta organ bağışı bilgisinin eksik veya hiç olmaması. Ancak ABD'de bu bilinç olduğundan dolayı organ nakil oranı fazla." dedi.



Organ nakli konusunda vatandaşlara da seslenen Prof. Dr. Emre "Bizim ABD'de kullandığımız bir slogan var; 'lütfen organlarınızı cennete götürmeyin, cennet ve Allah biliyor ki organlara dünya üzerindeki insanların ihtiyacı vardır.' Vatandaşın organ bağışına sıcak bakması gerekiyor. Organ bağışlandığı takdirde başka bir vatandaşın canı kurtulacak. Halkın bu konuda anlayışlı olmaları ve organ bağışını desteklemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.



Türk bilim adamlarının son yıllarda başarılı ameliyatlara imza attığını belirten Prof. Dr. Emre, Türk bilim adamlarına güvendiğini sözlerine ekledi.



Prof. Dr. Şükrü Emre, 1977 yılından 1988'e kadar Çapa Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra ABD'ye yerleşti. Prof. Dr. Emre, organ nakli konusunda Newyork Üniversitesi'nde bölüm başkanlığını yürütüyor.







Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst